Symbian BELLE Nasıl Kurulur? Dead Phone Flash Nasıl Atılır? - VIDEOLU ANLATIM

Sponsorlu Bağlantılar

0live456

Üye
Belle nedir downgrade nedir biri bilgilendirebilir mi beni :P

oguzhan123

Üye
Symbian'ın Anna'sını Belle'seler yinede bu işletimi adam gibi çıkmaz :)

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Belle nedir downgrade nedir biri bilgilendirebilir mi beni :P

Belle, Nokia'nın S^3 tabanlı telefonları için çıkan son yazılım güncellemesidir. Resmi olarak yayınlanmamıştır ve sadece isteyenler "sızdırılan Belle" yazılımını telefonlarına yükleyebiliyorlar. Ve henüz yazılım Betanın Betası aşamasında olduğu için bir kaç hatası var. Final sürümüyle telefonu çok daha perfomanslı kullanabileceğiz. Bildiğim kadarıyla şu an sadece N8'lere yüklenebiliyor.

Downgrade dediğimiz olay ise, "Versiyon Düşürmek" anlamına geliyor. Yalnız bunu her Nokia telefonunuzda denemeyin, ciddi hasarlara neden olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ozggurr

0live456

Üye
Belle, Nokia'nın S^3 tabanlı telefonları için çıkan son yazılım güncellemesidir. Resmi olarak yayınlanmamıştır ve sadece isteyenler "sızdırılan Belle" yazılımını telefonlarına yükleyebiliyorlar. Ve henüz yazılım Betanın Betası aşamasında olduğu için bir kaç hatası var. Final sürümüyle telefonu çok daha perfomanslı kullanabileceğiz. Bildiğim kadarıyla şu an sadece N8'lere yüklenebiliyor.

Downgrade dediğimiz olay ise, "Versiyon Düşürmek" anlamına geliyor. Yalnız bunu her Nokia telefonunuzda denemeyin, ciddi hasarlara neden olabilir.

Çok teşekkürler ercan.Peki versiyon düşürdüm ve hata oldu diyelim kurtarma şansımız var mı yoksa cihaz komple gidiyor mu ?

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Çok teşekkürler ercan.Peki versiyon düşürdüm ve hata oldu diyelim kurtarma şansımız var mı yoksa cihaz komple gidiyor mu ?

"Dead phone" yani "ölü flash atmak" yöntemi ile kurtarabilirsiniz. Yalnız Nokia ürettiği telefonlarda genellikle downgrade olayına izin vermiyor, bunu engellemek için de bir çip kullanıyordu yanılmıyorsam. N8' de downgrade yapan bir çok kişi var.

• Beğen
Tepkiler: 0live456
acayipbirisi

acayipbirisi

Üye
kafamı kurcalayan bişi var hala opera 11 de facebookta yer bıldır dıye bısı cıkıyordu bellenın browserınde boyle bır olay yok opera 11de belleye kurulmuyor nasıl çözeceğiz bunu bellenın browseri opera 11 den daha mı kötü?

FlighTAiR

FlighTAiR

Üye
    Konu Sahibi
Belle kullanicilari, yatay ekrandaki ve dikey ekrandaki widgetlari ayri ayri yerlestirebildiginizi biliyor musunuz? Yatay ekrandaki ve dikey ekrandaki widgetlari ayri ayri yerlestirebilirsiniz.

acayipbirisi

acayipbirisi

Üye
biliyozda bu opera olayını çözemedıler

FlighTAiR

FlighTAiR

Üye
    Konu Sahibi
Benim Opera'dan yana bir sıkıntim yok. Ilk mesajda verilen versiyonu gayet guzel kullaniyorum.

projectmaximo

projectmaximo

Üye
arkadaşlar dün sabah itibarıyla telefonuma belle yükledim ve genel olarak memnun kaldım..ama tabiki bazı buglar var..ama bunları söylemeden önce baştan söyleyeyim format atmadım ve c hafızasında sadece 72mb boş alan var..çöplük gibi yani..neyse yaşadığım sorunlar şunlar;-kamera tuşuna basılı tutunca kamerayı açması gerekirken reset atıyor (format atsam düzelir sanırım)-bildirim widgetı kaldırılmış.mesaj geldiğinde sol üstte bildirim şeklinde görünmüyor..bu benim için büyük eksik.ama herkes için sorun olmaz tabi ki..-web tarayıcısı hızlanmış tabiki ama arada sırada kendisini kapatıyor.(bunu da formatla çözeceğimi umuyorum)-metin kopyalama daha tam hassaslaşmamış..gerek webde gerek başka yerde kopyalarken biraz sıkıntı oluyor..ama idare edilir.-galeride resimlere genel bakış atarken eskisi kadar hızlı yüklenmiyo sanki..ama bunu eminim çözerler.-facebookta resimler eskiden büyük büyük görünüyodu şimdi küçücük..ama şöyle de bi şey var bu facebookun kendisinden de kaynaklanıyo olabilir.ben belleye geçerken facebook da mobil sayfasını yeniledi çünkü..aklıma gelen sorunlar şimdilik bunlar...telefon genel olarak çok hızlanmış..mesela benim pr1.2 de ortalama ram'im 80 mb civarına kadar düşmüştü..şu an aynı şeyler yüklü olmasına rağmen 120mb civarı..çok çok iyi eskisine göre..bazı arkadaşlar asphalt 6'da sorun yaşadığını söylüyodu ama ben çok rahat oynuyorum..hatta eskisinden iyi olmuş diyebilirim..Dikey klavye süper olmuş çok kullanışlı..ama parmağı büyük olanlar çok rahat kullanamaz sanırım..

• Beğen
Tepkiler: pRime.
gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Arkadaşlar yeri olmayabilir ancak belle yüklü telefonumda hiçbir smart installer uygulamayı yükleyemiyorum yardım edermisiniz :/

erdogansafak55

erdogansafak55

Üye
ayni sorun bende de var.göktürk sende arasıra tarayıcıdan atıyormu?

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Tarayıcıdan atması normal çünkü deneme sürümü belle ama bu yükleme sorunu orj. annada da mevcut.

erdogansafak55

erdogansafak55

Üye
olsun beta meta ben belleden şu an çok memnunum,son anda optimus black alacaktım.hayatım da ilk flashı anna sonrakini de belleye attım hiç sorun yaşamadan.

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Aslında optimus blackte bence alınacak telefon ama zevkler tartışılmaz :)

erdogansafak55

erdogansafak55

Üye
bayii tanıdık olduğu için telefonu tam 2 saate yakın inceledim,n8 den tamamen üstün olabilir ama bana nokianın verdiği güveni vermedi,sanki cebimde plastik kutu taşımış gibi oldum,açılınca sihirli kutu olanlardan.o yüzden tele çaktım flashı.ama belle harbiden olmuş aga.

projectmaximo

projectmaximo

Üye
Ben bi de şunu farkettim..önceden arama geldiğinde telefon çalarken ters çevirerek susturabiliyorduk..bellede şimdilik bu özellik yok

yusufgungor

Üye
Yaw bu belle güncellemesi ne zaman gelecek stb olarak bilen varmı ?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Belle yeni sürüm sızdırıldı:

mustimix41

mustimix41

Üye

Üst Alt