Symbian^3 için uygulama nasıl yapılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Uruloki

Uruloki

Üye
Konuştukça yine batıyorsun :D Birşey daha söyleyeceğim. Qt'nin bir IDE olduğunu ve programlama için kullanıldığı; bir dil olmadığının da farkındasındır sanırım. Qt geliştiricileri de C kullanıyorlar. Qt'nin sunduğu şeyler farklı kütüphaneleri kullanabilme. Fakat Symbian'ın Native Code'u Symbian C++.

İki; Symbian ile Linux kernel'ı arasındaki farkı büyütmen hata bence :D Linux'un kernel'ının bir bölümünü Microsoft, bir bölümünü Linus Torvalds bir bölümünü de bağımsız geliştiricler yazdı. Hatta Linux kernel'ının bazı kısımları UNIX'ten alınma. Bu nedenle Symbian Kernel'ı istese de istemese de bunlardan parça taşımalı. Kaldı ki Symbian'ın Kernel'ına Mikrokernel diyemezsin. Ayrıntılı bilgi için İngilizce Wikipedi Sayfasında Symbian'ı arat. Orada bile yazıyor :D

Bir uygulamanın Qt içermesi hiçbirşey ifade etmez. Linux'un da büyük çoğunluğu C, Qt değil. Qt, C'nin yerini tutamaz, çünkü kullanım alanı yaygın değil ve yine kendi içinde C kullanıyor :D

Aynı zamanda bu Symbian için de geçerli. Sen de demişsin Symbian'ın yeniden yazılması gerekir diye. Bu nedenle de Symbian yine de bir C telefonudur ve yeni sürüm Qt kütüphaneleri ile birlikte gelir. Olay bu. :D

bak aslında aynı şeyler, söylüyoruz ama anlaşmıyoruz ayrıca linux un zaten unix kopyası(öyle diyelim linus ordan başladı bu işe) olduğunu zaten biliyorum ki yazmaya başladığında kimse yoktu yanında dedesinin pc de yazdı linux u ki unix kernellerini kullandı ki benim demek istediğimi anlamamışsın qt çoğu platformda geçiş noktası ki qt nin yazma dili olmadı.ında biliyorum C++ ile yazılıyor zaten onuda biliyorum ki ekliyorum asla ve asla herhangi bir işletim sistemi ile linux u karşılaştırmam dahi yani symbian belle gelsin meego olmaz meego her türlü alır ve ya maemo ve ya android vs meego desek yine meego alır

Del Rey

Del Rey

Üye
Al arkadaşım, hani sistem Qt üzerine kurulmuştu?

Del Rey

Del Rey

Üye

bak aslında aynı şeyler, söylüyoruz ama anlaşmıyoruz ayrıca linux un zaten unix kopyası(öyle diyelim linus ordan başladı bu işe) olduğunu zaten biliyorum ki yazmaya başladığında kimse yoktu yanında dedesinin pc de yazdı linux u ki unix kernellerini kullandı ki benim demek istediğimi anlamamışsın qt çoğu platformda geçiş noktası ki qt nin yazma dili olmadı.ında biliyorum C++ ile yazılıyor zaten onuda biliyorum ki ekliyorum asla ve asla herhangi bir işletim sistemi ile linux u karşılaştırmam dahi yani symbian belle gelsin meego olmaz meego her türlü alır ve ya maemo ve ya android vs meego desek yine meego alır

Bak şimdi niye tartıştığımızı bile unuttum :/ E o zaman C'nin, daha doğrusu Symbian C'nin Qt uygulamalarından 8eski nesilde, yeni nesilde) daha hızlı olacağı açılanmış oluyor.

Nedeni; isteseler Symbian Celle'yi çıkarıp Qt kütüphanelerinin sürümünü v1000 yapsalar bile Native Code olduğundan Symbian C++ uygulamaları daha rahat çalışacaktır.

----------Eklendi @ 18:58:18 ---------- Yazıldı @ 18:57:34 ----------

hangi sistem arayüz diyorum ben ayrıca onun kullandığı cfw canım iyi bak uyarılı bir şekilde tehlikelidir kullanmayın diyor

Kullandığı CFW çok ünlü galiba. Her dilde yaması var :/ Bir de CFW'sinin adı N8 Delight Belle, kod adı da Nokia Symbian Anna galiba :/

• Beğen
Tepkiler: delidolunet
Uruloki

Uruloki

Üye
Bak şimdi niye tartıştığımızı bile unuttum :/ E o zaman C'nin, daha doğrusu Symbian C'nin Qt uygulamalarından 8eski nesilde, yeni nesilde) daha hızlı olacağı açılanmış oluyor.

Nedeni; isteseler Symbian Celle'yi çıkarıp Qt kütüphanelerinin sürümünü v1000 yapsalar bile Native Code olduğundan Symbian C++ uygulamaları daha rahat çalışacaktır.

belkide ama cihaz üzerinde dediğim gibi bir normal yazılmış var birde qt ile düzenlenmiş olanı var qt ile düzwnlwnmiş olanı bariz daha hızlı bence daha önce verdğim örnekteki gibi camerapro video çekerken kasım kasım kasılıyordu işte ayar yapmak için ama cameraplus da öyle bir sorn yok yani bunun gibi örnekler

Del Rey

Del Rey

Üye
Bu arada birşey daha söylemek istiyorum; Qt'yi Türkçe'ye çevirip napıcaz; Qt yamasını İngilizce indirsen noluyor ki? :/

Uruloki

Uruloki

Üye

----------Eklendi @ 18:58:18 ---------- Yazıldı @ 18:57:34 ----------

Kullandığı CFW çok ünlü galiba. Her dilde yaması var :/ Bir de CFW'sinin adı N8 Delight Belle, kod adı da Nokia Symbian Anna galiba :/

onun yaması yok ivo nun var sanırsam türkçeyede bizden birileri hatta obasar diye bir üye çevirdi

----------Eklendi @ 19:01:56 ---------- Yazıldı @ 19:00:41 ----------

Bu arada birşey daha söylemek istiyorum; Qt'yi Türkçe'ye çevirip napıcaz; Qt yamasını İngilizce indirsen noluyor ki? :/

yüklemiyor cihaza zamanında ben 14.2 iken yükledim sorunu çözdüm ama şimdi arkadaşlar bir yöntem vardı az araştırırlarsa forumda bulabilirler anca öyle çözülüyor eksik dosyalar var ondan böyle

Del Rey

Del Rey

Üye

belkide ama cihaz üzerinde dediğim gibi bir normal yazılmış var birde qt ile düzenlenmiş olanı var qt ile düzwnlwnmiş olanı bariz daha hızlı bence daha önce verdğim örnekteki gibi camerapro video çekerken kasım kasım kasılıyordu işte ayar yapmak için ama cameraplus da öyle bir sorn yok yani bunun gibi örnekler

O zaman ben de bir örnek vereyim; CameraPlus ile MeeGo'nun sistem dilinde yazılmış (Symbiansız C olanı) kamera yazılımını karşılaştır hangisi daha iyi bakalım. O dediğin pek birşey fark etmiyor. Yazılımın nasıl yazıldığına bağlı. Ona bakılırsa Gravity ile Molome arasındaki fark da bariz açık. İkisi de sosyal paylaşım ağı, Molome 2x daha yavaş çalışıyor, Symbian C ile yazılmış Gravity'den.

EKLEME - Daha doğrusu yazılımın Kamera'yı nasıl kullandığına bağlı. Yazılımlarla FPS oranını bile düşürebilirsin.

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
QT turkceye cevirin demiyoruz turkce diliyle uyumsuz hale getirdiler.telefon dili turkce kullanirken QT programlari online kurulmuyor hata veriyor.

Uruloki

Uruloki

Üye
O zaman ben de bir örnek vereyim; CameraPlus ile MeeGo'nun sistem dilinde yazılmış (Symbiansız C olanı) kamera yazılımını karşılaştır hangisi daha iyi bakalım. O dediğin pek birşey fark etmiyor. Yazılımın nasıl yazıldığına bağlı. Ona bakılırsa Gravity ile Molome arasındaki fark da bariz açık. İkisi de sosyal paylaşım ağı, Molome 2x daha yavaş çalışıyor, Symbian C ile yazılmış Gravity'den.

EKLEME - Daha doğrusu yazılımın Kamera'yı nasıl kullandığına bağlı. Yazılımlarla FPS oranını bile düşürebilirsin.

o da var ama dediğim gibi asla karşılaştırma meego ile symbianı ki elimizde n9 yok ki deneyelim bunu da ekle

Del Rey

Del Rey

Üye

o da var ama dediğim gibi asla karşılaştırma meego ile symbianı ki elimizde n9 yok ki deneyelim bunu da ekle

Ona hiç gerek yok. Telefon yazılımındaki kamera yazılımı rekor kırdı bu alanda :)

Uruloki

Uruloki

Üye
orası öyle tabi ama nokia nın salaklıkları çok o konuda bir kere müşteri memnunüyeti adına bir hareket yok adamlarda

Del Rey

Del Rey

Üye
Katılıyorum. Örnek: Anna için neredeyse 1 sene beklediler... (En azından 1 seneye değerdi bu zaman)

Uruloki

Uruloki

Üye
yok sırf o değil şöyle bir örnek vereyim htc çıkmamış telefonu daha doğrusu tanıtılmamış telefomu için fb tr sayfasına soru sordum bizde merakla bekliyoruz daha resmi açıklama yok dediler ama nokia tartışma panosuna bile bakmıyor yani ayıp bu yaptıkları

Del Rey

Del Rey

Üye
Hatta Navifirm'de olan güncellemeyi Twitter'da sordum; elimizde böyle bir bilgi yok dediler. Gerçekten de ayıp, yani devlet sırrı falan değil ki bu.

Uruloki

Uruloki

Üye
yani iyice uçtular ki bir daha ki tercihim nokia değil benim açıkcası

• Beğen
Tepkiler: Kurtuluş40
Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
yani iyice uçtular ki bir daha ki tercihim nokia değil benim açıkcası
:yuru:yuru:alkis:good: Aynen katiliyorum 13 senedir nokiadan baska telefon eline almayan birisi olarak butun kalbimle sizinlz ayni fikirdeyim kesinlikle nokia olmayacak secimim.

Del Rey

Del Rey

Üye
Ben de i5, N9 veya SGS 3 alıcam. Eğer 2 ay içinde alırsam kesinlikle SGS 2

----------Eklendi @ 21:31:28 ---------- Yazıldı @ 21:16:19 ----------

Ayrıca alırsam Blogun da sonu gelir gibi geliyor :bilmm

• Beğen
Tepkiler: Kurtuluş40

cebel_islam

Üye
ben flash ile hazırladığım küçük kitapları 5800 da tam açılmasını veya hazırladığım flash çalışmasını 5800 da kurulabilecek normal smbiyen gibi bir programa dönüştürmeyi istiyorum yardımcı olabilecek varmı...

llovell

llovell

Üye
Peki nokia dan vazgecen kurtulus40 ve hasan kardesım mesela hangı telefonu secerdınız veya sececeksınız ona gore bende bı telefon alacagımda kendıme iphoneden mi htc den mi samsungdanmı hangı modelını veya hangi işletim sıstemlı secerdınız sıze guvwen duydugum ıcın fıkırlerınız benım ıcın onemlıdr

Üst Alt