symbian vs. android (fikir istiyorum lütfen)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
Symbian sistemli telefonlarda hala oyle mi bilmiyorum ama downgrade olayi yok yani atiyorum v51 gelmisse ve hataliysa v50 ye donemiyorsunuz.. androidde ozgursunuz. mesela ben kendi romumu yaptim yuzlerce kez rom yuklemisimdir mesela surum farkina bakmadan hangisi en stabilse onun uzerinde calistim..

Birde androidde donaniminizin hakkini alirsiniz hatta fazlasini bile alirsiniz. ornegin bir desire z telefonunda 800 mhz islemci varken, gelistiriciler bunu 1.9 ghz a cikardilar. ben sok olmustum yani 800 nerde 1900 nerede... yalandir o dersiniz belki ama evet bu gercek mesela benim telefonumda 1ghz islemci var ama ben 1.2 ye cikardim bunu sasirtici derecede hizlandi ve batarya omru de kisalacagina uzadi.. bu overclock islemini her turlu telefon destekler ama kernel denilen sistem ozelliklerinin desteklemesi lazim onu da yabanci gelistiriciler duzenliyorlar...

Cok konustum yoruldum iyi forumlar :)

symbianda bazı modellerde downgrade yappılabilior ama mesela benim c7-00 da downgrade yok.ha belki ileride birileri bi şekil yapar ama şuan biraz zahmetlide olsa benim bildiğim n8 de var.ilk önce scandinavia yazılımını yüklüyosun en düşük versiyonu daha sonra istediğin versiyonu atabiliyosun vs vs.
peki symbianda yüklenmek istenen uygulamanın imzalanması yani unsigned olan bir uygulayı yüklemek için ya sistemin hackli olması gerekiyo yada kuracağın uygulamayı imzalı hale getirmen gerekiyo. androidde bu tip bişey varmı?
birde oooo şehriyar hemşeriymişiz şimdi farkettim ve sevindim.demişsin ya 800 lük işlemci 1.9 oldu die 1 in 1.2 olması inanılır geldi ama (cahilliğime ver yanlış anlama) 800 ün 1.9 olmasına inanamadım bu gerçekten doğrumu ve sağlıklımı?hani derler ya mi motoru ne kadar zorlarsan ömrünü o kadar kısaltırsın?inan doğruysa sırf bu yüzden geçilir androide.ve son soru bu bahsedilen işlemler overclock, rom yüklemek vb işlemler zormu, risklimi ve çok zaman alan işlermi?
bu tip şeyleri duydukça iştahım kabarıyo yemin ederim

ama ne yalan diyim işlemciyle bu kadar oynamanın ve buna izin veren bir sistemin olmasının mantığını iç anlamadım.adamlar 1.9 ghz olarak çalışabilecek bi işlemciyi neden 800 mhz olarak sokarlar piyasaya?

PriZm

PriZm

Üye
symbianda bazı modellerde downgrade yappılabilior ama mesela benim c7-00 da downgrade yok.ha belki ileride birileri bi şekil yapar ama şuan biraz zahmetlide olsa benim bildiğim n8 de var.ilk önce scandinavia yazılımını yüklüyosun en düşük versiyonu daha sonra istediğin versiyonu atabiliyosun vs vs.
peki symbianda yüklenmek istenen uygulamanın imzalanması yani unsigned olan bir uygulayı yüklemek için ya sistemin hackli olması gerekiyo yada kuracağın uygulamayı imzalı hale getirmen gerekiyo. androidde bu tip bişey varmı?
birde oooo şehriyar hemşeriymişiz şimdi farkettim ve sevindim.demişsin ya 800 lük işlemci 1.9 oldu die 1 in 1.2 olması inanılır geldi ama (cahilliğime ver yanlış anlama) 800 ün 1.9 olmasına inanamadım bu gerçekten doğrumu ve sağlıklımı?hani derler ya mi motoru ne kadar zorlarsan ömrünü o kadar kısaltırsın?inan doğruysa sırf bu yüzden geçilir androide.ve son soru bu bahsedilen işlemler overclock, rom yüklemek vb işlemler zormu, risklimi ve çok zaman alan işlermi?
bu tip şeyleri duydukça iştahım kabarıyo yemin ederim

ama ne yalan diyim işlemciyle bu kadar oynamanın ve buna izin veren bir sistemin olmasının mantığını iç anlamadım.adamlar 1.9 ghz olarak çalışabilecek bi işlemciyi neden 800 mhz olarak sokarlar piyasaya?

1.9 ghz işlemci sadece rekor için 1.9 a ayarlandı.yoksa sürekli olarak 1.9 ghz de stabil çalışmaz:)

örnek benim telin işlemcisi Arm Cortex A8 1 Ghz stok voltajı 1.275 ben bunu 1.375 yaparak 1.3 ghz de kullanıyorum :)

mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
1.9 ghz işlemci sadece rekor için 1.9 a ayarlandı.yoksa sürekli olarak 1.9 ghz de stabil çalışmaz:)

örnek benim telin işlemcisi Arm Cortex A8 1 Ghz stok voltajı 1.275 ben bunu 1.375 yaparak 1.3 ghz de kullanıyorum :)

daha açıklayıcı oldu teşekkürler...

enes_can50

Üye
se xperia neo v al

cortex47

cortex47

Üye
şu an symbian^3'lü tüm telefonlara downgrade yapılabiliyor. bu arada android alacaksan c7'den sonra xperia neo v'nin gpu'su sana güçsüz gelecektir. istediğin videoları izleyemeyeceksin.adreno 205 yavan bir gpu. ayrıca usb otg özelliğinden mahrum kalacaksın. bu durumda benim sana tavsiyem temiz 2. el bir galaxy s2 alman. usb otg desteği var, ayrıca gpu'su da gayet kaliteli, istediğin hd videoyu sorunsuz açar. fullhd'leri bilemeyeceğim tam olarak.

61semih

61semih

Üye
turkcell den bır atrıx 4g al.bu fıyata daha ıyısı yok

Lenneth

Üye
daha açıklayıcı oldu teşekkürler...

Alakasi bile yok, ben su an 1.9 ghz ile kullaniyorum gayet stabil. Her telefonun overclock kapasitesi farkli GS in oc kapasitesi dusuk..

----------Eklendi @ 02:56:45 ---------- Yazıldı @ 02:55:56 ----------

şu an symbian^3'lü tüm telefonlara downgrade yapılabiliyor. bu arada android alacaksan c7'den sonra xperia neo v'nin gpu'su sana güçsüz gelecektir. istediğin videoları izleyemeyeceksin.adreno 205 yavan bir gpu. ayrıca usb otg özelliğinden mahrum kalacaksın. bu durumda benim sana tavsiyem temiz 2. el bir galaxy s2 alman. usb otg desteği var, ayrıca gpu'su da gayet kaliteli, istediğin hd videoyu sorunsu açar. fullhd'leri bilemeyeceğim tam olarak.

Abicim bilip bilmeden konusmasaniz ? Neo V de usb otg var.

PriZm

PriZm

Üye
Alakasi bile yok, ben su an 1.9 ghz ile kullaniyorum gayet stabil. Her telefonun overclock kapasitesi farkli GS in oc kapasitesi dusuk..

Telefona göre değişir. Bazı Gs1 ler 1.8 e kadar overclock oluyorken benim GS en fazla 1.6 stabil çalışıyor.

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Hocam Ben N8 imin Üstüne 350 Tl Verdim Desire HD Aldım Rom Root Olayını Bitirdikten SOnra Kafan Rahatlayacaktır. Rom, Root, S-OFF Biraz Uğraştırdı Ama Şimdi Kafam Rahat Bir Sorunum Yok Şükür. Markete Gir Oyun İndir Uygulama İndir At Yükle Oyna. Başka Hiçbir Derdim Yok :) Belle Carla Bana yaaa, Carla N8 e Çıkmayacakmış ? Android 4.0 Desire HD'ye Çıkmayacakmış ? Bana ne ? Costum Rom Yazanlar Var yani Android 4.0 Desire HD'ye de Var. Yani Güncelleme Olayınıda Kafana Takmayabiliyorsun :) Şimdiden Desire HD ye Neredeyse Sorunsuz 4.0 lar Çıktı Ama Biraz Daha Bekleyeceğim Tam Stabil Olduktan Sonra Yükleyecem :)

bosnags

bosnags

Üye
Bende symbian dan android e geçtim.Yaklaşık 1 ay oluyor..Samsung Galaxy sl i9003 kullanıcısıyım.Symbian da hack yapma rom atma filan hepsini çok iyi biliyordum.Fakat;Android de bu durum çok farklı symbian da tek bir işlemci portföyü vardı..Ama android öle değil.Birden çok işlemci ve GPU çeşidi mevcut.Ve diyelim bir oyunun apk dosyasını yüklemek istiyorsunuz gpu nuza uygun apk dosyası bulmanız gerek.Uygun değil ise oyundan atar.Ama bu yazdıklarım symbian dan android e geçmek isteyen kullanıcıları korkutmasın.Çünkü;Android işletim sistemi çok iyi bir altyapıya sahip.Symbian da ki gibi Reset sorunu yok(nokia 5230 da çok yaşıyordum bu durumu).Androidli telefonu hızlandırma imkanı mevcut.Oyun,uygulama vs. bolca mevcut android markette ve Maxicep.com'da...Ben çok memnunum bu sistemden ve telefonumdan..

cortex47

cortex47

Üye

----------Eklendi @ 02:56:45 ---------- Yazıldı @ 02:55:56 ----------

Abicim bilip bilmeden konusmasaniz ? Neo V de usb otg var.

Neo ile karıştırdım. Sen de insan gibi konuşsan?

turancen

turancen

Üye
Neo ile neo v arasinda fark sadece kameradir. Islemciler ayni ve gpuda ayni. Ben galaxy gio kullaniyorum. Gta3 rahatlikla oynayabiliyorum. Sirf oyunlar icin ucuz bir tel aradim gio aldim. 8 ay olacak cokta memnunum. Oynamadigim oyun kalmadi. Mesela real racing 2
Nova. Asphalt5 hd. Gt racing. Simdi counter strike 1.6 cikti. Bilgisayardakinin aynisi. Flash playerde cikti. Acmadigi video yok artik. Facedeki oyunlarida aciyor. Android hakkinda bilgi edinmek istiyorsan konusabiliriz. Yeni cikan sony ericson experia pro var. Durumum iyi olsaydi bunu alirdim . Tabi sana samsung galaxy w var bunuda tavsiye ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt