symbian vs. android (fikir istiyorum lütfen)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
symbian vs. android (fikir istiyorum lütfen)
şuana kadar hep nokia yani haliyle symbian kullandım.ama inanın artık yok hack, yok flash yok unsigned yok şu yok bu...:off:
yemin ediyorum bıktım usandım.
yok belle şu zaman gelecek yok bana şu güncelleme geldi aaaaaaa bende gözükmüyo.bekle dur bişeyler olcakta symbianda görecez.
sürekli bi beklenti var belkide bizde.
belkide muhabbet olsun gönüller coşsundur bu symbian beklentileri bilmiyorum artık herneyse dediğim gibi bıktım ve usandım.
neyse c7 mi satıp android bi cihaz almayı düşünüyorum.700 - 900 tl arası tavsiyeleriniz nelerdir?
yada c7 mi satıp android bi cihaz almamı tavsiye edermisiniz?symbiandan androide geçiş yapan arkadaşlar varsa memnunlarımı?symbiandaki uygulamalarla karşılaştırıldığında android in + ları ve - leri nelerdir?

yardımlarını ve fikirlerinizi bekliyorum...

hasman

Üye
bende n8 vardı yerine htc sensation aldım androidde yeniyim android uygulama konusunda sayı olarak çok önde fakat android içinde güncellemeleri beklemek gerekiyo,indirdiğin oyunu işlemcine göre indirmen gerekiyo yada ekran çözünürlüğüne göre yok rom atacaktın yok root olacaktın yok arka planda çalışan uygulamaları kapalı tutup şarjını uzatacaktın gibi androidinde işleri bilgine

Gurkan911

Gurkan911

Üye
10 yıldır symbian nokia kullanıyordum. en son c7 ve e6 satıp androidli bir cihaz aldım ve 1 aydır kullanıyorum. Kesinlikle ve kesinlikle gelecek android'te diyorum. Symbian artık devrini tamamlamış bir sistem. Samsung, htc, general mobile, lg ve bunlar gibi firmalar teker teker androide geçiyorlar. Bence sende artık nokia ile vakit kaybetme. 2.el düşünürsen git az daha kat temiz bir galaxy s2 al yada galaxy ace filanda alabilirsin.

XER01

XER01

Üye
Symbian kadar hantal ve sorunlu bir sistem yoktur, o yuzden Symbiandan sonra elinize Androidli bir telefon alinca tepkilerine vay be diyorsunuz

Xperia Neo V yi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Gurkan911 ve Sertug1991

akan22

Üye
geç bile kalmışşsın diyebilirim: dediğin gibi yıllarca nokia gözümüzü boyamış , android kullandıktan sonra ben öyle algıladım. şimdide gitti windows phone çıkardı. en buyuk şirket nokia battı, dandik tel olan samsung birinciliğe yerleşti. hepsi google nin sayesinde. galaxy s 2 ya da htc 3d evo tavsiye edebilirim

enaa_881

enaa_881

Üye
kardeş 900 civarına lg optimus black, galaxy S, SE neo V, ama bulabilirsen ikinci el falan bunlardan iyi bi telefon onuda alabilirsin

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Sıfır Sony Ericsson Xperia Neo V al.

oqlahoma

Üye
arkadaşım symbian artık öldü geç bile kaldın ben sana ideos x5 i öneririm

mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
aklıma en yatan sony ericsson xperia neo v

2. el alınırmı sizce takas yapmayı düşünüyorum

birde işlemcisinde scorpion yazıyor anlamını bilen varmı?bu telefonu kullananlar memnunmudurki?

serif55

serif55

Üye
Başka bi konudada yardımcı olmuştum bi arkadaşa ordan alıp yapıştırdım ;)

En başından evinde yada kullanabileceğin HD televizyonun varsa HDMİ çıkışı telefonunu kullanırken ayrı bi keyif vericektir kardeşim

Ekranı çok büyükte değil çok küçükte değil ideal bi boyutu var, benim için küçük büyük farketmez diosan sıkıntı yok

İşlemciden öyle Süper kalite hd oyunları oynatmasını fazla bekleme yinede tatmin edicektir

Ses konusunda yeterli bana göre ama herkesin görüşü ayrıdır az çıkıo diyende olabilir

Kısacası normal bi telefon kardeşim ayrıca dediğiniz gibi sony ericssonun en büyük avantajlarından birisi 2011 model tüm xperialara ics 4.0 güncellemesini yapıcak bu konuda tebrik etmek lazım, samsung gibi kullanıcısını galaxy modelindeki gibi mağdur etmio valla yazık oldu milyonlarca galaxy kullanıcısına

MezraL123

MezraL123

Üye
İkinci el telefonun temiz olmasına göre değişir alınıp alınmayacağı. Scorpion yazan işlemcinin kodudur. İşlemcisi 1 ghzdir ve yeterlidir. Tavsiye ederim..

sevdimki

Üye
şimdi sen bu konuyu android başlığı altına açtın ya, sanıyor musun ki bir kişi sana symbian önerecek :) bu konuyu açmak için tarafsız bölge seçmelisin. Mesela cep telefonları genel altında destek ve karşılaştırma başlıkları var. Işletim sisteminden önce iyi bi başlık önereyim dedim. Ha bir de kesinlikle symbian diyorum. Android telefonlar fazla pahalı. Ben şahsen kıyamıyorum

mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
şimdi sen bu konuyu android başlığı altına açtın ya, sanıyor musun ki bir kişi sana symbian önerecek :) bu konuyu açmak için tarafsız bölge seçmelisin. Mesela cep telefonları genel altında destek ve karşılaştırma başlıkları var. Işletim sisteminden önce iyi bi başlık önereyim dedim. Ha bir de kesinlikle symbian diyorum. Android telefonlar fazla pahalı. Ben şahsen kıyamıyorum

konuyu buraya açmamın özellikle nedeni symbiandan androide geçiş yapan arkadaşlardan bilgi alabilmek.ve ben eminimki androide geçen arkadaşlardan pişman olan olsa mutlaka "pişmanım" der.nihayetinde ne symbian ne android bizim malımız ve hiçbirimizin bu işten kazancı yok.
birde ben böyle takım tutar gibi işletim sistemi tutmayada bir anlam veremiyorum.2000 yılından beri symbian kullanıyorum.ve biri bana sorsa açık açık düşüncemi söylerim.12 senedir symbian kullanmam hiçbir şekilde düşüncelerimi etkilemez.
kesinlikle symbian diyorum demişsinde 7 ay oldu c7 yi alalı.aldığım zamanlar heyecanlı geliyordu anna gelicek herşey daha iyi olucak arkasından birde belle patlatıcaklar herşey mükemmel vb.taaaa o zamanlar n8 ciler modifiyeli belle kullanıyordu biz ozaman annayı bekliyorduk daha.noldu bu 7 ayda?hala n8 için navifirme kazara düşen belle dışında bir gelişme yok.inan yurt içi ve yurtdışı forumlardaki arkadaşlara bıraksalar bu işi (mesela bizde madness,kurtuluş,nurani vb.) symbian bu duruma düşmezdi.onlar sayesinde gördük modifiyeli belleyi (illegalde olsa), onlar aracılığı ile gördük tema efektlerini falan filan.bence körü körüne ne symbian demek mantıklı nede android.benim işimi ne daha rahat görecekse o olmalı.demiyorumki android mükemmel elbet onunda eksileri var.ama bana symbiandan ve dolayısıyla nokiadan gına geldi artık.
bu arada bugün tüm telefoncuları gezdim bir tane takas yapabileceğim ne 2. el nede SIFIR neo v bulamadım.heryer paso nokia ve samsung.arkadaşımla konuştum tekofaks ın yeteri kadar ilgilenmemesi ve servisinin sadece ankarada olması nedeniyle yok piyasada dedi.yoksa cihaz kalitesi olarak samsung tan hiçbir eksiği yok dedi.artık ne kadar doğrudur ne kadar yalandır bilmiyorum.birde samsungların tasarımlarından hoşlanmamam ve c7 me 500 tl fiyat biçilmesiyle android maceramı şu anlık rafa kaldırdım.
ama uygun takaslı bir neo v bulayım düşünmem tamam derim arkadaş.yeni şeyler denemekte fayda var.hem velevki beğenmedim aldığımız hangi şey ömürlük ki?

sevdimki kardeş yazdıklarım yanlış anlama fikir alışverişi olarak bakıyorum ve yaklaşıyorum.görüşün için teşekkür ederim.

serif55

serif55

Üye
Valla dostum Vatan bilgisayarda kampanya oluyor bazen onları kaçırma geçen bizim arkadaş aldı 725 liraya neo v yi %25 indirim yapıyorlar aklında bulunsun ;)

• Beğen
Tepkiler: mmb7982
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Ben Nokia C5-00'dan android bir telefona geçtim. Ve bu aralar Nokia'ya geri dönmeyi planlıyorum. Android'i Google destekliyor. Yararlı yararsız yüzlerce uygulamayla şişirilmiş bir market var. Zaten marketteki işe yarar uygulamalr da normalde telefonun yapamadıklarını yapmak için yani bir çoğu takviye görevi yapıyor. Android çok mükemmel bir işletim sistemi olsaydı yan uygulamalar indirip kullanmamıza zaten gerek kalmazdı. Yok uygulamaları hafıza kartına taşımak için başka bir uygulama indirip kuracaksın, yok geçici dosyaları silmek için başka bir uygulama indirip kuracaksın, yok navigasyon için başka bir uygulama indirip kuracaksın. Google'ın ürettiği bir sistemde Google haritalarda navigasyon kullanamıyorsun. Ayrı bir navigasyon programı inidirp kullanmalısın. İndirdiğin uygulamalar sistemle tam uyuşmayabiliyor ve performansı düşürüyor, batarya dayanım süresini kısaltıyor şarjın çabuk bitiyor filan. Android telefon alacaksan çoğu marka birbirinin aynı zaten. Hepsi aynı sistem. Görev yöneticisi düzgün çalışmıyor. Hangi programı alta indirdin hangisini kapattın belli değil. Kapattım sandığın program altta çalışmaya devam ediyor. Alta aldığını sandığın program kapanmış olabiliyor. Tam bir curcuna yani senin anlayacağın. Benim gözümde şimdi N9 var. Yeni bir sistem. Ama fiyatı biraz pahalı. İstersen bir süre daha bekle yeni modeller çıktığında bir daha gözden geçirirsin kararını.

mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
Ben Nokia C5-00'dan android bir telefona geçtim. Ve bu aralar Nokia'ya geri dönmeyi planlıyorum. Android'i Google destekliyor. Yararlı yararsız yüzlerce uygulamayla şişirilmiş bir market var. Zaten marketteki işe yarar uygulamalr da normalde telefonun yapamadıklarını yapmak için yani bir çoğu takviye görevi yapıyor. Android çok mükemmel bir işletim sistemi olsaydı yan uygulamalar indirip kullanmamıza zaten gerek kalmazdı. Yok uygulamaları hafıza kartına taşımak için başka bir uygulama indirip kuracaksın, yok geçici dosyaları silmek için başka bir uygulama indirip kuracaksın, yok navigasyon için başka bir uygulama indirip kuracaksın. Google'ın ürettiği bir sistemde Google haritalarda navigasyon kullanamıyorsun. Ayrı bir navigasyon programı inidirp kullanmalısın. İndirdiğin uygulamalar sistemle tam uyuşmayabiliyor ve performansı düşürüyor, batarya dayanım süresini kısaltıyor şarjın çabuk bitiyor filan. Android telefon alacaksan çoğu marka birbirinin aynı zaten. Hepsi aynı sistem. Görev yöneticisi düzgün çalışmıyor. Hangi programı alta indirdin hangisini kapattın belli değil. Kapattım sandığın program altta çalışmaya devam ediyor. Alta aldığını sandığın program kapanmış olabiliyor. Tam bir curcuna yani senin anlayacağın. Benim gözümde şimdi N9 var. Yeni bir sistem. Ama fiyatı biraz pahalı. İstersen bir süre daha bekle yeni modeller çıktığında bir daha gözden geçirirsin kararını.

teşekkürler kardeşim

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
işlemcinin bi kısmını androidim görseli yiyor sana kalan %60 oluyor

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Symbian sistemli telefonlarda hala oyle mi bilmiyorum ama downgrade olayi yok yani atiyorum v51 gelmisse ve hataliysa v50 ye donemiyorsunuz.. androidde ozgursunuz. mesela ben kendi romumu yaptim yuzlerce kez rom yuklemisimdir mesela surum farkina bakmadan hangisi en stabilse onun uzerinde calistim..

Birde androidde donaniminizin hakkini alirsiniz hatta fazlasini bile alirsiniz. ornegin bir desire z telefonunda 800 mhz islemci varken, gelistiriciler bunu 1.9 ghz a cikardilar. ben sok olmustum yani 800 nerde 1900 nerede... yalandir o dersiniz belki ama evet bu gercek mesela benim telefonumda 1ghz islemci var ama ben 1.2 ye cikardim bunu sasirtici derecede hizlandi ve batarya omru de kisalacagina uzadi.. bu overclock islemini her turlu telefon destekler ama kernel denilen sistem ozelliklerinin desteklemesi lazim onu da yabanci gelistiriciler duzenliyorlar...

Cok konustum yoruldum iyi forumlar :)

PriZm

PriZm

Üye
Symbian sistemli telefonlarda hala oyle mi bilmiyorum ama downgrade olayi yok yani atiyorum v51 gelmisse ve hataliysa v50 ye donemiyorsunuz.. androidde ozgursunuz. mesela ben kendi romumu yaptim yuzlerce kez rom yuklemisimdir mesela surum farkina bakmadan hangisi en stabilse onun uzerinde calistim..

Birde androidde donaniminizin hakkini alirsiniz hatta fazlasini bile alirsiniz. ornegin bir desire z telefonunda 800 mhz islemci varken, gelistiriciler bunu 1.9 ghz a cikardilar. ben sok olmustum yani 800 nerde 1900 nerede... yalandir o dersiniz belki ama evet bu gercek mesela benim telefonumda 1ghz islemci var ama ben 1.2 ye cikardim bunu sasirtici derecede hizlandi ve batarya omru de kisalacagina uzadi.. bu overclock islemini her turlu telefon destekler ama kernel denilen sistem ozelliklerinin desteklemesi lazim onu da yabanci gelistiriciler duzenliyorlar...

Cok konustum yoruldum iyi forumlar :)

o nasıl oluyor öyle yaw :D 1.2 ghz ye çıkarınca batarya süresi uzaması?

bende 1.3 ghz ye overclocklu kullanıyorum şarja pek bir etkisi yok

Şehriyar

Şehriyar

Üye
o nasıl oluyor öyle yaw :D 1.2 ghz ye çıkarınca batarya süresi uzaması?

bende 1.3 ghz ye overclocklu kullanıyorum şarja pek bir etkisi yok

o yuzden sasirtici dedim ya islemci kullanimini iyi ayarlamislar demekki..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt