Symbian Vs. Android karşılaştırması

PriZm

Üye

Evet.Akrabam bile Galaxy S'in İphone 4'ten iyi olduğunu iddia ediyor.Gelmiş bana hikaye anlatıyor.En çok şuna gülmüştüm ama ''Bunda Barkod Okuyucu var İphoneda varmı olum?''
Bazı yönlerden üstün.internet mesela.

ayrıca habriden o barkod olayı ne ya

^BaRoN^

Üye
Henüz fiyatlarınıda bilmiyoruz birşey söylenmedi.900 Hayal kırıklığı gibi birşey oldu.Umarım 27 Şubatta bombalar gelir

Tepkiler: ShimSegh

NUD

Üye
    Konu Sahibi

Nokia uzun zaman desteğini Symbiandan çekmez. Çünkü satın alıp para harcadığı bir şeyin üzerinde durur. Symbian hiçbir android cihaz a yüklenemez çünkü yazılımı kırmak ve entegrasyon neredeyse imkansız bu yüzden kimse yüklemekle uğraşmıyor. Bu arada 5800 ilk çıktığı zamanlarda android diye saçma bir akın yoktu. Yanlış anlamayın Android saçma demiyorum akınına saçma diyorum...

Şöyle bir açıklık getireyim senin sözlerine

1-Symbianı sadece Nokia kullanmıyor.Nokia Symbianın %47sine sahip ayrıca Symbianlı telefonu olan 6 marka var kardeşim.Android çıktıktan sonra Nokia hariç diğer markalar Androide yöneldi ve satış patlamaları oldu Nokiada ortada kaldı öyle.Android piyasadaki en açık işletim sistemidir ayrıca googleye mahkum felan değildir eğer googleyi beğenmiyorsan giriş sayfanı değiştirebilirsin dostumTelefoncunun android demesinin sebebi Android cihazların 2. elleri çok daha değerli çünkü.Nokia N8 1000 TL sıfırı 650 TL 2. eli ne anladın şimdi.Git bir HTC modeli seç örneğin Incredible S 2. eli en en fazla 250 TL iner.Telefoncu cebine dost sistemi satmak ister değil mi?

2-NEEEEEE!!!! Androiddeki tüm uygulamalar Symbianda var mı??Siz symbian bölümünde tintin için can atarken Androidde Infınıty blade,tap tap revenge gibi oyunlar gezerken sen operayı nimbuzzu uygulama sanıyorsun.Onların çoğu zaten marka tarafından önceden yüklenmiş olarak geliyor.Ayrıca Galaxy S2 piyasadaki en güçlü 4. ekran kartına sahip telefondur.Fruit ninjayı 2007 model iPhone de açıyor

3-Ne oluyor sanıyorsun birkaç ay sonrası.Telefon mu çöküyor ?

4-HTC Evo 3Dde 1 GB ram var dostum.Yazılım 250 MB gibi bir ram yiyor.Eline almadan konuşma bence.Geriye kalıyor 750 civarı ram.Senin 701 gibi cihazlar orjinalden zaten 512 MB ramli.

5-Android marketteki uygulamaları bu uygulamalar sanman ne kötü.O saydığın uygulamalar telefonun kendisinden geliyor zatenOviye gir arat bakayım.Infınıty Blade,Tap tap revenge,garage band diye.

6-Google çalışanlarına en çok maaşı veren dünyanın 3. markası.Hangi keriz developer 20.000 dolar maaş yerine Symbianda 5.000 dolar maaşa çalışır ki

7-Forumda android kullanan arkadaşlara sor bir tane virüsle karşılaştılarmı bakayım.Madem virüsü Carier IQ firması sürüyor.Android markette uygulama developerlerinden o yapımcının uygulamalarını indirmezsin.Virüs bulaşan varmı söylesin bakayım

^BaRoN^

Üye

Bazı yönlerden üstün.internet mesela.

ayrıca habriden o barkod olayı ne ya
Safari'denmi?Şu an en iyi ve en hızlı mobil tarayıcı kabul ediliyor.Ama ICS'den sonra Chrome geldi ve neler oldu bilmem.Barkod olayında zaten ben yerlerdeydim

Türe

Üye
Barkod okuyucu olmayan telefon eziktir filan !

eses2658

Üye

Nokia şirketi açıkladı 2016'ya kadar destekleyeceklermiş Symbian'ı. Evet Symbian işletim sistemine sahip telefonların boot ayarlarının sıkı olduğunu biliyorum ama N9'a yüklendiğini görünce de bu durum düşündürüyor insanı? Demek ki Symbian'ın boot ayarlarını aşmaya başarabilmişler ki developperlar,yükleyebilmişler N9'a.

PriZm

Üye

Safari'denmi?Şu an en iyi ve en hızlı mobil tarayıcı kabul ediliyor.Ama ICS'den sonra Chrome geldi ve neler oldu bilmem.Barkod olayında zaten ben yerlerdeydim

hayır.galaxy s internette daha hızlı.flash player olmasına rağmen.karşılaştırmalara bakabilirsin.Chrome ise şimdilik fos flash desteği yok

Ahaha barkod okuyucu mu ??

Java telefonlarda bile var o

CanKartaL

Emekli Yönetici

o zaman bizim 8 aydır sızıntı olarak kullanılan belle yi gingerbread ile karşılaştırmamıza niye itiraz ediyordun ki az önce :S o belleyi de nokia sızdırdı sonuçta çinliler yapıp sızdırmadı yani ve şuan güncel resmi sürümü de yayınlandı
yine dediğim gibi beni ilgilendiren birşey değil isteyen istediği sürümü istediğiyle karşılaştırsın beni bağlamaz ama biraz adil olun. bakıyorum da herkes herşeyi kendisine göre yorumluyor gerek yok herkes tercihini kendi kullanımına göre yapsın kimse kimseyi kandırmasın her kullanıcının telefon kullanım şekli farklıdır

^BaRoN^

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4368425]Ahaha barkod okuyucu mu ??

Java telefonlarda bile var o
[/QUOTE]
Biliyorum Köşeye sıkıştığını anlayınca ne dediğini bilemedi galiba

^BaRoN^

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4368443]

Düşünüyorumda iOS 6da masaüstü olur mu acaba

Macbookdaki işletim sistemi gibi D (Tabi bize nah gelir)
[/QUOTE]
3Gs'e 4 Senedir destek veriyorlar yeter artık Gelmez bence.O zaman mahvetmiş olurlar.Öyle bir şey yapmaz apple.

PriZm

Üye
tmm karşılaştır kardeşim ne diyeyim.sadece biri Official güncelleme biri ise Google'ın İcs yi indirmeye sunmasından olur

Şuan işim var cevap vereceğim saat 9 gibi gelirim sanırım.Evo 3Ddende foto almaya çalışacağım.

PriZm

Üye

%483 virüs artışı,ve bana hiç virüs denk gelmedi.ilginç..