Symbianı Unutsak Sizce Nasıl Olur ?Hrkes Girsin..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
zaten arkadaslar birşeyi karıştırmayalım bu cihazların işletim sistemi hala s^3 arayüzümüz belle kendimizi kandırmayalım nokia belle diye

MücahitTokgöz

Konu Sahibi
Nokianın amacı Symbian ı unutturmak yeni surumde zatn symbian ismi hç geçmiyor.Nokia artk nokia belle, nokia carla, nokia donna diye devam etmk istyor. Szede kucukte olsa guncelleme gelecktr ve nokia belle olacktr gbime gelyor. Bence symbian ismini kaldırmak farklı bir bakış açısı sağlar.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
tabi ki symbian adını duyan artık telefona baska bir gözle bakıyor ama 2012ilk çeyrekte 10milyon symbian cihaz satıldıgı gerçegi var ve nokia artık gerçekten aymbian için bişeyler yapmak zorunda bence bu durumda symbianın kaynak kodlarını açmak symbiana olan ilgiyi arttıracaktır

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Ben halen inanıyorum ki Nokia 2016 sonrasında Symbian ile değil ama Nokia Donna ile devam edecek ve gelişme süreci Nokia Elissa, Nokia Felicia gibi devam edecektir. Burda ne fark eder, Donna da çözünürlük yükseltir, çift çekirdek kullanır falan. Uygulama geliştiriciler için aslında bu aşamada sıkıntı olmaması gerekir çünkü şuan Android için yazdıkları uygulamalarda 3-4 farklı çözünürlük için görsel hazırlıyorlar. Nokia için uğraşsalar hepsi aynı çözünürlükte S^3, Anna, Belle hatta Carla uyumlu uygulamalar yazmaları Android e göre daha kolay ve uyumlu olacaktır. Herşeyden önce Nokia bir sonraki işletim sistemini destekleyecek cihazı önceki sistemle sunarak öyle bir güvence veriyor ki "sen Belle için uygulama yaz, ben Belle li telefona Carla yı yüklediğim zaman sen aynı uygulamayı sadece ufak bi revize edersin" demeye getiriyor işi. Ama ne hikmetse daha belli bir çözünürlük, belli bir net arayüzü, belli bir işlemci, ram ve gpu su olmayan, tuş yapısı bile bir standarta oturmamış Android için birsürü uygulama yazılıyor. Nokia uygulamalarında S60v5 uygulamalarının bile bir çoğu Anna ve Belle üzerinde çalışmakta, hatta Carla da bile çalışabileceklerini düşünüyorum. Yarın Symbian ismi olmasa bile S60v5, S^3, Anna, Belle, Carla nın belli bir ortak platformu olacağı kesin. Symbian ismi birçok kişinin aklında soru işareti uyandırırken işi bilen birçok insan için de tercih sebebidir.
Konu bir nevi kamuoyu yoklaması gibi düşünülebilir. Hatta konuya anket de eklenebilir. Kısa bir süre sonra 1. nesil cihazların da yazılı ismi Nokia Belle olduğunda yönetimce de konu değerlendirilip Bölüm ismi düzenlenebilir. Ancak Anna ve Belle uygulamalarının kesinlikle ayrı bölümlere alınmaması gerekir. Bu ortak platform gereği konu açılırken şuan olduğu gibi "S^3, Anna, Belle" gibi ibareler ile destekelenen sistemlerin belirtilmesi daha yararlı olacaktır.

Not: Bu aralar biraz uzun yazıyorum, kusura bakmayın artık ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt