Oviye, telefona, ona buna kabahat bulmak yerine birazda kendimize baksak nasıl olur acaba?
Ben düşüncelerimin arkasındayım... oviden sonra yaşanan sorunlar bana göre kullanıcı kaynaklıdır... neden bazıları hiç sorun yaşamıyor ben dahil?
Çünkü nasıl kullanacağımızı biliyoruz... kabahati ovi yada nokiaya'ya atmak yerine önce pc'deki yazılımımız sorunsuzmu, işletim sisteminde sorun varmı, donanım sağlammı, virüs varmı, telde virüs varmı ona bakmalıyız...
Bu sorunlar varsa o telefon her yazılımdan sonra sorun vermeye devam eder... ne kadar flash atarsan at...
Telefonunda bir pc'den farkı olmadığını artık kabullenmeliyiz... program, müzik, resim, e-posta, zararlı sitelerden gelen virüslerinde sıkıntı çıkarabileceğini unutmamalıyız..
Kullanıcı hatasından dolayı oluşan donanımsal sorunlarıda hesaba katmalıyız... diğer telefonlarda da yaşanıyor bu sorunlar...
Sadece nokiaya'ya mahsus birşey değil...
İstediğiniz gibi kullanın ama bence sınırları çok zorlamayın... Şu olsun, bu olsun diye acele etmeyin...
Eğer size göre değilse akıllı telefon almayın...
Bilgisayarınızda ve telefonunuzda mutlaka iyi bir antivirüs programı bulundurun...
Bazı sorunların donanımsal olabileceğinide düşünün...
Güncellemeleri zamanında yapın hack, flash, o şu bunlarla uğraşmayın bilginiz yoksa...
Güvenilir olmayan sitelerden pogram, müzik, video indirmeyin telefonunuza...
Eğer sorun yaşıyor ve üstesinden gelemiyorsanız servise götürün... Ben bilirim be yaparım gibi düşüncelerden vazgeçin...
Herkesin bir işi var bırakın herkes işini yapsın...
Tabiki yeniliklerden faydalanın, özelliklerini kullanın, çok iyi biliyorsanız gerekli düzenlemeleri yapın... bir pc gibi kullanın ama fazla abartmayın...