Symbian mı Android mi??

varyou

Üye
arkadaslar kötülük iyilik diye bişey olmaz...pc deki gibi bir cok programı aynı anda calıstırmak istiyorsanız symbian süper olur ve sabırlıysanız coookk iyi sonuclar alırsınız ama ben normal bi tel istiyom bi uygulamadan cıkıp digerine girmek istiyorum diyosan android al gitsin.....benim tercihim symbian cünkü her daim pc'im yanımda olmalı...

Arkadaşım sen androidin sunduklarını bilmiyorsun galiba..Symbian androidin yanından bile geçemez..Eski bi işletim sistemi ve artık herkes bıktı..Yenilik yok.Grafikler iğrenç..Kasması da cabası..Arkadaşın dediği gibi 20 programı geçince telefon coşuyo..
Bende yaza galaxy s2 ya da xperia play alcam sende bi bak istersen

vokkani

Üye
kesinlikle android.Yıllardır symbian kullanan biri olarak yaklaşık 4 gün önce androide geçtim ve neden daha önce geçmediğim içinde 4 gündür kendime kızıyorum.Android herşeyiyle farklı gerek görsellik gerek hız v.b..

Bir daha söylüyorum Kesinlikle android...

h_____d

Üye
skyfire i kapandığından beri çalıştırmaya çalışan ve sinirlerini bozan bir symbian kullanıcısı olarak söylüyorum boşuna çalıştırmaya çalışmayın sinirlerinizi bozmayın android alın. bende alacam param olunca )

----------Eklendi @ 16:53:09 ---------- Yazıldı @ 16:50:16 ----------

aranızda galaxy pro kullanan varmı kabamı telefon? birde androidli telefonlar için bu marketteki uygulamalar ücretsizmi

la ne o ole makina ismi andırır gibi android bırakın bunları şu ata sözünü hatırlatmakta fayda var gelen gideni aratır giden gider yani sonuçta

neyse şaka bi yana Sonuna Kadar Symbian !!!

Ben symbian diyorum ... Ama android hiç kullanmadım ve hiç androidli telim de olmadı ... Ama ne ye göre symbian diyorsanız söyleyim ... Benim 6600 ım vardı 2 yıl filan kullandım ... Evet yavaş ve kasıyordu vs ama bu telin sorunu sistemin değil bence ... Bu yaz n70 aldım ... Tabiki 6600 dan n70 e geçen biri olarak Hızı oldukça yeterli geliyo bana ... ( işlemci 220 mhz , 1.7 mb ram , 54 mb hız gözüküyo ) ... Üstelik 5800 ida kullandım hızı bence çok iyi yani eğer onada kasma yapıyo filan deseniz bilemiyorum artık onun 124 mb işlemci hızı var ... Ayrıyeten yani yıllardır bi symbian alışmışligim var symbian s60 v2 ciyim ... Pc gibi kullanıyoruz artık ... Müzik dinlemek oyun oynamak vs den daha fazlasını yapıyoruz yani ... Dosya gizleme , uygulama turkcelestirme , oyun ***** yazma , python program yazma , sis yapma , zıp ve rar oluşturma/açma , exe açma vs vs ... Üstelik symbianda sistem sorunu yaşıyorum diyenler tam olarak symbiani bilmeyen kişilerdir ... Her sorunun bi çözümü var ... Bende 30 a yakın program ve 50 ye yakın oyun var ... Kasma da çok az oluyo ( uygulamalar kartta ... Kartı çıkarttığımda telin hız durumuna göre konuşuyorum ) ... Freememde 34 mb gözüküyo ... Symbianin En sevdiğim yönü program yükleyebilmek ... Zaten bu yorumuda telden yazıyorum ... Android hakkında hiç bir bilgim yok sadece kulaktan dolma bilgiler ışte cok hızlı güncel vs şeyler ışte ... Ama gerçekten symbiani aratmayacaksa bana da bi androidli tel önerinde alalım bari .D bizde bi deneyelim .D ... Bu arada yukarda bi yorumda sn de 16 mb internet hızı yazmış biri bu harbiden doğrumu ya .D ... Eğer gerçekse sırf bunun için bile teli degisirım ... .D

erkan_34

Üye
ben yılardır symbian kulanıyorum evet güzel şikayetim yok diyicem ama yalan olur çok kasıyor ama bazı modelerinde hız artırmış yinede zamanla hız düşürüyor ben şunu merak ediyorum Android dede bu sorun yaşanırmı acaba ? gerçi Android model tefonlarda 1,8 gh hıza ulaşan modeler oldunu biliyorum

Kısa bir araştırmadan sonra vardığım karar ... Tabiki Android ... Hız vs demicem çünkü olay telefona konulan parçada biter ... 1.2 ghz hız ile 128 mhz işlemci hızlı telleri karşılaştırmayın ... Ben telefonun değerini oyunlarına göre biçen biriyim ... Symbian v2 yada v3 u herkes bilir oyunlarını ... Bir yere kadar yani ... Androidin oyunlarına baktığımızda henüz piyasada çok fazla oyun olmamasına rağmen gameloft ve ubisoft un sunduğu oyunlar mükemmele oldukça yakın ... Sadece youtübeden nova , nfs shift ve bia ya bakmanız bile yeterli ... Ne demek istediğimi anlayacaksınız ... Fiyatlar biraz ucuzlasın mutlaka alicam .. 1000 tl civarı bir para benim için oldukça fazla ...

iyide Symbian^3 Te Bunlar Zaten Var,WTF ?

Oyun isimlerinin aynı olduğuna bakma ... Yoksa s60 v2 için bile nfs bia ve nova var ... Olay Kalitede bitiyo abi ... V3 lerde oyun içinde kendiliğinden kenarlarda tuşlar varmı dokunmatiklerde ? ... Mesela 5800 da altta tuş takımı çıkıyo kastettiğim o değil ...

yyy

Üye
bence symbian , androidde oyunlar çok güzel ama şarj sorunu çok

Birşey olmaz dostum ya ... Kullanmana göre ışte şarjida gider .. Symbianda sanki cokmu şarj gidiyo sürekli oynadıkca ..

La hemen sattınız yılların emektarı symbıanı ayıp ettinız (

Tabiki Symbian!
Nokia6600 ve NokiaN70 efsaneler ölmez!.Sene 2012 hala n70 ve sonradan elime geçen 6600 ı kullanıyorum n70 i kenara koydum 6600 la takılıyorum kumanda programı yükledim ister inanin ister inanmayın yürüyüş yaparken kuru yemişçinin çaktırmadan geçerken 37 ekran vestelini kapattım 1 gün önce dükkanın önünden geçerken tvye bakıp markasını tespit ettim vestel modunu seçtim bide dükkan komple cam ceple konusuyormuş gibi yapıp kızıl ötesi tarafını ayarlayıp c tusuyla kapattımD evdede 72 ekran arçeliğede uyumlu.

kardeş kumanda özelliği zaten bilinen birşey yaptığın öyle çok farklı birşeymis gibi anlatmışsın ama hevesli hevesli ... Kızılötesi olan symbianlarda olur ... N70 te olsaydı iyi olurdu alışmıştık doğrusu kumanda gibi kullanmaya

---------- Eklendi @ 08:53:26 ---------- Yazıldı @ 08:50:22 ----------

Ama ben hala android diyorum .. Symbian evet güzel ama artık android daha uyumlu hale geliyor ... Piyasadaki birsürü marka programlarını iphone ipad android ve blackberry e göre yapıyo ... Symbiana uyumlu şeyler yapılmaya devam etse yine symbian tabiki ...

---------- Eklendi @ 08:56:03 ---------- Yazıldı @ 08:53:26 ----------

Ama 6600 da oyun oynamanın verdiği zevki hiçbi telde alamazsınız orasıda kesin skyforce tam 6600 oyunu ... N70 iyide 6600 kadar zevk vermiyo oynarken .. Tuş kullanımı biraz zor ...

Ben samsung kullandım pişman oldum işletim sistemi ne olursa olsun nokiadan şaşmam 5110 olsun nokia olsun derim

zekaiii

Üye
android tabiki hiç şüphesiz çağın füzesi android tek rakibi ios ama iosu açıkara solladı android. aksini söyleyen birşey bilmiyodur zaten. symbian m.ö ne zaman vardı? android 4 çıktı be siz hala symbiandan bahsediyosunuz.