[Symbian Türkiye] Neden Lumia 900?

Sponsorlu Bağlantılar

pRime.

pRime.

Üye
iki senedir vardı ve nokia son beş yılında 70milyar euro zarar etmiş elop lafı dizmiyoruz serdar fikir yürütüyoruz burada fikir alışverişi yapıyoruz ve bence meego ya tek başına destek vermeye devam etseydi işte o zaman ya herro ya merro demiş olucaktı ki buna karar vermek öyle kolay degil çünkü işin sonunda tamamen yok olmakta var. Meego projesi başHladıgında garantisi varmıydı ki böyle bir risk alsın firma.

---------- Eklendi @ 02:31:31 ---------- Yazıldı @ 02:28:51 ----------

cihaz çıkacagı kesinleşmiş ki nokia wp ile çöpe atıyor demiş bu bir öngörüdür wpnin tutmayacagına dair fakat yanılmıştır ki dogal olarak yanılabilirde

Yanilmis mi? %1 pazar payi aslinda ne kadar dogru soylediginin acik kaniti. 70 milyon euroyu meegodan degil symbiandan zarar etti. Ayrica son 5 yil da degil o. Zarari tuslu telefon uretmeyi birakip 5800 gibi kotu cihazlar cikararak etti. Simdi dunyanin en buyuk telefon sirketi o 70 milyon euro ile meego'dan harikalar yaratir. gidip windows ile coe atmaz. :oke:

---------- Eklendi @ 02:39:34 ---------- Yazıldı @ 02:36:44 ----------

Meego sadece nokia icin degil baska firmalar icin de var. İntelin en buyuk destekcisi nokia idi ama. Nokia pardon microsoft yan cizince mecburen adamlar projeyo bitirmek zorunda kaldila ve diger meego cihazlar da elinde patladi sirketlerin. Mesela acerin m500 tableti var meegolu.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
lumia 900 ile %1 çok iyi bence. daha amerikadan çıkmadı bile. ne yapmasını bekliyorsunuz daha? şöyle çıktığının ertesi günü bi %50 %60 'lık pazar payı mı?

pRime.

pRime.

Üye
lumia 900 ile %1 çok iyi bence. daha amerikadan çıkmadı bile. ne yapmasını bekliyorsunuz daha? şöyle çıktığının ertesi günü bi %50 %60 'lık pazar payı mı?

Bahsedilen pazar payi wp'un yalniz. Konuyu acan da Ali abi.

---------- Eklendi @ 03:02:01 ---------- Yazıldı @ 02:59:59 ----------

Ayrica madem bu kadar super ultra bir sistem bu wp pazar payinda patlama yasanmasi gerekmez miydi? Hele nokia bu ise girdi, onca wp'lu cihaz piyasada.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Patlama yaşanmadı mı peki? Amerika'ya lumia stokları yetiştiremedikleri için avrupa'ya gelmesi ertelendi, tüm stoklar amerika'ya yöneldi lumia 900 yine bitti.

pRime.

pRime.

Üye
Neyse kimi uzduysem ozur dilerim amacim tartisma alevlendirmek degil, nokia icin neyim daha iyi oldugunu soylemek istedim sadece. Bir zamanlarnokiaci oldugumu sanirdim ben de ama aslinda symbian ve meegodan dolayi nokiadan ayrilamadigimi fark ettim ama bu bitti artik umarim lumialarinizdan cok memnun kalirsiniz alacak olanlara simdiden hayirli olsun.
İyi forumlar.

---------- Eklendi @ 03:16:26 ---------- Yazıldı @ 03:13:11 ----------

Patlama yaşanmadı mı peki? Amerika'ya lumia stokları yetiştiremedikleri için avrupa'ya gelmesi ertelendi, tüm stoklar amerika'ya yöneldi lumia 900 yine bitti.

Stoklardaki cihaz sayisi onemli microsoft bunlari iddia edebilir hatta haber bule yaptirabilir reklam amaciyla ancak aksini iddia eden bir o kadar da haber var. Su anda yer gok lumia reklami oldugu icin bu tip ekstra gazlamalar normal. :oke:

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
öncelikle kimseyi üzecek birşey söylemedin serdar o yüzden özür dilemene de gerek yok kardeşim ve senin fikirlerin de bizim için önemli tabi ki fikrini söylüyeceksin.

konuya gelicek olursak 4şubat 2012 itibariyle uluslararası araştırma şirketi nielsenn in raporuna göre abd deki akıllı telefon kullanıcısı 97.9milyon adet olarak gerçekleşmiş. Bu pazarda yüzde1 lik paya bu kadar sürede ulaşmak ve 1milyon satış yapmak lumia serisinin başarılı bir iş oldugunu gösterir. Ama bu başarı meego yu kaderine terk etmenin dogru bir hamle oldugunu göstermez.
Fakat gelinen noktada yatırım şirketlerinin sermaye sahiplerine gönderdikleri raporlarda bile lumia serisinin başarısından bahsedip nokia hissesi almaya yönlendirdigini de geçen gün verdigimiz haberde görmüştük. Artık nokia bir atak yapmışa benziyor. Bundan sonraki süreci wp ve lumia serisinin gösterecegi gelişim belirleyecek.

• Beğen
Tepkiler: pRime., Cihanî Sultan ve Esendağlı
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Wp li cihazların pazar payı bence şuan iyi durumda sonuçta iki elin parmakları kadar cihaz var ve sadece amerikada avrupa pazarına satıldığında işler değişecektir.. Meego da tamamen haklısınız Nokia attı bi kenara belki başka çaresi yoktu ama bana da eloph ve microsoft işgüzarlığı gibi geliyor çünkü meego lu daha çok cihaz üretilse wp li cihazlar satılmaz..

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
:hmmmBen bir şey demiyorum:hmmm

Del Rey

Del Rey

Üye
Wp li cihazların pazar payı bence şuan iyi durumda sonuçta iki elin parmakları kadar cihaz var ve sadece amerikada avrupa pazarına satıldığında işler değişecektir.. Meego da tamamen haklısınız Nokia attı bi kenara belki başka çaresi yoktu ama bana da eloph ve microsoft işgüzarlığı gibi geliyor çünkü meego lu daha çok cihaz üretilse wp li cihazlar satılmaz..

Ben de MeeGo'yu severim. Ancak Elop kararı tek başına alamaz. Üst kurul MeeGo cihazların kısa sürede kardan çok zarar getireceğine kanaat getirmişti. Yoksa 2011 sonu üçten fazla MeeGo görecektik.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
n9 un satışları nasıl acaba :hmmm

otostopçu

otostopçu

Üye
ya ben lumia 900 ü alıcam yada lumia 900 beni...

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Allah gani gani rahmet eylesin..

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
Allah rahmet eylesin.Ruhuna da geçmişine de rahmet olsun.Gerçekten muhteşem ve veli biriydi.Allah öyle hükümdarlar nasib eylesin her Müslüman memlekete.

deforze

deforze

Üye
flash desteği olmayan nokia 3,75 puan ios isletim sisletimli iphone 4s 3 puan samsung nexus google destekli 2,75 puan htc one x 1,5 ghz 4 çekirdekli 3,5 puan sanırım arkadaş nokia mağazasında çalışıyor

theposies

theposies

Üye
flash desteği olmayan nokia 3,75 puan ios isletim sisletimli iphone 4s 3 puan samsung nexus google destekli 2,75 puan htc one x 1,5 ghz 4 çekirdekli 3,5 puan sanırım arkadaş nokia mağazasında çalışıyor

sen wp li bi telefon aldın mı hiç eline ? Neden bu önyargı

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
flash desegi olmasımı gerekiyor artık çogu site html5 e geçiyor ve adobe firması mobil platformlara flash destegi vermeyecegini açıkladı. ayrıca ios ta flash var mı?o da html5 destegi veriyor.

deforze

deforze

Üye
önyargım yok arkadaş ben teknik özelliğine bakarım daha Adobe Flash la anlaşamayan bir sistemi ne yapayım

Üst Alt