Taksimdeki Protestolarla ilgli Buyrun Bakın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Konunun hepsini okuyamadım. Bugün stresli bir sınavdan geçtim. Ama hepsini okusaydımda cevabım farklı olmazdı.
Bunlar bizim milletimizden değil dağdan bayırdan gelen bölücü ö. Bunlar bizim milletimizin ismini karalamaya çalışıyor. Daha söyleyecek bir lafım yok....

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Bu kadarda olmaz ki? Devlet malına zarar mı verilmiş? Devrimcilik dedikleri buymuş mu? Gidersin oraya oturma eylemi yaparsın onu yaparsın bunu yaparsın ama devlete zarar verilmez.

Odysseus

Odysseus

Üye
Bunlar emek mi savunuyorlar şimdi ?.. Peki orada emek harcayıp para kazananlar ne olacak ?.. Madem göstericiler mağdur oldukları için eylem yapıyorlar, peki o pislik çıkardıkları yerde yeni ürettikleri mağdurlar ne olacak ?.. Polis arabası taşlanıyor, camları kırılıyor, polis kendini korumak için ancak havaya ateş açıyor. Neden ?. Çünkü yetkisi yok. Birisinin bacağına sıksa 2 yıl yatacak, işinden de olacak. Burada yapılacak tek iş askeri bu bölgeye sokmaktı.

Neyin protestosunu yapıyorsun. Adamlar burada büyük bir organizasyon yapıyor. Türkiye'ye geliri tam tamına 50 Milyon Dolar. Bu toplantının amacı her ne olursa olsun kazandırdıklarını düşünelim. Afedersiniz bir tarafları pislikten çıkmamış gençler orada maske takarak bankalara molotof kokteyli atıyor, dükkanları yağmalıyor. Sıkıyorsa gider basarsın toplantıyı. Ama o kadar delikanlılar işte. Güttükleri davayı ancak böyle kancık gibi sağa sola saldırarak güdüyorlar. Bunlardan afedersiniz ama tuvalet gideri bile olmaz.

Nedense hep düz mantık düşünüyoruz. IMF kötüdür buraya giremez. Ya kardeşim IMF kötü tamam ama şu anda buna muhtaç mısın ?. Sonuna kadar muhtaçsın. Eğer IMF'nin boyunduruğu altına girmek istemiyorsan, sokaklarda terör estirmeyeceksin, gidip üreteceksin, ekonomiye katkı sağlayacaksın. Böyle boş boş yollarda protestolarını göstermeyeceksin. Cep telefonu üreteceksin, araba üreteceksin, tek yürek tek bilek olacaksın. Siyasi propagandalar peşinde koşacağına iş peşinde, yenilik peşinde, üretim peşinde koşacaksın. Sonra çıkıp diyeceksin ki, EYY IMF ben sana muhtaç değilim, bak kendim üretiyorum sen kimsin defol ülkemden diyeceksin.

Yönetmenin, yönetilmenin, ezilmemenin, hükmetmenin, boyun eğmemenin, durmanın esas yolu budur. Yönetimi beğenmiyorsan ondan daha iyi olup sen yöneteceksin. Herşeyin özü bu aslında.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Sevgili anıl öncelıkle emegin için teşekkür ederim.Ne hissettiğni gayet iyi anlıyorum ve çok ugrasmıssın bu konu ıcın bu yadsınamaz.
Diğer arkdaşlarların yorumlarını okuyamadım cok yorgunum sabah erken kalktım ve sımdı bu konu linkini gördüm ben de bir yorumda bulunmak isterim sürç-ü lisanım affola yorugunluğuma veriniz.
''Şimdi meselenın özune ınmek gerekırse...'' gıbı bır gırıs yaparak yorumuma başlamak isterdim fakat bu meselenin bir özü yoktur.Sorunumuz nedir?Kürt sorunu mu? Pkk mı?TKP mi?Devrim mi?
Bence hiç biri değil,çünkü Pkk der ki:Kürtler tanınsın ve onlara bir kimlik verılsın vs...
Kürtler derki (Pkk'yla bir sorunu olmayanlar sadece ırkı Kürt olanlar):Benım devletle bı alıp vereöedıgım yok cok sukur bıze sahıp cıkıldı ve ekmegımız verıldı,yeter ki dışlanmayalım.
TKP:Komınıst bır rejim,bu rejımın savunucuları Cumhurıyet yerıne bu rejimi savunur ve gerekli sunumlarda bulunulur uyarsa uyar uymazsa redd olunur.
Gelelim devrıme,devrım var olan sıstemı yıkmak ve yenı bır sıstem getırmektır, bu sıstem her turlu alanda yapılabılır.Ama kımısı devletı yıkmakla devletı duzeltmeyı bırbırıne karıstırır.
Anlatmak ıstedıgım bu göruntuler ve daha nıcelerı bana bır şey ıfade etmıyor.Yanı yapılan bu, artık adına eylem mı dıyelım terör mü dıyelım sız karar verın; faalıyette bır amac sezemedım.Tkp yazıları rejım degıssın demıyor!Pkk bayrakları Pkk yaşasın demıyor!Kürtlerın zaten işi yok,devrim konusunda ise iş olsun dıye bırkac gaz verıcı slogan...Bu şu demektır:Amacsız bir şekılde yakıp yıkmak, devlete ve mıllete göz dagı verıp zarara ugratmak.
Ben bunun bır proveke oldugu dusuncesındeyım.Yanı dış mihraplar(CIA.MOSSAD,M18 vs..)...
İnsan neden devletıne zarar verır ve yakıp yıkmaktan hoşlanır?Ayrıca bunlar üniversite ögrencısı cogunlukla.
1)Kişiliksizlik sonucu insanın kendi egolarını tatmın etmeye calışması yani kendısını bir kahraman olrak görmesı ve aklı sıra büyük davada mucadele vermesi(Unutmayalaım,Büyük olana yapılan hareket her zaman ilgi çekmıştir ve cesaret tımsalı olarak görülmştür,tabı bu boş beyınlıler ıcın gecerlıdır.)
2)Durmadan bır ezılmıslık pıskolojısıne burunen güya Kürt halkının vs diğer tabırlerınce ezilmiş halkların hakkını savunmak.Ben buna gülerim.Senin söyledııgn gıbı halkının otobusune agacına kaldıırmına bankasına bankına zarar verıyorsun, bu nasıl halk kayırmak?
3)Kendı kafanda izlediğin özgürlük fılmlerıyle kurdugun kıt dünyanda bir film yaratmak ve bu fılmde kendını başrol hıssetmek.
4)Birlik duygusundan cesaret alarak (Dava arkadasım,Yoldaş)vs. kavramların verdıgı gazla kendını yalnız hıssetmeyıp arkanda koca bır kıtlenın varlıgını hıssedip trübünlere oynamak.
Maddeleri kişisel bır yaklasımla sıralamak cogaltmak mumkundur,bunlar ınsani acıdan sıralanmıs maddelerden bırkacıdır yani piskolojık yaklasım.
Bir de sıkıcı olacak ama felsefi yaklaşmak gerekirse:
İnsan süreklı olarak kendıısıne bır model idol edınıp o modelin aynısı olmaya calsıır ve kendısını o hisseder.Mesela Savascı,Hür,Bagımsızlık Şovalyesi,Cesaret Timsali,Az halkla cok seyler basarmak vs...
Ama gelın görün ki bu insanlar ülkemimnKurtluş Savaşını değil de gider izlediği Brave Hart filmini örnek alır:) Ondan esinlenır gene bu devlete düşman kesilir ve süreklı bır isyan ıcerısindedır başkaldırıdadır daima bır acık bulur ve ''İşte bizim ezılmıs halkımızın cektığı işte bizim acizliğimiz bu devlet yıkılmalı bu düzen bozulmalı'' diye bagırır.Büyük liderimiz Mustafa Kemali degıl de Che G.yı örnek alır.Farabiyi Mevlana'ı Orhan Bey I degıl de Marx, Lenın vs filozofları sosyologları model görür.
Bunun altında yatan sebep ise tamamıyla var olan degerlerımızın begenılmemesı degıl,bu degerlere karsı olusturulan bır ön yargı ,bir kin ve bir düşmanlık eseridir.
SAnırım konudan uzaklşıyorum bu konu bınlerce kıtaplık br konudur cunku o kadar söylenmesı,tartısılması acılması gereken sebepler ve durumlar var ki cumlesını anlatmak ya da yazmak zor iş.Hele bu anlatıların bır faydası olmayacagını dusunmek endişesiyle durum analız etmek gercekten de yürek boğar.
Polis:Masum halkı jopladı genc kızalrı tokatladı.
Asker:Köy bastı yuva yıktı.
Ülkücüler:Hepsi Faşist ırkcıdırlar ve Kürtlerın can düşmanıdır sever gıbı görunseler de Pkk lı olamayan Kürtlere bile ,bir şey oldugunda ''(nolacak Kürt değil mi?)'' derler.
Devlet:Süreklı bır asılmıle ıcerısınde ve Kürtlerı bu ülkede yaşatmıyor yardım etmıyor doğuya bakmıyor cocuk katılı.
Zengin varlıklı insanlar:Burjuva sınıfı halkların sırtından gecınenler kan emıcıler
Patronlar:Onlar zaten daima kalleş:) vs.. vs.. vs..
Bu bahsettığım tanımlamalarla büyümüş,bu tanımlamaları özümsemış,daim bir kinde ve yarada,sürekli ezilmişlik düşünen ınsanlar artık kaybedılmıstır ve söylenecek pek fazla söz yoktur.
Bu toprakta benım aılem de ac(Türk se de Kürt se de)onun da senin de..
Bu devlette Lazca da var,Ermenıce de Rumca da Arapca da Cerkezce de...
Bu toprağı evet Türkler kendı başlarına kurmadı biz bir bütünüz siz de vardınız sizin de katkınız oldu ki(Şeyh Sait İsyanı ve Diğer Ermenı cetelerle birleşmelere rağmen atansever kürtlerın hatırı ıcın soyluyorum).AMa artık anlasılmalı Tek bır dil olması senın dılını öldürmez,tek bır devlet olması senı asılmıleye suruklemez,tek bir kimlik olması senin Kürt olmadıgın anlamına gelmez.
Ya sev ya terket değil artık,sevmezsen sevme de bari sesini kes ekmegını ye ,yedıgın yere de ihanet etme,haddini bil!
Tamam faşist Türk mıllıyetcılerı yok degıl, ;naptını bılmez polısler yok degıl,tamam halkı kemırmeyen zengınler yok degıl,tamam haklıyla haksızın karısmadıgı da yok degıl ama kardeşim sen Kürt halkından bahsedıyorsun bense tüm Türkiyemden.Senin derdin yüklenecek bahane aramak. Ülke düşünmek vatan sevmek değil!
Bana birlik olalım bu ülkeyı kalkındıralım dıyecegıne bana da düşman kesılıyorsun ve bu da senin bu açıklları bir paravan olarak kullandıgının kanıtıdır.
Sevgili anıl ve dıger arkdaslar sanırım cok yazdım ve yukarıdakı konuylakısmi bir alaka var ben düşüncelerımı soylemek ıstedım k.bakmayın ama bu konuu sınıfımdakı 35 Kürdün 35 iyle konusmaktan tartısmaktan artık dılımde tüy bitti ve anladım ki ,kimi insanı değiştırmek yol göstermek bır seylerın farkına vardırmak gerceklesebılıyor ama kımısıne de Nuh dedırtıyorsun peygamber asla!
Kazanılacak olanlar kazanılır,ama kaybedılmesı gerekenlere de gereken yapılır,
Bir yanda Kürt sorunu,bir yanda Amerıka bir yanda Avrupa öbür yanda İsrail,Irak vs.
Bu ülkeyı ne ayakta tutuyor sasarım buna sasarım,sanırım ülke sırtından gecınenler ekmek kapılarını yıkmak ıstemıyor.
Konu ıcın tesekkurler cumleten ıyı geceler

Bora

Bora

Üye
Anıl kardeşim.Kesinlikle emek harcanmış bir konu.Ellerine sağlık.:op:
Ancak bu kendi yazın, bunu blogundada paylaş.
Yoruma gelince ben yorum hakkımı saklı tutuyorum.
Benim ne yönde ve ne tarz yorum yapacağımı ve ne yazacağımı beni bilen dostlarım anlamıştır.
Kolay gelsin.Tekrar ellerine sağlık ve teşekkürler.

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
öncelikle görüş olrak taksimdekiler ile aynı görüşteyim ama ortalıgı şavaş alnına çevirip etrafa zarar vermek yakışmadı olmaması gereken şeyler ama türkiye ımf ye senelerdir gebe artık ne yapılsa bos

-->SEİDS

-->SEİDS

Üye
polisin wur emri olsa bunlar olmaz die tahmin ediyorum.
bide avrupanin biÇok yerndn de insanlar gelms.adamlar benim memleketm de ortalgi yikiolar we bizim dev-rim ci cephesi arkadaslar da onlarla bir oluyor.
kafam basmio baba.polise tas atarlar,otöbüsleri
yakarlar,
sonra,nerde bu devlet die bagirirlar.
bunlar vatan haini ***
dicek bisey bulamiorum.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
İMF bahane terör, şiddet ve kaos şahane(!)bu devlet ve milli servet düşmanlarının gayesi inanın pretosto falan değil,zaten umurlarındada değil.almışlar ellerine sapanları polislere demir bilye atıyorlar,birsürü molotof ve en hayret verici olan ise polis helikopterini düşürmek için helikoptere havai fişek atmalarıydı.amacı sırf pretosto olan kişilerin yanında bunların neişi varki.bunlara aileleri hiçmi devlet millet sevgisi aşılamadı acaba.

XaRFaX

XaRFaX

Üye
benim de anlamadığım bazı şeyler var.bazı basın yayın organlarında ve sanal ortamda okuduğum bişi var.ist. emn. md. hüseyin çapkın demiş ki 'bize molotof kokteyli attılar biz de karşılık verdik böyle olunca.' bazıları bu sözü ve tutumu eleştirdi,ti'ye aldı.yok hüseyin çapkın siftah yapmış da bilmem neymiş de falan filan...e be gerizekalı polise molotof kokteyli atarsan,sapanlarla bilye atarsan,sağa sola saldırıp (neresi olduğu önemli değil) camı çerçeveyi indirirsen polis napacaktı sana!bi demet papatya verecek hali yok ya!

bu protesto gösterilerinin elle tutulur hiç bir yanı yok.efendi gibi gösterini yap ondan sonra git.ama bunlar zaten olay çıkarmaya gelmişler.bütün bunları planlayarak gelmişler.bunun adı vandallıktır başka hiç birşey değil.sen benim ülkemde cam indirir,kaldırım taşlarını söker sağa sola atar,sokaklardaki saksıları kırar,apartmanlara taşla saldırır ve benim polisime molotof kokteyli atarsan tophane'deki esnafların yaptığı gibi dayağını yer oturursun.

madalyonun diğer yüzü daha kötü.türkiye'de demokrasiyi geliştirecez adı altında polisin de bazı yetkilerini aldılar ellerinden.polis ateş açmaya korkar hale geldi.en azından bu tip durumlar için plastik mermi kullanmak gibi bir çözüm bulunması gerekir.yoksa görüldüğü gibi su sıkmayla,gaz bombası atmayla filan olmuyor bu işler.adam kaçıyor polisten kaçarken de yakıyor yıkıyor geçtiği her yeri.onu yıkıcaksın oraya hareket edemicek hale getiriceksin ki zarar veremesin hiç bir yere.

bir de polisin orantısız güç kullandığından yakınırlar.valla ben göremedim bu olaylarda orantısız güç kullanıldığını.keşke şu meşhur orantısız gücünü kullansaydı polis,zaten onun için bu adamların adı polis.aa bi dakika ama.biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz değil mi!3-5 tane çapulcu bankaların,restoranların camını indirmiş,araçlara zarar vermiş,yakmış yıkmış,insanların ödünü patlatmış ne var ki canım!çocuklar düşünce özgürlüğü haklarını kullanmışlar e tabi genç çocuklar bunlar ateşli oluyorlar,kendilerini de öyle ifade ediyorlar bazen!kızmamak lazım dimi!hem insan hakları da var,e o çocuklar da insan!hakları var!demokrasi var ülkede demokrasi!polis dokunmasın bunlara konuşarak halletsinler bu işleri!ihd kızar sonra dimi ama!

allah sonumuzu hayır etsin diyecek başka bir şey yok...

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Bizim üniversitelerimiz bilim insanı değil terörist yetiştiriyor demekki(zaten hiç bir üniversite dünyada ilk 500 arasına giremiyor ilk binde de son sıradalar :ehe).Çogunluğu üniversite öğrencilerinin kurdugu gruplar Bu YÖK hiç takip etmiyor mu bunları_ ? Ya Kampüs yönetimi saldım çayıra mevlam kayıra .Bunların IMF ile ilişkisi yok maksat provake etmek ortalığı bulandırmak.Dağda pkk şehirde bunlar yazık çok yazık.
Bir zaman hangi sabah haberkeri sunucusuydu bilmiyorum şöyle söylemişti aşşağı yukarı" eşim marmara üniversitesini kazanmıştı kampüs içerisine girdik kapı agzında cüppeli sakallılar,anarşistler kol geziyor girer girmez o çocukları havada kapıyorlar boyle oldugunu görünce kayıttan vaz geçtik"demişti

Esendağlı

Esendağlı

Üye
hani polis arabasını taş yağmuruna tuttularya bir o sahne, birde polis helikopterini düşürebilmek için attıkları havai fişek sahnesi aklıma geldikçe,bunların kanından şüpheleniyorum.tabiiki bu ülkede karşı fikirler,piretestolar olacak ama böyle olmamalı.bu tambir vahşet ve terör.bunları yapanlar enaz 20 yıl ile yargılanmalı vede çevreye verdiği zararlar ailelerindende tahsil edilmeliki onlarda cezalarını çekmiş olsunlar.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
"IMF Karşıtı (!)" bu göstericilerin acaba kaçı "Ekonomi"yi tam anlamıyla biliyor?

Türk ekonomisi kamu mallarına ve şahıslarına zarar vererek hiçbir zaman savunulamaz. Gösteriyi yapan bu insanların asıl amacı ortalığı karıştırmak; bu insanlar Türkiye'nin gündemini sürekli bu gibi şeylerle meşgul edip, asıl sıkıntılarını unutturarak veya erteleterek Türkiye'nin gelişmesini yavaşlatmak için kullanılan birer piyonlar sadece..

Türk ekonomisini böyle mi savunuluyor?

Yazık değil mi bu insanlara ?
Evlerine helal lokma götürmeye çalışan bu insanların ne suçu var?

Eğer bir şeye baş kaldırmak istiyorsan bunu esnafa, kamu mallarına veya çevreye zarar vererek değil, sadece hedefindeki varlığın dikkatini çekecek bir şey yapmalısın ki sesini duyurasın.

Bkz. Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci...

Yüzlerinizi gizlemek için de "puşi" bağlamalısınız ki herkes bunu Kürtler yaptı zannetsin ve Türk-Kürt çatışması küllenmişken tekrar alevlensin.

Bu millet muhafazakar, solcu ve milliyetçi hükümetler gördü. Peki hangisinde İŞTE GERÇEK LİDER! diye andığımız devlet adamı var? Mutlaka bir kargaşa çıkıyor.

İnanın bu gösterileri düzenleyenlerin arkalarında yine IMF, BM, ABD ve AB var.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
herkezi yorumlarını tüm dikkatimle okudum arkadaşlar.
Güzel yorumlarınız için sonsuz teşekkürler
Herkez sonuç itibariyle aynı fikirde.Bu kadar kişi bir çok yorum yapıp bu konularla ilgili bazı çözüm üretimleri gerçekleştirmişler.Bİz polise çözüm üretebiliyruz, yöke çözüm üretebiliyoruzda niye bunları yugulayanlar bizim düşündüğümüzü düşünmüyorlar, ben bunu anlayamıyorum.
Göz göe göre bu hainleri 2. gün bile engelleyemiyorlar.(Yakıp dökmeyi, adam gibi protestoya sözüm yok).
Sözün bittigi yer burası herkeze tekrar teşekkürler.
Saygılar

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Güzel konu ve emeğin için ben teşekkür ederim Anıl.

lovestar

lovestar

Üye
hollandalı değil de belçikalıydı o gösterici.onuda sağolsun taksim esnafı dövdü.:@ o çakallar dükkanları bankaları yerle bir ederken çaresiz kalan,bir kenara pısan insanlar elin de güllerle sevgi mesajları veren birine saldırıp tartaklayacak cesareti buldular kendilerinde.böyleleri insanı türklüğünden utandırır.yazıklar olsun...polisin bu kadar çaresiz kalmasına ben de inanamadım.tamam 1 mayıs gibi bi katliam olmasın ama sert yüzünüzü de gösterin be kardeşim.adamların havai fişekle helikopteri düşürebileceklerini öğrenince aklım durdu...insan bazen ülkücü gençliğin sokaklara inmesini istemiyor değil ama çok kan dökülür o zaman da.Allah Türk'ün yardımcısı olsun...

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Tam bir kaos ortamı.Göstericilere mudaahelede bulunmuyorlar bilerek anl_tr kardeşim.AB ağa babaları yakından takip ediyor ya.Kırıp dökülse bile GIK çıkmıyor.Çünkü en ufak mudaahalede yaygarayı koparırlar Bunlar mı girece AB ye bak şunlara barbar gibisinden yıgınla laf salatası AB basınında yer bulacak.Imaj meselesi.Dün posta gazetesinde okudum Türkiye de 2500 küsür yasaklı site varmış bu yasaklar IMF toplantılarının yapıldıgı salonda kaldırılmış.Yani IMF toplantıalrın yapıldıgı yerde yasak falan yok herkez yasaklı sitelere erişebiliyor.Bunun adıda özgürlük oluyor:@

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
hollandalı değil de belçikalıydı o gösterici.onuda sağolsun taksim esnafı dövdü.:@ o çakallar dükkanları bankaları yerle bir ederken çaresiz kalan,bir kenara pısan insanlar elin de güllerle sevgi mesajları veren birine saldırıp tartaklayacak cesareti buldular kendilerinde.böyleleri insanı türklüğünden utandırır.yazıklar olsun...polisin bu kadar çaresiz kalmasına ben de inanamadım.tamam 1 mayıs gibi bi katliam olmasın ama sert yüzünüzü de gösterin be kardeşim.adamların havai fişekle helikopteri düşürebileceklerini öğrenince aklım durdu...insan bazen ülkücü gençliğin sokaklara inmesini istemiyor değil ama çok kan dökülür o zaman da.Allah Türk'ün yardımcısı olsun...

Ülkücü gençliğe azıcık sahip çıkılsaydı zaten bunlar böyle zırt pırt türeyemezlerdi.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Ülkücü gençliğe azıcık sahip çıkılsaydı zaten bunlar böyle zırt pırt türeyemezlerdi.

Ülkücü gençliği Birebir isim vermek zorundayım (M H P)ile ilişkilendirenler var bu çok yalnıştır bunuda belirteyim

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
arkadaşlar bende sizlerle aynı fikirdeyim ama konu sapacagı için lütfen kapatılım ülkücü konusunu yoksa
adminler kapatcak konuyu;)

lovestar

lovestar

Üye
akşam haberler de izledim.mustafa furkan ın memleketin de antepte üniversite de eylem yapmaya çalışan grubu geldi güzel bi dövdü uzun boylu takım elbiseli aslan gibi gençler.bunlar olacak abi başka türlü olmuyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt