Symbian^3 Anna vs Android 2.2

Sponsorlu Bağlantılar

zeus6701

Üye
    Konu Sahibi
Symbian^3 Anna vs Android 2.2
Arkadaşlar n95 8gb dan n8 e 6 ay önce terfi ettim. son 1 haftadırda 2. telefon olarak android yazılımlı vodafone 858 kullanıyorum. İşin aslı uzun zamandır Symbian kullanıcıolarak androidi çooook merak ediyordum. şimdi benim gibi merak edenler adına deneyimlerimi paylaşayım dedim.

1- ilk iş syfire yükleyeyim dedim androide ama ülkemiz için kapalı ve yüklenmiyor. programlar arasında çok bir fark görmedim. sadece tv programları biraz daha etkin. flash sorunu aldığınız telefona göre ondada ciddi bir sorun.
2- tema menü işlerinde daha esnek android. masaüstünüzü daha fazla kişiselleştirebiliyorsunuz. masa üstünde htc sense benzeri yazılımlar ile çok güzel bir görüntü yakalamak mümkün. symbianda malesef bu konuda eksiklik görüyorum.
3- menü kullanımlarında son updateleri ile çok bir hız farkı görmedim. alt menülere erişimde symbian bence daha rahat. en azından n8 de bağlantılar konusunda bir dokunma ile ulaşılacak şekilde. androidde kısayol atamadı iseniz ayarlar sekmesine girmeden müdahale edemiyorsunuz.
4- 3g ve wifi konusunda symbian 1 adım önde geldi bana. internette n8 ile daha rahat bir gezinti sağladım.
5- pil konusunda aralarında pek bir fark yok. wifi blutooth 3g muzik video ile takılıyorsanız piliniz fazla gitmiyor. günlük şarz zorunlu.
6- n8 deki açık uygulama görme ve yönetme androide göre çok daha gelişmiş. androidde ayrıca bir yazılımla hallediliyor ama sık sık kullanmak icap ediyor. tek tuş kolaylığı yok yani.

kullandıkça daha da eklemeler yapacağım.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Hiç sevemedim zaten şu androidi bende

• Beğen
Tepkiler: Quaresma53
eerdogan85

eerdogan85

Üye
Arkadaşım sen en büyük yanlış ı başta yapmışın :) . N8 ile tutmuş alt tabaka bi android li telefonu yarıştırmışın :) . E hata en başta olunca gerisine hiç birşey demeyeceğim :))) . Eğer gerçekten VS görmek istiyorsan youtube da biraz gezinmen yeterli olacaktır.. Misalde vereyim sana istersen. n8 vs htc desire hd. Galaxy s2 den Htc Sensation dan bahsetmiyorum bile..

tekno88

Üye
zaten galaks s2 ile n8 kıyaslanmaz aynı zamanda çıkmadılar fiyat farkı çok fazla

zeus6701

Üye
    Konu Sahibi
hocam telefon değil yazılım kıyaslaması yapmaya çalıştım. yoksa samsugu da htc yide biliyorum. android yazılımı ne kadar esnek gibi görünsede symbian dan çok bi farkı yok gördüğüm kadarı ile. 2 telefondada benzer uygulamalar var. nadroidde özellikle symbianda olmayan şeyler aradım. arayüz hariç açık bariz bir fark görmedim. tv olayını atlamayayım yalnız. ilk defa cnbc e izledim bir telefondan. o konuda hakkını vermek lazım.

eerdogan85

eerdogan85

Üye
zaten galaks s2 ile n8 kıyaslanmaz aynı zamanda çıkmadılar fiyat farkı çok fazla

Fakat arkadaşın kıyasladığı N8 le vodafone 858 smart ın arasında da benim bahsettiğim telefonlar la n8 arasındaki kadar fark var :)

----------Eklendi 05.11.2011 @ 00:01:48 ---------- Yazıldı 04.11.2011 @ 23:59:41 ----------

hocam telefon değil yazılım kıyaslaması yapmaya çalıştım. yoksa samsugu da htc yide biliyorum. android yazılımı ne kadar esnek gibi görünsede symbian dan çok bi farkı yok gördüğüm kadarı ile. 2 telefondada benzer uygulamalar var. nadroidde özellikle symbianda olmayan şeyler aradım. arayüz hariç açık bariz bir fark görmedim. tv olayını atlamayayım yalnız. ilk defa cnbc e izledim bir telefondan. o konuda hakkını vermek lazım.

Olmayan birşey söyleyeyim. Flash Player 11 ve söylediklerini yazıya çevirme yok mesela :)

zeus6701

Üye
    Konu Sahibi
telefon kıyaslamasına girmiyorum dediğim gibi. yoksa hangi telefona kablosuz klavye mouse takıcan da hd tv ye bağlayıp laptop yada media oynatıcı niyetine kullanacaksın bu kadar rahat.

----------Eklendi @ 00:09:22 ---------- Yazıldı @ 00:05:17 ----------

flash player dedin durdum. evet olmazsa olmazlardan. nette her videoyu izlemek için şart. symbianın en büyük eksiği sanırım flash.

eerdogan85

eerdogan85

Üye
madem telefon kıyaslamıyoruz o zaman buyur işletim sistemlerine :) . 5. dakikadan sonra izleyebilirsin.

----------Eklendi @ 00:36:22 ---------- Yazıldı @ 00:14:49 ----------

Koymayacaktım ama sen internette gezinmekten bahsetmişin. Şu videoda 12:45 den sonraki bölüme bi bak :) İşkenceyi göreceksin..

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~

zeus6701

Üye
    Konu Sahibi
hocam zaten symbianda kendi explorerı ile gezinen olması imkansız. videolar çok güzel ama ne benim n95 8gb ne n8 videolardaki symbian telefon kadar kasmıyor. ayrıca ben bir adım öteye gidiyorum ve bu işlemleri mouse klavye ile tv üzerinden yapılabildiğinden bahsediyorum. ne htc ne s2 bu kullanıma izin vermiyor. yazılımda esneklik derken videolardaki gibi anlık hızlardan değil kullanım alanı uygulama ortamından bahsediyorum. yoksa 2 sn daha geç girsin nete oalbilir işlemci farkıdır. ama yazılımsal olarak bana telefonu kullanmakta daha fazla özgürlük tanıyor mu ona bakıyorum.

misal n95 8gb telefonumu web cam,gvenlik kamerası, hareket algılayıcı, divx player, müzk istasyonu, vınn modem olarak için kablosuz net dağıtıcı, navigasyon cihazı, bebek telsizi izin verdiği oranda tv vs birçok şeyin yerinde kullanıyorum. n8 i işte ve evde laptop niyetine kullanıyorum. iphone4 htc ve s2 ile bazı şeylei telefonda ne kadar iyi yapsamda telefon harici kullanmak istediğimde ya özel bir tv yada bir aparat gerekiyor. yoksa sadece telefon olarak bakıp benden 1-2 sn daha hızlı olabilirsin. tmm eyvallah ama telefonun dışına çıkmaya çalıştığında yazılım sana nereye kadar izin verecek benim gitmek istediğim nokta bu.

• Beğen
Tepkiler: engin_erg
engin_erg

engin_erg

Üye
madem telefon kıyaslamıyoruz o zaman buyur işletim sistemlerine :) . 5. dakikadan sonra izleyebilirsin.

----------Eklendi @ 00:36:22 ---------- Yazıldı @ 00:14:49 ----------

Koymayacaktım ama sen internette gezinmekten bahsetmişin. Şu videoda 12:45 den sonraki bölüme bi bak :) İşkenceyi göreceksin..

Şimdi sende kusura bakma arkadaşım fakat seninde kıyaslamak amaçlı eklemiş olduğun videoda ki telefonlar karşılaştırılabilecek modeller değil ama eminim ki Nokia'nın 1GHz işlemcili modeli çift çekirdekli Android telefonlarını hertürlü sollar silip atar diyeceğim ama onu çift çekirdekli bir telefon çıkardığında yapacaktır eğer kıyaslama olacaksa telefonların saat hızları çekirdek hızlarını vs... eşit olmasına dikkat edin gereksiz görüyorum burada ki açıklamayı birinde 1GB ram var diğerinde 245 MB ram var , birinde 1 GHz çift çekirdekli işlemci var diğerinde 680 MHz tek işlemci var şimdi elinizi vicdanınıza koyun bu gerçek anlamda bir karşılaştırmamıdır?
Nokia X7
ARM 11 680 MHz İşlemci
245MB RAM
Samsung Galaxy S2
Android OS, v2.3 (Gingerbread), Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 işlemci, Orion chipset, 1GB RAM

• Beğen
Tepkiler: kerem_ke, CanKartaL ve turker10
distakjo

distakjo

Üye
Yani; Symbian 1-0 Android.
Bence de symbian, işletim sistemi olarak güzel. Ama işletim sistemini işletim sistemi yapan uygulamalardır.

engin_erg

engin_erg

Üye
arkadaşlar kimsenin beni yanlış anlamasını istemem fakat ben bu tip konuları gereksiz görüyorum bu telefonların ne oldukları zaten belli işlemcileri belli fiyatları belli yaww bana göre kıyaslama iki telefon arasında şöyle olur bir fiyat farkı atıyorum bir tanesi 1.450 TL diğeri 1.650TL ikiside çift çekirdeklidir atıyorum bir tanesi 1.1GHz diğeri 1.0GHz ram 1GB diğeri 850 MB
donanımlar birbirine yakındır, daha sonra işletim sistemine bakarsın onları kıyaslarsın falan felan diyorum kısaca ne demek istediğimi anlamışsınızdır fakat tutupta çift çekirdekli bilmem kaç GHzlik bir telefonla bilmem kaç MHzlik bir telefonu kıyaslanın mantığı nerede telefonun diğeri neredeyse 2.000 TL ne fiyat açısından ne de donanım açısından eş değer değiller

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
Bence de symbian, işletim sistemi olarak güzel. Ama işletim sistemini işletim sistemi yapan uygulamalardır.

linux ta daha fazla uygulama olsa pc ne windows yerine linuz mu kurcan önemli olan sadece uygulama değil hız performans kullanım kolaylığı sorunsuz olması uygulama 2. planda symbiandada androiddede yetecek kadar uygulama var sen telefonunda 10000 uygulama yüklü şekildemi geziyorsun

• Beğen
Tepkiler: aleranol
SilentOne

SilentOne

Üye
n8 belle vs s2 ile yap kafa kafa gider bnce

frisby77

frisby77

Üye
arkadaş söylemiş te n8i hdtvye bağlamak için ne kullancaz evde var ama hiç denemwdim usb kablosu mu?

PriZm

PriZm

Üye
N8 e donanımsal olarak (ram işlemci) denk gelecek telefon Galaxy S dir S2 değil.

ama sonuçların yinede değişeceğini pek zannetmiyorum.

eerdogan85

eerdogan85

Üye

son yazdığın kırmızı büyük yazıya göre malesef dediğin gibi symbian 1 android 0 değilde . symbian 0 android 1 olmuş oluyor :) Çünkü android de daha çok ve geniş yelpazede uygulama mevcut..

----------Eklendi @ 15:24:57 ---------- Yazıldı @ 15:06:46 ----------

Şimdi sende kusura bakma arkadaşım fakat seninde kıyaslamak amaçlı eklemiş olduğun videoda ki telefonlar karşılaştırılabilecek modeller değil ama eminim ki Nokia'nın 1GHz işlemcili modeli çift çekirdekli Android telefonlarını hertürlü sollar silip atar diyeceğim ama onu çift çekirdekli bir telefon çıkardığında yapacaktır eğer kıyaslama olacaksa telefonların saat hızları çekirdek hızlarını vs... eşit olmasına dikkat edin gereksiz görüyorum burada ki açıklamayı birinde 1GB ram var diğerinde 245 MB ram var , birinde 1 GHz çift çekirdekli işlemci var diğerinde 680 MHz tek işlemci var şimdi elinizi vicdanınıza koyun bu gerçek anlamda bir karşılaştırmamıdır?
Nokia X7
ARM 11 680 MHz İşlemci
245MB RAM
Samsung Galaxy S2
Android OS, v2.3 (Gingerbread), Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 işlemci, Orion chipset, 1GB RAM

Nedense donanım savunmasına geçince nokianın 680 mhz işlemcisi aslında 1 ghz hızında çalıştığı söylenir kıyaslamaya gelince 680 e dönüşür. Milletimize akıl sır erdiremiyorum sanki babasının fabrikasından çıkıyor telefonlar :) . Ve marka polemiğine zaten hiç girmek istemiyorum . ama yıllardır nokianın millete uyguladığı sömürüyüde görmezden gelmemek elde değil. tuşların diziliş tarzını değiştirip kapağını değiştirip başka bir model çıkardım diyerek az satmadı. Ben halkçıyım :) kendi doğrultularım üzerinde milletimize hangisi daha kullanışlı ve ucuz ize ondan yanayım. Faka Nokia symbian ın geleceğinin olmadığını gördüki windows phone lu telefonlara yöneldi umarım iyi işler yaparda rekabeti kızıştırarak bizlere daha ucuza kaliteli ürünler sunarlar diğer markalarla birlikte.

VE SON OLARAK SİZLERE ŞUNU SORMAK İSTİYORUM . AKILLI TELEFON PAZAR PAYININ NEREDEYSE YARISINI ELİNDE BULUNDURAN VE GÜNDEN GÜNE GELİŞEREK DAHA ÜSTÜN ÖZELLİKLERE SAHİP OLAN BİR İŞLETİM SİSTEMİ İLE. ÖLÜM TARİHİ BELLİ OLAN BİR İŞLETİM SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI NE KADAR MANTIKLI _?? HA DERSENİZKİ BEN SYMBİAN I SATIN ALIP DAHADA GELİŞTİRECEĞİM . OZAMAN LAFIM YOK YOLUNUZ AÇIK OLSUN..

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
son yazdığın kırmızı büyük yazıya göre malesef dediğin gibi symbian 1 android 0 değilde . symbian 0 android 1 olmuş oluyor :) Çünkü android de daha çok ve geniş yelpazede uygulama mevcut..

Nedense donanım savunmasına geçince nokianın 680 mhz işlemcisi aslında 1 ghz hızında çalıştığı söylenir kıyaslamaya gelince 680 e dönüşür. Milletimize akıl sır erdiremiyorum sanki babasının fabrikasından çıkıyor telefonlar :) . Ve marka polemiğine zaten hiç girmek istemiyorum . ama yıllardır nokianın millete uyguladığı sömürüyüde görmezden gelmemek elde değil. tuşların diziliş tarzını değiştirip kapağını değiştirip başka bir model çıkardım diyerek az satmadı. Ben halkçıyım :) kendi doğrultularım üzerinde milletimize hangisi daha kullanışlı ve ucuz ize ondan yanayım. Faka Nokia symbian ın geleceğinin olmadığını gördüki windows phone lu telefonlara yöneldi umarım iyi işler yaparda rekabeti kızıştırarak bizlere daha ucuza kaliteli ürünler sunarlar diğer markalarla birlikte.

VE SON OLARAK SİZLERE ŞUNU SORMAK İSTİYORUM . AKILLI TELEFON PAZAR PAYININ NEREDEYSE YARISINI ELİNDE BULUNDURAN VE GÜNDEN GÜNE GELİŞEREK DAHA ÜSTÜN ÖZELLİKLERE SAHİP OLAN BİR İŞLETİM SİSTEMİ İLE. ÖLÜM TARİHİ BELLİ OLAN BİR İŞLETİM SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI NE KADAR MANTIKLI _?? HA DERSENİZKİ BEN SYMBİAN I SATIN ALIP DAHADA GELİŞTİRECEĞİM . OZAMAN LAFIM YOK YOLUNUZ AÇIK OLSUN..

senin telefonun androidde uçuyormu dostum telefonda 100000 uygulamayla mı geziyorsun androidin uygulama sayısı dışında symbiandan hiçbir üstünlüğü yok hatta aynı donanıma sahip 2 cihaz karşılaştırılırsa symbian daha hızlı daha performanslı burda sen cihaz karşılaştırıyorsun ama konu işletim sistemleri üzerine

----------Eklendi @ 15:52:20 ---------- Yazıldı @ 15:51:35 ----------

ve symbian bitmiyor sadece nokia bırakıyor başka bir şirket geliştirmeye devam edecek anlaştılar

engin_erg

engin_erg

Üye

arkadaşım daha iyi okursan anlarsın ben savunma falan yapmıyorum hakikatten bahsediyorum muadil olmayan cihazların karşılaştırmasının videosunu sen yayınlaşmışsın telefonun hızlarınıda kimler çift çekirdekle kıyaslıyorsa onlara açıklamalarını yap tabi ki kimsenin babasının şirketi değil peki sana sorarım senin babanın şirketi mi android sen mi kurdun anlamadım

zeus6701

Üye
    Konu Sahibi
arkadaş söylemiş te n8i hdtvye bağlamak için ne kullancaz evde var ama hiç denemwdim usb kablosu mu?

hocam n8 hdmi çıkışına yine telefonla gelen hdmi dönüştürücü kabloyu tv nin hdmi kablosunu tak yeter.

Takipçi Satın Al

Üst Alt