maxirıdvan
Üye
Dediğin doğru ticari amaç ama Bu 5800 de bir yığın problem var.Nokıa Ticaret yapıcak diye benim mi kerizlicek telefon bozuk abi yalan değil Flash video oynatamayan akıllı telefon mu olur ya :S Akıllı telefon dediğin Word pdf açamıo bunlar hep eski bir yön. Dokunmatik olarak güzel Ayrıca telefonun sesi kısık :S 5310 Xmde bile daha çok cıkıodu.Onuda denedim. Her şey ticari değil bende Nokıa anın müşterisiyim Ahmette mehmette ahmetle mehmete ayrıcalık tanırsa Bu şekilde Nokıa Çöküşe geçer! Bu sadece böyle değil gittiğin kuaförde bile böyledir.Seninle ilgilenmeyen bi kuaföre gidermisinkesinlikle olmaz. nokia bu işletim sistemini eski çihazlara yüklemek yerine yeni cihazlarda kullanır. ticari açıdan böyle olur.
Nokıada bunun farkında ama yazılım konusunda yetenekli değiller 
İnternette geziniken 5800 için v.60ın geleceğini öğrendim.V.60 ile birlikte gelecek önemli özellikler var.Telefon resmen çağ atlayacak gibi fakat bu özelliklerden hepsinin olacağı kesin değil kullancılar nokiayı mail yağmuruna tutmuş üreticilerde bu önemli telefonun son güncellemesinde köklü değişiklikler yapacak ve güncellemeleri bitirecek tekrar söylüyorum hepsi kesin değil fakat olma ihtimali var özelliklerden bahsedelim:
-Sensörler hızlancak ve daha hassas olacak
-Dokunmatik hassasiyeti artacak
-Menü geçişleri hızlanıcak
-Wlan performansı v.30dakinden bile daha iyi olacak
-Kinetic scroll artık her yerde olacak
-Nokia bir program gönderecek ve telefondan televizyon izlenebilecek üstelik tamamen ücretsiz
-Şarj daha uzun süre gidecek
-N97 benzeri ev ekranı geliyor
-Ev ekranında otomatik rotasyon olacak(ne demek bilmiyorum)
-Yeni arama sekmesi
-Menü kullanımı ve düzenleme arttırılıcak
-Artık pdf,doc,exel formatındaki dosyalar hiç bir program olmadan açılacak ve düzenlenebilecek
-Ekran ışığı ve görüntüsü iyileştirilecek amolede yaklaşıcak(x6daki gibi olacak)
-Müzik çalar ve radyo tamamen baştan yazılcak
-İşlemci 510 mhzye yükseltilecek
-Flash player güncellenecek
-Animasyonlu duvar kağıtları olacak
-dıvx filmleri oynatılacak yani hd filmleri tam kaliteyle olmasada yüksek çözünürlükte izleyebileceğiz
-real player güncellenecek
-Kamerada ciddi iyileştirmeler olacak
-youtube ile ilgili şeyler var fakat biz giremiyoruz
-telefon hafızası yükselecek
-Flash lite 4 gelecek(bu özellik sadece n8de var)
-Yeni bir programla elimizi ekrana değdirmeden bazı işler yapabileceğiz(müzik değiştirmek vb.)
-Sallama versiyonu 1den 2ye yükseliyo
-internet tarayıcı geliştiriliyor
-telefon çalarken ekranda çıkan tuşlar değiştirilcek ve gelişecek
-zor olsa da telefonun formatlanacağı ve symbian 3ün yükleneceği söyleniyor en düşük ihtimal bunda var
Her ne olursa olsun bu güncelleme büyük yenilikler getirecek.
İşde En Çok beklenen özellikleri büyülterek yazdım.Şuanda bizler symbian 3 için düşüncelerimizi söylüyoruz ama Formatlanarak yüklenmesi doğru Nedeni ise (Pclerimize yeni bir işletim sistemi kurdugumuz da C VE D HDD LERİNİ FORMATLARIZ ÇÜNKÜ ESKİ İŞLETİM SİSTEMİ GİDECEK YENİSİ GELCEK BENM DÜŞÜNCEMDE BÖYLE )
--------------- Ekleme ---------------
Dediğin doğru ticari amaç ama Bu 5800 de bir yığın problem var.Nokıa Ticaret yapıcak diye benim mi kerizlicek telefon bozuk abi yalan değil Flash video oynatamayan akıllı telefon mu olur ya :S Akıllı telefon dediğin Word pdf açamıo bunlar hep eski bir yön. Dokunmatik olarak güzel Ayrıca telefonun sesi kısık :S 5310 Xmde bile daha çok cıkıodu.Onuda denedim. Her şey ticari değil bende Nokıa anın müşterisiyim Ahmette mehmette ahmetle mehmete ayrıcalık tanırsa Bu şekilde Nokıa Çöküşe geçer! Bu sadece böyle değil gittiğin kuaförde bile böyledir.Seninle ilgilenmeyen bi kuaföre gidermisinNokıada bunun farkında ama yazılım konusunda yetenekli değiller
![]()
İnternette geziniken 5800 için v.60ın geleceğini öğrendim.V.60 ile birlikte gelecek önemli özellikler var.Telefon resmen çağ atlayacak gibi fakat bu özelliklerden hepsinin olacağı kesin değil kullancılar nokiayı mail yağmuruna tutmuş üreticilerde bu önemli telefonun son güncellemesinde köklü değişiklikler yapacak ve güncellemeleri bitirecek tekrar söylüyorum hepsi kesin değil fakat olma ihtimali var özelliklerden bahsedelim:
-Sensörler hızlancak ve daha hassas olacak
-Dokunmatik hassasiyeti artacak
-Menü geçişleri hızlanıcak
-Wlan performansı v.30dakinden bile daha iyi olacak
-Kinetic scroll artık her yerde olacak
-Nokia bir program gönderecek ve telefondan televizyon izlenebilecek üstelik tamamen ücretsiz
-Şarj daha uzun süre gidecek
-N97 benzeri ev ekranı geliyor
-Ev ekranında otomatik rotasyon olacak(ne demek bilmiyorum)
-Yeni arama sekmesi
-Menü kullanımı ve düzenleme arttırılıcak
-Artık pdf,doc,exel formatındaki dosyalar hiç bir program olmadan açılacak ve düzenlenebilecek
-Ekran ışığı ve görüntüsü iyileştirilecek amolede yaklaşıcak(x6daki gibi olacak)
-Müzik çalar ve radyo tamamen baştan yazılcak
-İşlemci 510 mhzye yükseltilecek
-Flash player güncellenecek
-Animasyonlu duvar kağıtları olacak
-dıvx filmleri oynatılacak yani hd filmleri tam kaliteyle olmasada yüksek çözünürlükte izleyebileceğiz
-real player güncellenecek
-Kamerada ciddi iyileştirmeler olacak
-youtube ile ilgili şeyler var fakat biz giremiyoruz
-telefon hafızası yükselecek
-Flash lite 4 gelecek(bu özellik sadece n8de var)
-Yeni bir programla elimizi ekrana değdirmeden bazı işler yapabileceğiz(müzik değiştirmek vb.)
-Sallama versiyonu 1den 2ye yükseliyo
-internet tarayıcı geliştiriliyor
-telefon çalarken ekranda çıkan tuşlar değiştirilcek ve gelişecek
-zor olsa da telefonun formatlanacağı ve symbian 3ün yükleneceği söyleniyor en düşük ihtimal bunda var
Her ne olursa olsun bu güncelleme büyük yenilikler getirecek.
İşde En Çok beklenen özellikleri büyülterek yazdım.Şuanda bizler symbian 3 için düşüncelerimizi söylüyoruz ama Formatlanarak yüklenmesi doğru Nedeni ise (Pclerimize yeni bir işletim sistemi kurdugumuz da C VE D HDD LERİNİ FORMATLARIZ ÇÜNKÜ ESKİ İŞLETİM SİSTEMİ GİDECEK YENİSİ GELCEK BENM DÜŞÜNCEMDE BÖYLE )
--------------- Ekleme ---------------
Dediğin doğru ticari amaç ama Bu 5800 de bir yığın problem var.Nokıa Ticaret yapıcak diye benim mi kerizlicek telefon bozuk abi yalan değil Flash video oynatamayan akıllı telefon mu olur ya :S Akıllı telefon dediğin Word pdf açamıo bunlar hep eski bir yön. Dokunmatik olarak güzel Ayrıca telefonun sesi kısık :S 5310 Xmde bile daha çok cıkıodu.Onuda denedim. Her şey ticari değil bende Nokıa anın müşterisiyim Ahmette mehmette ahmetle mehmete ayrıcalık tanırsa Bu şekilde Nokıa Çöküşe geçer! Bu sadece böyle değil gittiğin kuaförde bile böyledir.Seninle ilgilenmeyen bi kuaföre gidermisinNokıada bunun farkında ama yazılım konusunda yetenekli değiller
![]()
Tamamen Katılıyorum.Bence 5800 özel bir ilgiyi hak ediyor. Çünkü çok sattı. Burada yapılacak en akıllıca hamle bukadar potansiyel kullanıcıyı yazılım dükkanı ve güncellemelerle elde tutmak. (Bunlar bu kafayla giderse bundan sonra alacağım telefonumun Nokia olmayacak.) Böylece yazılım dükkanı canlı kalabilir ve güçlenebilir.
Ama açıkçası Nokia'nın ve bu telefonun ( 5800 xm) bunu becerebilecek kabiliyette olmadığını düşünüyorum.
Aslında benim arzum; Biri çıksa da bu cihazın bütün özelliklerini sorunsuz bir şekilde kullandırabilecek şekilde bu cihaza android kurmanın yolunu bulsa.
Saniye düşünmem symbian'ı bırakırım bu cihazda.