Bunlar emek mi savunuyorlar şimdi ?.. Peki orada emek harcayıp para kazananlar ne olacak ?.. Madem göstericiler mağdur oldukları için eylem yapıyorlar, peki o pislik çıkardıkları yerde yeni ürettikleri mağdurlar ne olacak ?.. Polis arabası taşlanıyor, camları kırılıyor, polis kendini korumak için ancak havaya ateş açıyor. Neden ?. Çünkü yetkisi yok. Birisinin bacağına sıksa 2 yıl yatacak, işinden de olacak. Burada yapılacak tek iş askeri bu bölgeye sokmaktı.
Neyin protestosunu yapıyorsun. Adamlar burada büyük bir organizasyon yapıyor. Türkiye'ye geliri tam tamına 50 Milyon Dolar. Bu toplantının amacı her ne olursa olsun kazandırdıklarını düşünelim. Afedersiniz bir tarafları pislikten çıkmamış gençler orada maske takarak bankalara molotof kokteyli atıyor, dükkanları yağmalıyor. Sıkıyorsa gider basarsın toplantıyı. Ama o kadar delikanlılar işte. Güttükleri davayı ancak böyle kancık gibi sağa sola saldırarak güdüyorlar. Bunlardan afedersiniz ama tuvalet gideri bile olmaz.
Nedense hep düz mantık düşünüyoruz. IMF kötüdür buraya giremez. Ya kardeşim IMF kötü tamam ama şu anda buna muhtaç mısın ?. Sonuna kadar muhtaçsın. Eğer IMF'nin boyunduruğu altına girmek istemiyorsan, sokaklarda terör estirmeyeceksin, gidip üreteceksin, ekonomiye katkı sağlayacaksın. Böyle boş boş yollarda protestolarını göstermeyeceksin. Cep telefonu üreteceksin, araba üreteceksin, tek yürek tek bilek olacaksın. Siyasi propagandalar peşinde koşacağına iş peşinde, yenilik peşinde, üretim peşinde koşacaksın. Sonra çıkıp diyeceksin ki, EYY IMF ben sana muhtaç değilim, bak kendim üretiyorum sen kimsin defol ülkemden diyeceksin.
Yönetmenin, yönetilmenin, ezilmemenin, hükmetmenin, boyun eğmemenin, durmanın esas yolu budur. Yönetimi beğenmiyorsan ondan daha iyi olup sen yöneteceksin. Herşeyin özü bu aslında.