Symbian Belle ve Anna N8'e Nasıl Yüklenir [Detaylı Anlatımlı+Resimli+Türkçe]

Sponsorlu Bağlantılar

apache61

Üye
Yurtdışından gelen N8 e ovi üzerinden güncelleme yapınca anna yükledi.Bunun sonucunda doğal olarak dil ingilizce oldu.bu anna üzerine belle yükleyebilirmiyim? yada Navafirmde görülen RM 596 22.14 euro1 dg alps (0599758) yazılımını Phoenix ile flashlarsam Türkçe anna olurmu. Ve ya yapabilirmiyim. telefonun software versiyonu 22.14, product code da 599758 dir. cevaplarsanız mutlu olurum

synergy11

synergy11

Üye
teşekkürler geçtim bende belleye :)

kannkii

kannkii

Üye
mkryvzArkadaşım, senin sorununun ne olduğunu tam anlamış değilim. Ancak kullandığın windows ile ilgili olabilir. Windos 7 64 bit ve 32 bit versiyonları ile denedim bir sıkıntı olmadı. Emin değilim ancak kullandığın windows modifiye edilmiş sürümlerden biri ise sıkıntı doğma olasılığı yüksek. Çünkü modifiye windows'larda baika programlara yer açmak için içinden bazı driver ve yazılımları çıkarıyorlar. Bu durumda bazı proglar ve yazılımlar için gerekli bir takım sürücü dosyaları olmadığı için buna benzer sorunlar yaşanabiliyor.Tavsiyem; eğer modifiye windows kullanıyorsan başka bir bilgisayarda normal yollarla kurulmuş bir windows ile denemendir.Şuan aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Ama buralarda olacağım, yardım etmeğe devam ederim.NOT: Şuan başka bir CFW BELLE ile yükleme hazırlığı yapıyorum. Başarılı olursam buradan paylaşacağım

birkaç gündür net yoktu yeni girebildim.sorunum şöyle ,telefonu bilgisayara bağladığım zaman telefonda 3 seçenek çıkıyor yığın bellek, com noktası ve java bağlantısı ben com noktasını seçiyorum sağ alt köşede yeni donanım bulundu yazıyor mt6225 diye aygıt yüklemesi başarısız oldu diyor. bunu XP de denedim sonuç aynı,ovi suite açıyorum ama nafile telefon görünmüyor phoenix'i açtığmda no connettion yazıyor bende netten mt6225 driver arıyorum ama bulduklarımda işe yaramadı XP de inf. dosyası felan istedi. telefonumu bilgisayara nasıl tanıtabilirim.?

ThebLue16

ThebLue16

Üye
arkadaşlar tr anna için refurbish mi yapıcaz yoksa uptade software mi?

----------Eklendi @ 15:58:11 ---------- Yazıldı @ 15:55:10 ----------

bide birşey daha ben tr annayı phoneix producta atıyorum refurbish deyince .emmc dosyası bulunamıyor optionstan bakıncada rengi kırmızı acaba siliptemi refurbish yapıcam

akflat

Üye
arkdaşım resimlerde gösterilenleri harfiyen yaptım ama telefon açılmadı güç düğmesine basıyorum telefon hiç açılmıyor ne yapmalıyım lütfen yardım

ThebLue16

ThebLue16

Üye
kardeş bendede aynısı oldu skandinavyayı yapıp refurbish yaptığından emin misin

mkryvz

mkryvz

Üye
birkaç gündür net yoktu yeni girebildim.sorunum şöyle ,telefonu bilgisayara bağladığım zaman telefonda 3 seçenek çıkıyor yığın bellek, com noktası ve java bağlantısı ben com noktasını seçiyorum sağ alt köşede yeni donanım bulundu yazıyor mt6225 diye aygıt yüklemesi başarısız oldu diyor. bunu XP de denedim sonuç aynı,ovi suite açıyorum ama nafile telefon görünmüyor phoenix'i açtığmda no connettion yazıyor bende netten mt6225 driver arıyorum ama bulduklarımda işe yaramadı XP de inf. dosyası felan istedi. telefonumu bilgisayara nasıl tanıtabilirim.?
OviSuit in son sürümünü indirip kurmayı dene. Eksik sürücü dosyası hatasına benziyor. Ben bu sorunu windows 7 ile çözmüştüm. Birde OviSuite son sürümünü yüklemiştim.

kannkii

kannkii

Üye
OviSuit in son sürümünü indirip kurmayı dene. Eksik sürücü dosyası hatasına benziyor. Ben bu sorunu windows 7 ile çözmüştüm. Birde OviSuite son sürümünü yüklemiştim.

ovi suit'in son sürümünü indirdim fakat sorun şu bilgisayar telefonu depo olarak görüyor com port bağlanamıyorum ne yapmam lazım

mkryvz

mkryvz

Üye
ovi suit'in son sürümünü indirdim fakat sorun şu bilgisayar telefonu depo olarak görüyor com port bağlanamıyorum ne yapmam lazım
Telefonunda Ayarlar/Bağlantı/USB seçeneğinden ovi suit seçmeyi dene.

gakkos1626

Üye
Arkadaşlar belle'yi sakın yüklemeyin ben yükledim telefonum açılmadı.nokia nın orjinal yazılımından başka yazılımı kullanmanızı tavsiye etmmem.sızıntı olan bir belle başıma bela oldu.lütfen telefonlarımıza zarar verecek içerik paylaşmayınız...

mkryvz

mkryvz

Üye
Arkadaşlar belle'yi sakın yüklemeyin ben yükledim telefonum açılmadı.nokia nın orjinal yazılımından başka yazılımı kullanmanızı tavsiye etmmem.sızıntı olan bir belle başıma bela oldu.lütfen telefonlarımıza zarar verecek içerik paylaşmayınız...
Arkadaşım konunun başında gerekli uyarı var. Sen sorun yaşadın diye herkes aynı sıkıntıyı yaşayacak değil. Hiç kimse sana zorla yükletmedi.
Kaldı ki ben defalarca farklı BELLE yüklemeleri yaptım. Ve halen bu BELLE'yi kullanıyorum. Hiçbir sorun ve sıkıntıyla karşılaşmadım. En azından yardımsız kalmadım.
Eğer konunun ilk sayfasındaki talimat ve uyarıları dikkatlice okusaydın başına böyle bir şey gelmezdi.
Hadi onuda geçtim; maxicep'teki ilk mesajın bu !!!! Sen daha iyi bir paylaşımcı isen aç bir konu ve bilgini paylaş. Sana mı güvenelim, yoksa buradaki deneyimli arkadaşlarımıza mı?
Lütfen bilir bilmez mesajlarla forumu kirletmeyin !!!!

• Beğen
Tepkiler: sado826
[alikan]

[alikan]

Üye
Bu Belle yüklemesini sadece belle olarak anlatım yapsaydın yani annayı hiç katmadan sıfırdan sadece belle üzerine daha iyi olurdu gibime geliyo anna yükleme olayı biraz kafasını karıştırıyo adamın bu yüzden de cesaret edemiyom walla denemeye :s

mkryvz

mkryvz

Üye
[alikan];3912090' Alıntı:
Bu Belle yüklemesini sadece belle olarak anlatım yapsaydın yani annayı hiç katmadan sıfırdan sadece belle üzerine daha iyi olurdu gibime geliyo anna yükleme olayı biraz kafasını karıştırıyo adamın bu yüzden de cesaret edemiyom walla denemeye :s
Eğer cihazında Anna yüklü ise sen navifirmden Anna türkçe dosyalarını indirmeli ve belle dosyaları ile videoda gösterildiği gibi işlem yapmalısın.
Hepsi bu.

zaferozkan

zaferozkan

Üye
eline emeğine sağlık kardeşim teşekkür ederim mükemmel oldu

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi

Mesajınızı daha yeni görüyorum. 1.mesaj'da uyardığıma göre yükleyip yüklememek kişinin kendi insiyatifine kalmış bir durum. Ben size kesinlikle bu yazılımı yükleyin diye birşey demedim ayrıca bu yazılımı da piyasaya süren ben değilim. Sadece elimden geldiğince nasıl yüklenir o konu da bilgiler vermeye çalıştım. Başınıza bela olduysa madem flash'dan iyi anlıyorsanız eski sürüme geri dönün ya da teknik servise başvurun. Bir daha bu yollara kesinlikle BAŞVURMAYIN!! Nokia ne zaman orjinal yazılımı piyasaya sürdü o zaman yükleme yaparsınız..

barış36197

barış36197

Üye
bilgisayarıma phoenix programını yükledim ancak ınstall a nokia dongle and try to start application again yazıyo ne yapmam gerek

avianca

Üye
bence belleyi yüklemek şuan için bir risk . ocak 2011 gibi çıkacağını tahmin ediyorum. belleye geçince bir sorun çıkarsa downgrade yapmak gerekir. bayada bir uğraştırır daha önce yapmamış olanları ayrıca ben ne kadar iyi olursa olsun şuan için belleye geçmeyi düşünmüyorum ancak nokia yayınlarsa upgrade yapmayı düşünüyorum. çünkü şuan ki belle beta olan versiyonu daha üstünde çalışılıyor. ayrıca video fotoğraf vs çok çekiyorum ve hiç ummadıgım bir anda tüm fotoğraflarım ve videolarım gitsin istemiyorum.sonuçta gitmeyecek diye kimse garanti edemez dimi ? o yüzden nokia güncellemeleriyle kullanın bence cihazınızı. hızlı olcak diye beta sürümlere yönelmeyin. anlatım için teşekkürler baya bi emek harcamışsın deneyen yapan arkadaşlar illaki memnun olcaklar ancak sorunlarını çözemeyecekleri için yeniden flashlayacaklar buda cihaza sıkıntı yaratır benden söylemesi..bu arada telefon n8 profilde e250 yazıyor eskisi o :D

aliçoooo

aliçoooo

Üye
Arkadaslar soruldumu bilmiyorum fakat sorulmuşsa affola..Ben navifirm'den indirme işlemlerini yaparken(anna) oradaki "RM-596_M004.44.emmc" dosyası yok.yani 8 tane var.belim tel suan anna yaptım fakat o dosyayı ayarlardan silmiştim felan öyle seyler hatırlıyorum ama simdi baktığımda öyle birşey mevcut değil ve arkadasda belle'de gerekiyor yazmıs bende işlemlere baslamadım o yüzden..ne yapmam gerekiyor ? hersey hazır telim anna dosyalarda hazır fakat sadece o dosya mevcut değil ?

Cevap gelene kadar sayfaları dolastımda aradığım cevabı buldum.tesekkürler yinede :)
arkadaslar sorumun cevabı sol üst köşeden nokia care suite yaptığımda karsıma cıkıyormus fakat ben onu secip biraz bekledikten sonra hata veriyor..
Hata: an error occurred when attempting to connect to the update server
uzak sunucu hata döndürdü(503) sunucu kullanılamıyor

ne yapmam gerekiyor şimdi ?

shanol28

shanol28

Üye
arkadaşlar konu da açtım ancak cvp veren olmadı n8 e geçen hafta v24.1 anna türkiye versiyonunu phoenix le yükledim hiçbir sorun çıkmadı ancak 2 3 gündür reset problemi yaşıyorum ve 2 kere hard format atıp tekrar annayı yükledim düzelmedi dün gece tekrar yapayım düzelir dedim ancak bişey dikkatimi çekti phoenix te flashlama aşamsına geçtiğimde optionstan gereksiz olan emmc.spfx dosyasını silecekken anna dosyalarının 8 adet değil 5 adet olduğunu gördüm products kalasöründe dosya sayısında bir eksiklik yok ancak flash atarken böyle çıkıyor kapatıp açtım programı telefonu söktüm taktım yine aynı açtığım konuya bir arkadaşa araştır forumda bulursun diye cvp atmış sağolsun hepsi bu o kadar konuya baktım emsal bişey bulamadım yardımcı olabilecek var mı acaba

lucky122

Üye
dedin herşeyi yaptım sonunda telefon titriyo ama açılmıyo :S

Üst Alt