T.C. Kimlik Numaraları

Sponsorlu Bağlantılar

● aLuvi ●

Üye
Bilmiyorum xD

Ama İlginç ??

Sihirke

Sihirke

Üye
way anasına yaa yeni bi akım başlamış ben bilmiyorum benimde 4 :) :)

AKATLI

AKATLI

Üye
4 le bitiyo

Scorp1725

Scorp1725

Üye
Benimki de 8 ile bitiyor. İç işleri bakanlığı bu durumun sebebini şöyle açıklıyor:

Bu konuyla ilgili yanıt ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. İçişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası 11 rakamdan oluşmaktadır. Son iki rakam ise sağlama alanıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları hiçbir bilgi içermeyen, matematiksel algoritma mantığı içerisinde üretilmiştir" denildi.

Son rakamın bütün Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları'nda çift olduğunun ifade edildiği açıklamada, bu sistemde son rakamı tek olan kimlik numarası olmadığı da kaydedildi.

snipper09

Üye
0 benim

mabdussamed

mabdussamed

Üye
malesef benimkide çift 8 ile bitiyor bende daha önce bunu merak etmiştim konuyu açanlara tşkr

Revengeful

Emekli Yönetici
0 :d

--------------- Ekleme ---------------

Elektronik postalarda dolaşan “şehir efsanesi” bir anda yüzbinlerin gizli gündemi oldu.
Elektronik postalarda hızla yayılan, “TC kimlik numarası tek olanlar fişleniyor” iddiası, “şehir efsanesi” çıktı. Zira vatandaşlık numarası “tek sayı” olan hiç kimse yok ve algoritma tekniğiyle belirlenen vatandaşlık numarasının “tek sayı” olması mümkün değil. Tek ayrıcalık, “bir numaralı vatandaş” olması için Atatürk’e verildi. Ama O’nun numarası da algoritmaya uyuyor.

e-posta ile tüm yurda yayıldı

İnternet sitelerindeki iddiayla TC Kimlik Numarası tek sayı ile biten vatandaşların, mezhep ya da etnik kökenine göre fişlendiği ileri sürüldü. T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, iddianın “uydurma” olduğunu vurguladı ve “Tek rakamla biten bir TC kimlik numarası olmadığını” açıkladı. Müdürlük, eğer TC kimlik numarasının son hanesi tek rakamla biten vatandaş varsa, işlemlerde sorun çıkacağı için, en yakın nüfus dairesine giderek, bu hatayı düzeltmesini de istedi.

Neden çift sayı ile bitiyor?

11 haneden oluşan numaraların iki bölümü bulunuyor. Aslında kimlik numarası ilk 9 hane. Numaranın son iki hanesi ise, ilk dokuz hanenin “sağlamasını” yapıyor. Çeşitli algoritma hesaplarıyla ortaya çıkan bu rakamın “tek sayı” olması, “matematik” olarak mümkün değil.

minoo

minoo

Üye
2 :d

MeLih_061

MeLih_061

Üye
Benimki de 2 ...

Onur Saka

Onur Saka

Üye
0:hmmm

ebuş...

ebuş...

Üye
:S... 2 :hmmm

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Benim de 0 ile bitiyor ama benim bir arkadaşın kimlik numarasının son rakamı tek :)
Demekki ikisinden de var :)

zehircbbb

zehircbbb

Üye
Benim 3 :(

minoo

minoo

Üye
:eheeheheh teek :D

zehircbbb

zehircbbb

Üye