Uruloki
Üye
Konuştukça yine batıyorsunBirşey daha söyleyeceğim. Qt'nin bir IDE olduğunu ve programlama için kullanıldığı; bir dil olmadığının da farkındasındır sanırım. Qt geliştiricileri de C kullanıyorlar. Qt'nin sunduğu şeyler farklı kütüphaneleri kullanabilme. Fakat Symbian'ın Native Code'u Symbian C++.
İki; Symbian ile Linux kernel'ı arasındaki farkı büyütmen hata benceLinux'un kernel'ının bir bölümünü Microsoft, bir bölümünü Linus Torvalds bir bölümünü de bağımsız geliştiricler yazdı. Hatta Linux kernel'ının bazı kısımları UNIX'ten alınma. Bu nedenle Symbian Kernel'ı istese de istemese de bunlardan parça taşımalı. Kaldı ki Symbian'ın Kernel'ına Mikrokernel diyemezsin. Ayrıntılı bilgi için İngilizce Wikipedi Sayfasında Symbian'ı arat. Orada bile yazıyor
Bir uygulamanın Qt içermesi hiçbirşey ifade etmez. Linux'un da büyük çoğunluğu C, Qt değil. Qt, C'nin yerini tutamaz, çünkü kullanım alanı yaygın değil ve yine kendi içinde C kullanıyor
Aynı zamanda bu Symbian için de geçerli. Sen de demişsin Symbian'ın yeniden yazılması gerekir diye. Bu nedenle de Symbian yine de bir C telefonudur ve yeni sürüm Qt kütüphaneleri ile birlikte gelir. Olay bu.![]()
bak aslında aynı şeyler, söylüyoruz ama anlaşmıyoruz ayrıca linux un zaten unix kopyası(öyle diyelim linus ordan başladı bu işe) olduğunu zaten biliyorum ki yazmaya başladığında kimse yoktu yanında dedesinin pc de yazdı linux u ki unix kernellerini kullandı ki benim demek istediğimi anlamamışsın qt çoğu platformda geçiş noktası ki qt nin yazma dili olmadı.ında biliyorum C++ ile yazılıyor zaten onuda biliyorum ki ekliyorum asla ve asla herhangi bir işletim sistemi ile linux u karşılaştırmam dahi yani symbian belle gelsin meego olmaz meego her türlü alır ve ya maemo ve ya android vs meego desek yine meego alır
Birşey daha söyleyeceğim. Qt'nin bir IDE olduğunu ve programlama için kullanıldığı; bir dil olmadığının da farkındasındır sanırım. Qt geliştiricileri de C kullanıyorlar. Qt'nin sunduğu şeyler farklı kütüphaneleri kullanabilme. Fakat Symbian'ın Native Code'u Symbian C++.