symbian bitmesin istiyorsanız bunu okumanız gerekiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yilan53

Üye
    Konu Sahibi
symbian bitmesin istiyorsanız bunu okumanız gerekiyor
arkadaşlar herkez yazıyor nokia symbian ı bitiriyor tutumadı migrosoft ile anlaştı diye herkez nokia ya yükleniyor bir de boyle düşünelim bu forumda herkez herşeyi beleş paylaşıyor biri bir prgoramı para ile alamıyorum nasıl alabilirim diyor ona forumda var beleşi neden boşu boşuna para veriyorsun diye cevap veriliyor bu şekilde devam edersek ne nokia n8 kalır ne de symbian sonrada deriz neden bunlara oyun çıkarılmıyor neden symbian a program üretilmiyor adam üretiyor herkez 3 kuruş vermemek için forumlardan beleş indiriyor şöyle bir önerim var arkadaşlar bu forumda ki herkez en az bi 2-yada 3 kez oyun program satın alsın az da olsa faydası olsun herkezede tavsiyede bulunurken forumda beleş var ne diye para veriyorsun demeylim umarım benim gibi düşünenler çıkacaktır yoksa symbian ın üzerine bir bardak su içeriz zaman içinde

• Beğen
Tepkiler: exalted55, orcusss ve webplayer

karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
kontorlu satın alınmaya geçilse güzel olurdu herkesin kredi kartı yok

muratbeyim

muratbeyim

Üye
Arkadaşlar sanki bu mevzu abartılıyormuş gibi geliyor bana. Symbian biterse, başka bir işletim sistemi illahaski gelecek. Windows olur android olur, olur da olur. Boşuna endişe etmenin anlamı yok bence. Nokia küçük bir firma değil ve yeni bir sisteme geçse bile piyasadaki satmış olduğu milyonlarca cihazdan desteğini çekemez.

webplayer

webplayer

Üye
Haklısın dostum, işte bilinçli bir kullanıcı.
@muratbeyim, bitmekten kastımız telefonlarımızdaki sistem çökecek değil. ancak uygulama sayısı o kadar az ki, şuan resmen kıtlık çekiyoruz. Sahip olduğumuz oyun sayısına iOS 1 haftada ulaşıyor. Nokia yeni işletim sistemine geçsin bize ne ki? Bizim sistemimiz Symbian. Sen sanıyor musun ki Nokia başka sisteme geçince o sistemi N8'e de getirecek? Yok öyle birşey arkadaşlar biz Symbian 3 olarak kalacağız bunu kabul edin artık. iOS'taki uygulama bolluğunun sebebi, uygulamalar sadece apple store'dan satılabiliyor ve çoğu paralı. Çoğu kullanıcı da bunları alıyor. Yani uygulamaların müşterisi var, maddi desteği var. Maddi destek olunca da uygulamalar havada uçuyor. Bizde ise forumdaki bedava oyunlar oynanıyor, ovi storedan da bedava içerik indiriliyor. Ovi storeun kârının apple store'un 100de 1i bile olduğunu zannetmiyorum.
Konuyu açan arkadaş tamamen haklı. Artık biz de neden iphone'da var bizde yok demektense bizde de olması için iphone sahiplerinin yaptığını yapıp biraz para harcamalıyız. Ancak nokia da kredi kartı dışında yukarıda arkadaşın belirttiği gibi kontör vs. değişik ödeme seçenekleri getirmeli bize. Getirmese bile artık destek olmanın zamanıdır arkadaşlar...

birşeybulamadım

birşeybulamadım

Üye
keşke kontörlü olsa. daha kolay ve güzel olurdu.

aslında bende satın alacaktım para konusunda cimri değilim, sorun değil benim için. ama kredi kartı hatası dendi. bilgileri doğru girdim ama olmadı. para falan çekmemiştir değil mi? :s

selly1310

selly1310

Üye
ya arkdaşlar biter bitsin.Nokia n8 şu anki hali beni 2 sene götür.2 sene sonra satarsın n8 üstüne biraz para koyarsın kendine yeni işletim sistemi olan cep telefonu alırsın.yani bu kadar büyütücek birşey yok.

yilan53

Üye
    Konu Sahibi
bende geçen hawx uçak oyununu alırken baya bi hata verdi ama sonra almayı başardım arada sorun oluyordur siz terar deneyin paranızı çekmez hata verince @webplayer herkez benim yada senin gibi değil sayımız çok az burda bizlere de çok iş düşüyor bırakalım artık beleşçiliği emeğe önem verelim biraz şuan baktığımız zaman gameloft ios için 60 ın üzerinde oyunu var ama sybmbian a baktığımız zaman sadece 7 tane adam satamadıkdan sonra herkez beleş oynasın diye mi üretsin satamıyor ne diye üretsin değilmi tamam herkezde kredi kartı olmayabilir ama bunu da hergün herkez toplu bir şekilde nokia ya telebimizi mail yada destek kanallarından iletirsek sesimizi duyacaklardır destekleri bekliyorum

melgklay

melgklay

Üye
Aslında evet konu çok çok mantıklı ve haklı bir konu.. Ancak şöyle düşünelim, örneğin eset antivirüs yazılımı.. Yıllardır piyasada.. Ve bunun üretiminin en az 100 katı dolaşıyor kopya olarak.. Eee eset battımi? Yooo..

webplayer

webplayer

Üye
Aslında evet konu çok çok mantıklı ve haklı bir konu.. Ancak şöyle düşünelim, örneğin eset antivirüs yazılımı.. Yıllardır piyasada.. Ve bunun üretiminin en az 100 katı dolaşıyor kopya olarak.. Eee eset battımi? Yooo..

Ancak o tarz bilgisayar programlarını özel şirketler ve devlet daireleri gibi resmi yerler lisanslı kullanmak zorunda, kontrolleri de yapılıyor cezaları kesiliyor o yüzden hepsi programı her bilgisayar için satın alıyorlar. Ve bu bütün ülkelerde geçerli. Normal olarak satın alan kullanıcılar da var ancak olmasa bile yukarıda söylediğim gayet yeterli bir gelir kaynağı yazılımcı şirket için. Symbian'ın ise öyle bir gelir kaynağı yok...

yilan53

Üye
    Konu Sahibi
Ancak o tarz bilgisayar programlarını özel şirketler ve devlet daireleri gibi resmi yerler lisanslı kullanmak zorunda, kontrolleri de yapılıyor cezaları kesiliyor o yüzden hepsi programı her bilgisayar için satın alıyorlar. Ve bu bütün ülkelerde geçerli. Normal olarak satın alan kullanıcılar da var ancak olmasa bile yukarıda söylediğim gayet yeterli bir gelir kaynağı yazılımcı şirket için. Symbian'ın ise öyle bir gelir kaynağı yok...

cok dogru bir yerden yakakadin sen yazmasan ben yazacaktim biz kime anlatiyoruz derdimizi bilmiyorum :s

blackbird48

blackbird48

Üye
arkadaşlar peki bana bu konuda tam net bi cevap vercek birileri varmı kredi kartı ile oyun almanın herhangi bir zararı olurmu yani kredi kartından fazla para çekilmesi yada buna benzer tehlikeli bir durum söz konusu olurmu

berkayevs4

berkayevs4

Üye
Sen Symbian ı eset mi sandın?
Git Büyük firmalara bakalım windows larına bak antivürüslere bak hangileri çakma?

melgklay

melgklay

Üye
Ya iyiki bi örnek verdik.. Ben size haksızsınız demiyorum zaten, ama abartmayın batmaz.. Ha karar alır başka üretmez o ayrı

berkayevs4

berkayevs4

Üye
Adam da haklı Telefon aldık yani burdan yapçagını yapsaydı.
Çokda tın batarsa batsın :D

simbiyancı

Üye
Facebook kullanıcılarından para alarak mı bu kadar yaygınlaştı ve zuckerberg'i zengin etti bence nokia daha yaygın kullanıma ulaşmak istiyorsa uygulamalarını ücretsiz yapmalı, o zaman herkes uygulamaları için nokia tercih edecektir ve symbiandan kazanamadıklarını telefondan kazanacaklardır ki zaten bence kazanıyorlarda.

webplayer

webplayer

Üye
Facebook kullanıcılarından para alarak mı bu kadar yaygınlaştı ve zuckerberg'i zengin etti bence nokia daha yaygın kullanıma ulaşmak istiyorsa uygulamalarını ücretsiz yapmalı, o zaman herkes uygulamaları için nokia tercih edecektir ve symbiandan kazanamadıklarını telefondan kazanacaklardır ki zaten bence kazanıyorlarda.

Yanlış düşünüyorsun. Zaten program alarak para kazandırmak istediğimiz nokia değil, yazılımcı şirketler. Para kazansınlar ki yeni oyunlar programlar yapsınlar Symbian için. Facebook para almıyor ancak reklam alıyor. Sağ tarafta bir dolu reklam var dikkat ettiysen. Ver senin her tıklamanda yeni reklamlar geliyor. Fotoğraflara bakma vs. derken günde kaç defa tıklıyorsun bir düşün? tek başına dolarlar kazandırıyorsun facebooka. ama telefona her dokunduğunda Nokia'ya veya Gameloft'a para gitmiyor değil mi?
Arkadaşlar konunun itiraz edilecek bir tarafı yok, gayet açık ve net. Uygulama yok diye bir süre sonra hepiniz iPhone'a geçeceksiniz ve Apple Store'a mecbur para vereceksiniz. Amerikanın dünyayı saran ekonomisi ceplerimize de girdi direnen finliler var işte Nokia olarak. O da batıyor yakında. Amerikan emperyalizminin ürünü oran Apple Store'a para verirsiniz sonra uygulama için. Sonra vereceğinize, bilinçli olalım, vereceğimiz parayı şimdide symbian için harcayalım ki bu sistem bari batmasın, uygulama çeşitliliği artsın. Zaten dediğim gibi bunu yapmazsak bir süre sonra bu forumdaki herkes isyan edip iPhone alacak ve burada vermediği paraları Apple Store'da verecek bakın göreceksiniz...

simbiyancı

Üye
Yazılımcı şirketler de aynı mantıkla çalışabilir. Biz bu gibi forumlar üzerinden sadece fikir alışverişinde bulunuruz ama oyun veya uygulama indirmek istiyorsak yapımcı firmanın internet sitesinden bunu yaparız onlarda reklam alır tıklanma üzerinden para kazanır vs.. böylece herkes mutlu olur. Ben güzel bir telefon sahibi olmak ve konuşabilmek için bir dünya para ödüyorum zaten o yüzden oyun yapımcılarına para ödemekte istemiyorum...

yilan53

Üye
    Konu Sahibi
Yazılımcı şirketler de aynı mantıkla çalışabilir. Biz bu gibi forumlar üzerinden sadece fikir alışverişinde bulunuruz ama oyun veya uygulama indirmek istiyorsak yapımcı firmanın internet sitesinden bunu yaparız onlarda reklam alır tıklanma üzerinden para kazanır vs.. böylece herkes mutlu olur. Ben güzel bir telefon sahibi olmak ve konuşabilmek için bir dünya para ödüyorum zaten o yüzden oyun yapımcılarına para ödemekte istemiyorum...
yazılımcı şirket reklam şirketi değil ki reklamdan kazansın adam program üretip satmak istiyor ama kimse almıyor bedavadan kullanıyor sonra gelip burda ah anam symbian da neden programlar ve oyunlar bu kadar az diye konular açılıyor biz bu kafa ile gidersek daha çok uğraşırız

bjkstormbjk

bjkstormbjk

Üye
ovistorede ki bütün programlara türkçe desteği versin satın alayım.. ovide eğlenceli program arıyorum isim ingilizce açıklama ingilizce programın ne işe yaradığını dahi anlamıyorum.. benim dilimi desteklemeyen nokia yı ben niye destekliyim.. ???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt