mmb7982
Üye
Symbian sistemli telefonlarda hala oyle mi bilmiyorum ama downgrade olayi yok yani atiyorum v51 gelmisse ve hataliysa v50 ye donemiyorsunuz.. androidde ozgursunuz. mesela ben kendi romumu yaptim yuzlerce kez rom yuklemisimdir mesela surum farkina bakmadan hangisi en stabilse onun uzerinde calistim..
Birde androidde donaniminizin hakkini alirsiniz hatta fazlasini bile alirsiniz. ornegin bir desire z telefonunda 800 mhz islemci varken, gelistiriciler bunu 1.9 ghz a cikardilar. ben sok olmustum yani 800 nerde 1900 nerede... yalandir o dersiniz belki ama evet bu gercek mesela benim telefonumda 1ghz islemci var ama ben 1.2 ye cikardim bunu sasirtici derecede hizlandi ve batarya omru de kisalacagina uzadi.. bu overclock islemini her turlu telefon destekler ama kernel denilen sistem ozelliklerinin desteklemesi lazim onu da yabanci gelistiriciler duzenliyorlar...
Cok konustum yoruldum iyi forumlar![]()
symbianda bazı modellerde downgrade yappılabilior ama mesela benim c7-00 da downgrade yok.ha belki ileride birileri bi şekil yapar ama şuan biraz zahmetlide olsa benim bildiğim n8 de var.ilk önce scandinavia yazılımını yüklüyosun en düşük versiyonu daha sonra istediğin versiyonu atabiliyosun vs vs.
peki symbianda yüklenmek istenen uygulamanın imzalanması yani unsigned olan bir uygulayı yüklemek için ya sistemin hackli olması gerekiyo yada kuracağın uygulamayı imzalı hale getirmen gerekiyo. androidde bu tip bişey varmı?
birde oooo şehriyar hemşeriymişiz şimdi farkettim ve sevindim.demişsin ya 800 lük işlemci 1.9 oldu die 1 in 1.2 olması inanılır geldi ama (cahilliğime ver yanlış anlama) 800 ün 1.9 olmasına inanamadım bu gerçekten doğrumu ve sağlıklımı?hani derler ya mi motoru ne kadar zorlarsan ömrünü o kadar kısaltırsın?inan doğruysa sırf bu yüzden geçilir androide.ve son soru bu bahsedilen işlemler overclock, rom yüklemek vb işlemler zormu, risklimi ve çok zaman alan işlermi?
bu tip şeyleri duydukça iştahım kabarıyo yemin ederim
ama ne yalan diyim işlemciyle bu kadar oynamanın ve buna izin veren bir sistemin olmasının mantığını iç anlamadım.adamlar 1.9 ghz olarak çalışabilecek bi işlemciyi neden 800 mhz olarak sokarlar piyasaya?