Ya geleceğin telefonları andoridli olacak demek, google bir yazılım devi demek bu işten ben anlamıyorum kardeşim demektir.
Ben gayet tarafsız yorum yapıcam bu konuya bunu önceden belirteyim...
Şuan dünyada bir yazılım devi varsa oda microsoft'dur... Akıllı telefonlarda en başarılı işletim sitemide İOS'dur.
Peki Nokia başarısızmıdır hala dünyada en fazla telefon satan firma ve piyasanın yüzde 30'na hakim işletim sistemide kötü bir işletim sistemi değil...
Peki ya bu düşüş nereden kaynaklanıyor derseniz sağlam ve yeterli donanımlarla karşımıza çıkan Nokia malasef eskisi gibi reklamını iyi yapamıyor, işletim sistemine daha fazla yatırım yapmak yerine kolaya kaçıp desteğini çekiyor (2016) ve tasarım konusunda her ne kadar kendine özgün taklit olmayan tasarımlarla karşımıza çıksada çok yeterli görünmüyor...
Geçtiğimiz 2 - 3 ayda Nokia bunlar görmüş olacak ki daha iyi tasarımlarla karşımıza çıkmaya başladı buna örnek verecek olursak N9 bence tasarım konusunda muhteşem bir telefon ve devamıda gelecek gibi...
Diğer sorunsa reklamdı sanki bunuda aşmaya başlamış gibi Nokia...
Gelelim işletim sistemine Nokia önce symbian^dan desteğini 2016 yılında tamamen çekeceğini açıklamıştı ama son açıklamalar gösteriyor ki aslında Nokia'nın aklında başka bir plan var.
Her ne kadar başlıkta yeni symbian güncellemlerinden bahsediliyorsada carla, donna vs gelmeyecek işletim sistemi Nokia Belle olarak tamamen değişti ve Nokia bu işletim sistemine daha fazla yatırım yapacagını ve yeniliklerin bizi beklediğini açıkca ifade etti..
Yani bundan sonra symbian yerine Nokia Belle olarak adlandırılacak işletim sistemimiz böylelikle akıllarda kötü yer edinen symbian tarihe karışmış olacak bir isim değişikliği bile çok önemli aslında...
Bundan sonraki sürümlerde Nokia Belle 1.0 - 1.2 - 2.0 vb olarak gelme ihtimali yüksek...
Sadece Belle değil Nokia Widows Phone işletim sistemine sahip telefonlar üretmeye devam edecektir ve inanıyorum ki tasarım ve donanım olarak çok iyi telefonlar piyasaya sürülecektir.
Gelecekte Windows Phone diğer akıllı cep telefonu işletim sistemleri arasında fark oluşturabilir.
Geleceğin işletim sistemi Android demek gibi bir hata içine asla düşmeyin varolan işletim sistemleride mutlaka gelişecektir ve hatta yenileri gelecektir.
Rekabet her zaman kullanıcın işine yarar eğer tekel olursa işte o zaman istediklerimi gibi bizi kullanırlar
Son olarak Google büyük bir internet devi olabilir ama yazılım konusunda microsoft kadar başarılı değil ve geleceği parlakta diyemeyiz çünkü günümüz teknolojisinde yenilikci olmak şart yeniliği getiren hiç ismi duyulmamış bir marka olsa emin olun oda patlar... Gelecek bu şekilde şekillenecek ve Nokia inanıyorum ki bu konuda dev bir adım atacak...
Nokia Belle Hayırlı olsun hepimize![]()
Peki 701 carla güncellemesini alıcak mı tam 1ghz ve 512ram ?