Suya düşen cep telefonu nasıl kurtarılır?

Sponsorlu Bağlantılar

mservank

mservank

Üye
    Konu Sahibi
Suya düşen cep telefonu nasıl kurtarılır?
Suya düşen cep telefonları ilginç yöntemlerle kurtarılabiliyor.

Islanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyor.

Üretici firmaların, garanti kapsamına almadığı ıslanma durumlarında kullanıcının ilk olarak, cihaz fişe takılıysa kısa devre yapmaması için fişi çıkarması değilse aynı riskten dolayı cihazla pilin birbirinden ayırması ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Bir çok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.

Cihazın pili ve SIM kartı çıkarıldıktan sonra kuru bir bezle hızlı şekilde kurulanması gerekiyor. Cihaz içerisindeki nemin doğal bir şekilde buharlaşması durumunda telefonun ''kurtulma'' ihtimali daha fazla bulunuyor.

Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak saç kurutma makinesinin kullanılmaması gerekiyor.

Çoğu saç kurutma makinesi, 'soğuk üfleme' modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor.

Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

Kullanıcıların, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar ve doğrudan güneş ışığından kaçınması gerekiyor. Öte yandan cihazların ''tuvalete düşürülmediği sürece'' de alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen ''Denature'' alkol kullanılabilir.

Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

GİZLİ İŞARETLER

Birçok kullanıcının, suya düşürdüğü için çalışmayan telefonlarını değiştirmek istemelerinin ardından üretici firmalar, uzun bir süredir cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı.

Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor. Bu işaretler, telefon ıslandıktan sonra dışındaki etiket değiştirilse bile cihazın ıslandığını tespit edebiliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: hbpgks, cozturk, HeroGohan ve 6 diğerleri


> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
Teşekkürler...:)
 
grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
ilginç...etiket olayını duymamıştım
 
cem532

cem532

Üye
:aglabenım suaya duşmedıkı suda kayıp olduuuu:agla
 
Marasov46

Marasov46

Üye
ee bizimde sıvı teması var dediler garanti dışı diye ifade ettiler ; arkasından 25-30 ylt verirsen yaparız dediler anlamadım yardım?n70 nokia
 
mservank

mservank

Üye
    Konu Sahibi
ee bizimde sıvı teması var dediler garanti dışı diye ifade ettiler ; arkasından 25-30 ylt verirsen yaparız dediler anlamadım yardım?n70 nokia

yani kullanıcı hatasıdır sıvı ile teması garanti dışıdır para vererek yaptıracaksın
 
narkoz1907

narkoz1907

Üye
harikasın benim bundan önceki tel. 4 bu telde 2 kere su almış dediler ama garanti içi deyip yaptılar?
 
XMEN_43

XMEN_43

Üye
bilgi için saolasın
 
yunus yavuz

yunus yavuz

Üye
teşekkürler ama bnları bilmeyenler düşünsenize tuzlu suya düşüo çkartıonuz ohh kurtandın dio herkez siz gidip tatlı suya sokuonuz durrr slkmısın ne yapıosun daha yeni kurtardık :D durunn ben biliorum falan :D :D güzel paylaşım sağol
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bilgi için teşekkürler...
Ben N73ümü suya düşürmüştüm ve çıkarttıktan sonra dışını kululamak dışında hiç bir şey yapmamıştım. Önce kapandı bir süre açılmadı, sonra ekranı aşırı buğulu olarak bazı fonksiyonları kullanılamadan açıldı, sonra yavaş yavaş ekranındaki buğular bile gitti! En son da ön kamerası çalışmaya başladı (yaklaşık 1 ay sonra).

Ama sonuç olarak şu anda turp gibi!
 
Spawn

Spawn

Üye
peki çalışır vaziyette anakart su alırsa ne yapılır? :)
 
Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
:)çok güzel bilgiler tşkler
 

legolaskoxp

Üye
bnmkide denize düştü hiç bişey yapmadım sadece bataryayı çıkarıp denizin altına koydm bunları bilmıodm çünkü ama gitti tlfn:(((
 

filozof514

Üye
benim e 71 var yaklaşık 2 hafta önce düştü kuruttum ama açılmıyo servise verdim yapılır mıııııı
 
Progressivity

Progressivity

Üye
benim e 71 var yaklaşık 2 hafta önce düştü kuruttum ama açılmıyo servise verdim yapılır mıııııı


nasıl kurutacağın anlatılıyodu bu bölümde keşke kurutmadan önce baksaydın pirinç çuvalının içine gömmen lazımdı telefonu nemini alsın die
 
asigsasi

asigsasi

Üye
Ellerine sağlık güzel olmuş en iyisi pirinç içine koymak
 

mekanik

Üye
ne kadar doğrudur bilmiyorum ama pirinçle dolu bi kaba da koyulduğu da söyleniyo... teşekkürler...
 
ByAbsn

ByAbsn

Üye
ya babamin e71 i sortun cebindeyken dalga sonucu islandi teli islandiktan sonra calisiyodu fakat tuslar calismiyodu hemen batarya ve simi cikartip teli kuruladik 2 saat sonra falan bataryayi takip teli calistirdik bu sefer ustte bi numara yaziyo ve local mod yaziyo evde degilim oteldym o yuzden telin icini acamiyorum yardim edin
 

Ufuk Özen

Üye
Teşekkürler
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
teşekkrelr bilgi için
 


Üst Alt