Symbian Anna sorunsuz kurulum ve bazı tavsiyeler...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Symbian Anna sorunsuz kurulum ve bazı tavsiyeler...
Merhaba Arkadaşlar...
Sanırım bu foruma ilk defa yazıyorum :) Uzun süre önce kayıt olmamam rağmen 1 yıldır giriş yapmadan takip ediyorum sizleri...
Bende sizler gibi o meşhur konuda Anna güncellemesini bekledim :)
Kendimi bildim bileli Nokia'dan başka telefon kullanmadım... Nokia hakkında ileri geri konuşanların telefon bilgisi olmadıgını düşünüyorum...
Bana göre uygulama az olsada symbian android işletim sitemi kadar iyi bir işletim sistemi yeterki siz onu iyi yönetin...
Android işletim sistemi aynı uygulamadan 50 - 60 tane olan bir çöplükten başka birşey değil bana göre...

Biraz Önce Anna güncelleştirmesini sorunsuz yükledim...
Forumda bahsi geçen hiçbir sorunla karşılaşmadım... Şu an herşey yolunda ve çok hızlı...
Niye sorunla karşılaşmadığımı anlatayım size...
Daha önce tüm symbian sürümlerinide kullanan biri olarak öncelikle telefonunuza uygulamaları ya oviden yada güvenilir biryerden yükleyin...
Orjinal olmayan güncelleştirmeleri flashla onla bunla yüklemeyin... Her zaman orjinalini bekleyin...
Kesinlikle telefonun sistemi ve dosyalarıyla gereksiz yere oynamayın... tamam akıllı telefon ama mundar etmeyede gerek yok...
Windowsda bile en ufak bir sistem dosyasını değiştirdiğinizde sistem dağılabiliyor...
Gereksiz yere telefonunuzu uygulama çöplüğüne döndürmeyin...
Çok iyi bir telefon olabilir ama kesinlikle bir pc değildir diğer telefonlar içinde geçerlidir... o yüzden bütün özelliklerini ve uygulamalarını kullanın ama allak bullak etmeyin....
İşte o zaman telefonunuz sizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmayacaktır...

• Beğen
Tepkiler: andry77, hayalet91, ErcanSenn ve 4 diğerleri

serkanet

Üye
konu kirliliği telefonla nasıl bir fantezi yaşarsan yaşa flash attığın zaman herşey eski haline döner ben sistem dosyalarıyla oynuyorum istediğimi siliyorum telefon bozuluyor flash attıktan sonra herşey güzel orjinal dediğin oviden yedek alıp üstüne yama atarak yazılım yüklemekse tamamen saçmalık flash atarak vitrinden gidip 0 telefon alırsın ovi den güncelleme yaparak yama üstüne yama atarsın bağlantın kesilir mağaza çalışmaz qt sorunları yaşarsın

mfb2

mfb2

Üye
bende bugüne kadar hiçbir yolla hiçbirşey yüklemedim telefon üzerinden herkez gibi telefonu güncelledim ilk önce uygulamalar dili ing yapmadan görünmüyordu bende hard reset atıp tekrardan kurayım dedim bazı programlar dili ing yapmadan yüklenmiyor ne anladım ben bu anna dan :)

serkanet

Üye
cihaz kodunu önemsemeyip flash atan arkadaşla bu gibi sorunlarla karşılaşabiliyorlar türkçe wariant attıklarını sanıyorlar ama türkçe anna çıkmadan attıkları alman fw sinden farkı olmuyor

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
konu kirliliği telefonla nasıl bir fantezi yaşarsan yaşa flash attığın zaman herşey eski haline döner ben sistem dosyalarıyla oynuyorum istediğimi siliyorum telefon bozuluyor flash attıktan sonra herşey güzel orjinal dediğin oviden yedek alıp üstüne yama atarak yazılım yüklemekse tamamen saçmalık flash atarak vitrinden gidip 0 telefon alırsın ovi den güncelleme yaparak yama üstüne yama atarsın bağlantın kesilir mağaza çalışmaz qt sorunları yaşarsın

O senin bileceğin iş ama şuana kadar N72 - 73 - 95 - 97 - 6600 - 6630 - 5800 - X6 ve C6-01 Kullandım diğerleride elimde geçti ve hiçbir sorun yaşamadım ben telefonlarda :)
Günçelleştirmeler sorun çıkarmadığı gibi istediğim uygulamalarıda sorunsuz çalıştırdım ve kullandım... yeri geldi pc yerine telefon kullandım... Çok az gerekli gördüğümde sistem dosyalarıyla oynadım...
Yani belkide senden fazla telefonun özelliğini kullandım ama senin yaşadıgın sorunları yaşamadım... Bilmediğimden değil herşeyini bilirim ama bana göre flash vs telefona zarar veriyor :)
Hard format soft format bilmem ne çözüm olabilir ama bu bir pc değildir... işletim sistemi kesinlikle tamamen kaldırılmıyor pcde oldugu gibi üzerine atılan flashlar, formatlar sisteme zarar veriyor farkında değilsiniz :)

serkanet

Üye
herşeyi bildiğini açıklıyorsun ve flash atmanın zararlı olduğundan bahsediyorsun :D bi sorun yaşamadım şimdiye kadar altından kalkamayacağım şimdi canım sıkılınca belle anna 1.2 takılıyorum kafama göre bu senin yaptığın işi herkez yapabiliyor hazır programı aç güncelleye bas güncellesin ama dead phone yapmak hackli modlu cfw ler şu ana kadar karşına çıkmamış yabancı terimlerdir eminim zaten flash işine girme sen telefonuna bişey olursa koşa koşa telefoncuya gidersin ;) flashın tamamen kaldırmadığını söylemişsin flash işlemi çok hızlı anlık bi işlemdir telefon belleğine erasing ve partition işlemi yapar (silme ve birleştirme ) ardından hızlı bir şekilde program verilerini göndererek test eder ve kullanıcıya hazır hale getirir haklısın bu bir bilgisayar değil senin dediğin o zarar işlemi bilgisayarda geçerli yani harddiski ne kadar biçimlendirrisen o kadar sektör ve mbr kaybı olur sonucunda ise sector count bad sector hataları alırsın ama unutmaki bu bir telefon ve harddiski yok :)

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
İyide arkadaşım bu saydıklarının hepsini bende biliyorum :) Ama ben gerek duymuyorum...
Dediğim gibi o senin bileceğin iş herşeyi biliyorum demiyorum ama çok şey biliyorum :)
Ben sadece tavsiyelerde bulundum bu sinir niye onu anlamadım :) Ben kesinlikle telefoncuya gitmem mesleğime bakarsan anlarsın :)
Güzel kardeşim mesajınını düzenlemeyip cevap halinde yazarsan bende sana cevap yazarım tatlı tatlı bilgilerimizi ortaya dökeriz :)

serkanet

Üye
sinir olmadım sadece gereksiz bi konu açmışsın senin şansına herşey tıkırında gitmiş güzel güzel güncellemeni yapmışsındır inş bu hep böyle devam eder ancak şu forumda oviden güncelleme yapanların yaşadıkları sıkıntıya bak hiç flash attıktan sonra ovi çalışmıyor qt sorunları var gibisinden bir başlığa rastladınmı ?

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
İyide zaten sorunu olan yazar ben bugün birçok araştırma yaptım sorunu olmayanda çok :)
Yani eğer bu şans ise ben yarın hemen bir loto oynayayım ne şans ki symbian varoldugundan bu yana belki 1 yada 2 sorun yaşamışımdır.... Sence Niye?
Ben burda inan atıp tutmuyorum... Teknoloji iyidir ama sorunlarıda baş ağrıdır.
Bazı yazdıklarımı ya yanlış anladın yada ben anlatamadım...
Şöyleki telefon bir işletim sistemi ile geliyor... Bilgisayarda öyle ama işletim sistemi olmayanlarda var biliyorsun...
Bilgisayarda sorun yaşamayan yoktur herhalde sence niye? Gereksiz yere sisteme yüklenmekten yada bilip bilmeden kurcalamaktan...
Sonra gelsin üst üste formatlar... sil işletim sistemini tekrar yükle gıcır gıcır... Peki bu telde mümkünmü? bana bunun cevabını verebilecekmisin?
hard,soft yada flash sistem geri yükleme gibi birşey... kesinlikle işletim sistemi tamamen silinmiyor... işletim sistemi yorarsan oda belirli bir süre sonra seni yormaya başlar...
Microsoft windows 8'de yepyeni özellikler sunuyor... bu özellikler kullanıcı hatalarını otomatik düzeltiyor ona bırakmadan gerekeni yapıyor...
Sistemi dahada kolaylaştırıyor ki gidip onu bunu karıştırmasın diye... Sistemle oynayan herkes işi dışında tabiki mutlaka daha az oynayandan daha çok sorun yaşar...

• Beğen
Tepkiler: LoganTr
SilentOne

SilentOne

Üye
hakkaten biraz gereksiz olmuş

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
hakkaten biraz gereksiz olmuş

Kusuruma bakmayın arkadaşlar ilk defa bu foruma yazıyorum... bunu görmezlikten gelin artık :)
Biraz konuyu anlamaya çalışırsanız aslında yeni nokia kullanıcıları için gerekli olduğunu düşünürsünüz :)

serkanet

Üye
dostum anlamak istemiyorsun flash işlemi telefona factory reset erasing partition ve sending program data işlemi yapıyor bilgisayarla karıştırma asıl format işlemiyle flash işleminin bi ilgisi yokturdur format atmak herşeyi kökten silmek anlamına gelmez harddiske üretici firmanın sunduğu yazılımlarla dos ortamında low level format atarsan fabrikadan çıkmış gibi olur işte flash işlemide buna benzer önce sıfırlar komple siler (yani telefonda yazılım bırakmaz o sırada flash işlemini iptal et telefon açılmaz , ama ovi suiteden bağlantıyı kestiğin taktirde telefonun eski haliyle geri açılır) daha sonra defrag birleştirme yapar ve program verilerini gönderir bu kadar söyleyeceklerim ha bu arada herşeyi bilen arkadaşım aslında ovinin de arka planda flash attığından haberin yok sana güzelce görsel ortamda dakika sayıyor ama arka planta telefonun erişilmez kısımlarına müdahele ederek flash atıyor (flash zararlı diyen sensin ) buradan çıkan mantık ovi suite defrag ve partition işlemlerini atlar mevcut yazılımı tam anlamıyla silmeden yeni yazılımı yüklemeye çalışır ama phoenix nemesis gibi flash programları bu işlemleri yapar hala anlamamakta ısrar ediyorsan iyi akşamlar diyorum

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Biz Sanırım seninle anlaşamıyoruz :) aslına bakarsan akıllı telefon ve pc arasında donanım olarak çok fazla bir fark yok :)
Pc de istersen yeni bir hardiske işletim sistemi yüklersin ama şuana kadar bildiğim kadarıyla telefonda bu mümkün değil...
E o zaman varolan işletim sistemine flash atman dediğin gibi telefonu ilk gün gibi gıcır gıcır yapar ama daha sonra o işletim sistemi ne olur işte benim anlatmak istediğim o :)
cd takıp yenilemiyorsun yada indirmiyorsun olan işletim sistemi üzerinde çalışıyorsun :) sende bunu anlamaya çalış lütfen... teknik konulara girmeye gerek yok basit ve net anlatırım :) bilmeyende anlasın diye :)

Gıcır gıcır derken işletim sisteminden bahsediyorum tabiki :)

serkanet

Üye
sen zaten bir telefonla bir bilgisayarı aynı tutman başlı başına bir hata

(E o zaman varolan işletim sistemine flash atman dediğin gibi telefonu ilk gün gibi gıcır gıcır yapar ama daha sonra o işletim sistemi ne olur işte benim anlatmak istediğim o) telefona flash atıyorsun arkadaşım bu soru ne dalgamı :) eski yazılım kalmıyor

LoganTr

LoganTr

Üye
Telefonu alan ve hunharca kullanan arkadaslarimiz icin Oldukca bilgilendirici ve yararli bir konu olmus..

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Ya yorgunluktan yada saatin geç olmasından dolayı sanırım ben iyi anlatamadım :)
Bence hata değil :) 1.5 ghz'lık çift çekirdekli işlemci kullananan telefonların oldugu bir dönemde hata değil :)
burada pc örneği veriyorum ki anlatmak istediğim anlaşılsın diye... Sen çok iyi biliyorsun bende biliyorum bilenlerde çok... biz sorun yaşasak bile üstesinden gelebiliriz...
Ama ya yeniler? flash ile onla bunla kafa karıştırmak yerine telefonu yine tüm özelliklerini kullanarak sorunsuz güncellemeleride yükleyerek nasıl kullanabileceklerini göstermeliyiz...
Ben hala ısrar ediyorum bu konuda adına ister inat de ister başka birşey... Telefonun işletim sistemiyle ne kadar çok uğraşır ve oynarsanız verimide düşer peş peşe hatalar gelir...
Ha yine at flaşını kullan... ama asla daha iyi olmaz... birkaç kez atılan flasha sözüm yok...

Daha önce dediğim gibi işim gerekiği hem pc'den hemde tel'den anlarım (android ve İOS dahil) işimi yaparken gerekli görürsem ki zaten bana gelenler sorunlu gelir hard, soft, flash, sistem yenileme aklına ne gelirse yaparım... ama kişisel bilgisayarım ve telimde bana üretici kolaylık sunmuşsa ondan faydalanır, faydanılmasını öneririm... flashla, sistemle onla bunla uğraşanın telefonundan daha stabil, onda olan herşey var ve en az onun kadar tüm özelliklerini kullanıyorum telefonumda hemde sorunsuz eee daha ne güzel kardeşim :)

Bir ekleme yapayım donanımdan dolayı oluşan promlemleri bunun dışında tutuyorum...

serkanet

Üye
kardeşim ovi suite flash atmıyormu sanki atıyor elbette sen güzel güzel kalan dakikayı izlerken arka planda flashlama yapıyor ama partisyon yapmadan atıyor şimdi bu yeni arkadaşlar sabit başlıklara bakıpda phoenix ile partisyon yaparak factory reset komple hafızayı boşaltarak daha sağlıklı flash atsalar mı iyi olur yoksa oviyle uğraşıp yazılımı attıktan sonra buraya eyvah imdat diye konu açsalarmı daha güzel olur tamam sana saygı duyuyorum sen oviyle hallet işini ama ovide flashlama işlemi yapıyor tıpkı phoenixde olduğu gibi birde ovide telefon test moduna geçmez ama phoenixde test modunda işlem yapılır buradaki amaç yazılımın direk boş olan ve henüz partisyon yapılmamış bir alana atıldıktan sonra alanın ve hafızanın kontrol edilmesi içindir ama ovi de sadece telefon usb den çıkarmışsın gibi açılır yeniden başlar ve yazılımın güncellenir ancak ovi store qt gibi sorunlarıda beraberinde getirir flash zararlı diyen kardeşim ovi de kullanma o zaman o da flashlama işlemi yapıyor sen telefondan güncelle en iyisi o da rom olarak flashlama yapıyor telefoncusun madem ovinin arka planda flashlama işlemi yaptığını nasıl bilmezsin yeni olan adam zaten açar oviyi yazılım güncellediğini sanar ama yeni gelip bu forumda bu gereksiz başlığa tıklamaktansa symbian telefonlara nasıl flash atılır başlığını incelerse biraz flash atma olayını çözer

okitox

okitox

Üye
net-murat'ın söylediklerine katılıyorum. Mesela 20 dk öncesine kadar ben de flash atmamak konusunda ısrar edip kendimi dizginlemeye çalıştım sonra emin olmak için forumda sorular sordum kimse cevap vermedi ve kendi bilgimi kullanarak riske de girmemek için yada en azından risk oranını düşürmek için pc'ye format atıp telefon için phoenix yükleyip flashladım...

bi kez daha ovi ile atılan flashın tam bir güncelleme olmadığını gördüm. yani şöyle. normal oviden attığım ilk güncellemede mesajlar halen biraz takılabiliyorken, özellikle müzik dinlerken. şimdi phoenix ile flashtan sonra takılmadı. gelen kutusu falan daha hızlı açıldı vs. bi çok şey farklı oldu.

amaaaaaaaaaaa...

bu biziz gerçekten. ben 25 yaşındayım ve pc başına oturduğumda 7 yaşındaydım ben. bi şekilde bi problem olduğunda bunun üstesinden gelebiliyoruz yada ''haaa lan bak budur o zaman'' deyip alternatif bulabiliyoruz.

kimi korkuyo kimi üşeniyo kimi uğraşmak istemiyor ama şu bi gerçekki flash daha sağlıklı bi güncelleme yapıyor.

serkanet

Üye
okitox iyimisin adam flash zararlı ovi den güncelleme yapın diyor sen netmurata katılıyorum diyorsun

okitox

okitox

Üye
iyiyim iyiyim rahat ol hocam. biz sorun yaşasak da üstesinden gelebiliriz falan demiş ya ona katıldığımı söylüyorum ben. belirtmeme gerek yok diye düşünmüştüm...

oviden atma konusunda katılmıyorum ona ama. mesajımda da belli bu...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt