Haber Stoklarla sınırlı satılmaya başlandı ( General Mobile Elite )

Sponsorlu Bağlantılar

BelaMonte

BelaMonte

Üye
100 lira az vermek için ideal

Invoke

Invoke

Üye
Bir de şu var: Xperialara herkes çamur, tft vs. diye yumuldu. Adamlar buna tft değil JDI panel yazmış. JDI nedir arkadaş? Japan Display Inc. Ekranı üreten firmanın adı ne zamandan beri ekran tipi oluyor ? Hep eleştirilen JDI birden iyi bir şeymiş gibi duruyor oldu. Bildiğimiz Z'nin sönük ekranı işte. XZ'nin ekranı da JDI tarafından tedarik edilmişti. Kısacası bu telefonu G2 ile Nexus 5 ile kıyaslarken bunun ekranın basit sönük tft panel olduğunu unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Bu konuda sizinle aynı fikir de değilim. Çevrem de bu telefonu kullanana bir çok kişi var. Bizzat ben de bu telefonu bol bol kullanma imkanı buldum. Fiyatına göre gayet güzel telefon. Her ne kadar ürün çin malı olsa dahi yazılım destekçisi tamamen türk. Adamlar telefonu sattıktan sonra sürekli telefon ile ilgilendiler ve telefonun eksikliklerini gidermeye çalıştılar. Discoveriyi karalayanlar ya o telefonu kullanmamışlardır veya marka takıntıları vardır.
Antutu kıyaslamasın da Not3 ü geride bırakıyor. Bence fiyatı gayet iyi.. Abartmamak lazım.

Şahsen bu görüş geneli kapsamıyor daha doğrusu kendi görüşünüzden öteye gidemiyecek.Varanları sıralıyacak olsam bir anlamda Telpa'nın yüzüne tükürürsün.Fiyat yanıyla uygun bulup kuzenime tavsiye ederek almasını sağladığım bir telefon bugüne kadar bir aksilik yaşamadı.Hakikat ise burada yatıyor.Sağlam olanların sayısı azınlık.Çoğunluk insanları sıkıntıya sokan tarafı oldu.Azımsanmıyacak rakamı görmezden gelmeniz yadırganacak bir durum.

Bunun dışında ortada tamamen Türk demek için iyi bir araştırmaya ihtiyaç var.Amerika destekli bir firma.Yazılımı türkçeleştirme veya destek tamamen Türk'lerden oluşması fazlalık olarak göz boyamasın.Tüm markalar bunu sağlıyor zaten.Türk olarak kendileri birşey katmadıkca yazılım demeye bin şahit ister.Nihayetinde android değilmi.Bir Xiaomi veya Oppo gibi farklı olamazmıydı.İlgi konusunda evet ilgilendiler bir ara baya bir yaygınlık söz konusuydu şayet bu tökezleyene kadar.Sonrası olmadı kısa bir dönem yani.Ayrıca burada Discovery'i karalamak bir yana senin kalkıpda kör kurşunu savunman apayrı bir olay.Discovery barındırdığı herşeyi ile tamamıyla ÇİN menşei (modifiyelik,işcilik bir durum yok ortada).Bana Türk'ün emeğinin var olduğunu kanıtlayamıyacağın gibi Türk adı altında,milliyetcilikle telefon satmaları yüzlerine tükürülmeyi gerektirir.Biz yaptık ve kendilerince telefonu kabullenip piyasaya sürmek milleti kullanmak demek buda ilginç tarafı.General Mobile damgası dahi Çin'de vuruluyorsa telefon yapmalarını beklemek hata olmaz mı.Kısaca General Mobile bir kopyadır.Hangi akıl tutarda savunur.

Telefonu bu derece yerden yere vurmanın markadan değilde verilen sözlerden olduğunu bilmiyor olman da ayrı bir olay.Muzaffer Bey ne vaadlerde bulundu haberin var mı bilmiyorum ama GM'e karşı aşırı bir tavır kesinlikle hakediyor.Telefondan kısılanlar,fiyat yanıyla bindirmeler verilen sözlerin 4'de 1'i tutulmadı sağanak yağmur bundan ibaret.Telpa kendi etti kendi bulacak.Fanatik yada Marka sevdası olmaya gerek yok.Vaadler herşeyin üzerini örtüyor destek çıkmayı arzulayan ve GM için beklemede olan bir çok insan bu konuda hemfikir ise dışına çıkmak ne kadar doğru.Gelen özellikler ve telefonun kendisi 1.300 için ideal olabilir.Ya Telpa'nın geride bıraktığı enkaz, kullanıcıyı dikkate alıyoruz deyipde kendi başlarına dikine gitmeleri.Discovery'de yaşanan hezimete rağmen servis ağında yapılandırmaya gitmemesi.Garantinin ücretli bir servis olarak benimsenmesi.Henüz şurada topu topuna 1 senelik ağır vasıta iken,Bmw olarak çıkış yapmaları.İnsanlar bunun peşinde.Telpa ise bana insan değil para lazımın derdinde.1.100'den girseydi yine her türlü kar marjına sahip ve sürümden yine bir kar sağlayıp bu işten sıyrılması mümkündü.Telefonlar Çin'de ki satış fiyatıyla gelmedi doğal olarak toptan satışların fiyatları ortada.

Dün yapılan lasnman da Gionee'den alınan telefonlar kendim yaptım ayağına getirdiler.Bir reklam dahi çekilmemiş.Gionee ortaya reklam,görüntü ne koyduysa sözde Türk ama Telpa'da aynı yolu izlemiş.Ortada danışılacak bir durum yok direk sorgulamak lazım.
Çin'de ki telefonların revaçta olmasının sebebi ise sağlam özellik,sağlam malzeme ve uygun fiyatdır.Telpa Discovery'de Çin'in kalitesiz pazarından nemalanmış,Gionee ile kaliteye adım atmış olabilir ama fiyatı est geçemez.Lenovo nasıl Dünya markası oldu bir görmek gerek.
Madem kendileri değilde.Direk ithal edeceklerdi sözüm ona Xiaomi MI3 veya Lenovo Viber Z K910'u getiriyor olsaydı bu fiyata emin ol sorgulanmazdı.Biraz daha aşağısı istenilebilirdi direk Telpa'ya karşı bir tutum olmazdı.Telpa benim gözümde hizmet anlayışı,Markalaşma niyeti veya Türk olarak dünya da bende varım düşüncesinde değil.Büyümeye meyilli olan bir firma her hususu inceler.Markalaşma yıllara dayanır 1 senenin meyvesiyle meydan okunmaz.Nevrini döndürürler.

Elite Lite 999 gibi bir fiyatla çıkış yaptığında alıcısını muhakkah bulacaktır.Özellik ve fiyat adına risk alınabilir.Ama endişe duyacağımız bir 2 olay daha var.İlk kısım Zopo Türkiye'ye geldi.Lenovo yolda.İkinci kısım ise diğer Çin firmalarıda Türkiye Pazarına giriş yapmaya hazırlanıyorlar.

Altı çizilecek olay ise.Bugün Global anlamda tamamına yakınında Yahudilerin bir markaya sahip,Dünyanın teknolojisini elllerinde tutmaları.Bu tamamıyla birbirlerine sahip çıkmaları ve desteklemeleri sonucu olmuştur.Bizimkiler ise daima kuyu kazmış ilerleme namına elle tutulur bir marka yoktur.Telpa'nın yaptığı bu olayla örtüşmektedir.Türk markası,ben yaptım demek küfretmektir.Kendi milletini düşünmeyen ama menfaat güden bir Telpa neyin Markası.Çin'in uygun fiyatıyla,toptan alımla, Telefonların %100 gibi bir oranda Çin etkisinde olması ve kar olayını bu sene fazlasıyla yukarıya çekmesi tamamıyla rezilliktir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: H.TOGAN, beytullah6767, GDDR5 ve 1 kişi daha
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Şahsen bu görüş geneli kapsamıyor daha doğrusu kendi görüşünüzden öteye gidemiyecek.Varanları sıralıyacak olsam bir anlamda Telpa'nın yüzüne tükürürsün.Fiyat yanıyla uygun bulup kuzenime tavsiye ederek almasını sağladığım bir telefon bugüne kadar bir aksilik yaşamadı.Hakikat ise burada yatıyor.Sağlam olanların sayısı azınlık.Çoğunluk insanları sıkıntıya sokan tarafı oldu.Azımsanmıyacak rakamı görmezden gelmeniz yadırganacak bir durum.

Bunun dışında ortada tamamen Türk demek için iyi bir araştırmaya ihtiyaç var.Amerika destekli bir firma.Yazılımı türkçeleştirme veya destek tamamen Türk'lerden oluşması fazlalık olarak göz boyamasın.Tüm markalar bunu sağlıyor zaten.Türk olarak kendileri birşey katmadıkca yazılım demeye bin şahit ister.Nihayetinde android değilmi.Bir Xiaomi veya Oppo gibi farklı olamazmıydı.İlgi konusunda evet ilgilendiler bir ara baya bir yaygınlık söz konusuydu şayet bu tökezleyene kadar.Sonrası olmadı kısa bir dönem yani.Ayrıca burada Discovery'i karalamak bir yana senin kalkıpda kör kurşunu savunman apayrı bir olay.Discovery barındırdığı herşeyi ile tamamıyla ÇİN menşei (modifiyelik,işcilik bir durum yok ortada).Bana Türk'ün emeğinin var olduğunu kanıtlayamıyacağın gibi Türk adı altında,milliyetcilikle telefon satmaları yüzlerine tükürülmeyi gerektirir.Biz yaptık ve kendilerince telefonu kabullenip piyasaya sürmek milleti kullanmak demek buda ilginç tarafı.General Mobile damgası dahi Çin'de vuruluyorsa telefon yapmalarını beklemek hata olmaz mı.Kısaca General Mobile bir kopyadır.Hangi akıl tutarda savunur.

Telefonu bu derece yerden yere vurmanın markadan değilde verilen sözlerden olduğunu bilmiyor olman da ayrı bir olay.Muzaffer Bey ne vaadlerde bulundu haberin var mı bilmiyorum ama GM'e karşı aşırı bir tavır kesinlikle hakediyor.Telefondan kısılanlar,fiyat yanıyla bindirmeler verilen sözlerin 4'de 1'i tutulmadı sağanak yağmur bundan ibaret.Telpa kendi etti kendi bulacak.Fanatik yada Marka sevdası olmaya gerek yok.Vaadler herşeyin üzerini örtüyor destek çıkmayı arzulayan ve GM için beklemede olan bir çok insan bu konuda hemfikir ise dışına çıkmak ne kadar doğru.Gelen özellikler ve telefonun kendisi 1.300 için ideal olabilir.Ya Telpa'nın geride bıraktığı enkaz, kullanıcıyı dikkate alıyoruz deyipde kendi başlarına dikine gitmeleri.Discovery'de yaşanan hezimete rağmen servis ağında yapılandırmaya gitmemesi.Garantinin ücretli bir servis olarak benimsenmesi.Henüz şurada topu topuna 1 senelik ağır vasıta iken,Bmw olarak çıkış yapmaları.İnsanlar bunun peşinde.Telpa ise bana insan değil para lazımın derdinde.1.100'den girseydi yine her türlü kar marjına sahip ve sürümden yine bir kar sağlayıp bu işten sıyrılması mümkündü.Telefonlar Çin'de ki satış fiyatıyla gelmedi doğal olarak toptan satışların fiyatları ortada.

Dün yapılan lasnman da Gionee'den alınan telefonlar kendim yaptım ayağına getirdiler.Bir reklam dahi çekilmemiş.Gionee ortaya reklam,görüntü ne koyduysa sözde Türk ama Telpa'da aynı yolu izlemiş.Ortada danışılacak bir durum yok direk sorgulamak lazım.
Çin'de ki telefonların revaçta olmasının sebebi ise sağlam özellik,sağlam malzeme ve uygun fiyatdır.Telpa Discovery'de Çin'in kalitesiz pazarından nemalanmış,Gionee ile kaliteye adım atmış olabilir ama fiyatı est geçemez.Lenovo nasıl Dünya markası oldu bir görmek gerek.
Madem kendileri değilde.Direk ithal edeceklerdi sözüm ona Xiaomi MI3 veya Lenovo Viber Z K910'u getiriyor olsaydı bu fiyata emin ol sorgulanmazdı.Biraz daha aşağısı istenilebilirdi direk Telpa'ya karşı bir tutum olmazdı.Telpa benim gözümde hizmet anlayışı,Markalaşma niyeti veya Türk olarak dünya da bende varım düşüncesinde değil.Büyümeye meyilli olan bir firma her hususu inceler.Markalaşma yıllara dayanır 1 senenin meyvesiyle meydan okunmaz.Nevrini döndürürler.

Elite Lite 999 gibi bir fiyatla çıkış yaptığında alıcısını muhakkah bulacaktır.Özellik ve fiyat adına risk alınabilir.Ama endişe duyacağımız bir 2 olay daha var.İlk kısım Zopo Türkiye'ye geldi.Lenovo yolda.İkinci kısım ise diğer Çin firmalarıda Türkiye Pazarına giriş yapmaya hazırlanıyorlar.

Altı çizilecek olay ise.Bugün Global anlamda tamamına yakınında Yahudilerin bir markaya sahip,Dünyanın teknolojisini elllerinde tutmaları.Bu tamamıyla birbirlerine sahip çıkmaları ve desteklemeleri sonucu olmuştur.Bizimkiler ise daima kuyu kazmış ilerleme namına elle tutulur bir marka yoktur.Telpa'nın yaptığı bu olayla örtüşmektedir.Türk markası,ben yaptım demek küfretmektir.Kendi milletini düşünmeyen ama menfaat güden bir Telpa neyin Markası.Çin'in uygun fiyatıyla,toptan alımla, Telefonların %100 gibi bir oranda Çin etkisinde olması ve kar olayını bu sene fazlasıyla yukarıya çekmesi tamamıyla rezilliktir.
Hocam sakin olun. ne bu şiddet bu celal yahu ?

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu
Invoke

Invoke

Üye
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Ben yanlış konuşmuş demedim. Öyle bir hitap tarzı varki, sanki discoveriyi pazarlayan benim gibi..

Kustuğum kin büyük oranda Telpa tarafına.Bir yanıylada Discovery'i kusursuz kılmanız ve Türk markası gibi görmeniz adına görünmeyen yanları dile getirmek istedim.İşin bir diğer boyutu konuya müdahil olsanızda aslında bilgilendirici bir içerik var.Kızdığım hususda sadece işin bahanesi sizsiniz.Farkedilir tarafına bakacak olursak biraz üzerinize alınmışsınız.Tamamen kişiye özgü bir art niyetim yok keza kalbinizi kırdıysam kusura bakmayın.Gerçekler biraz acıdır.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Kustuğum kin büyük oranda Telpa tarafına.Bir yanıylada Discovery'i kusursuz kılmanız ve Türk markası gibi görmeniz adına görünmeyen yanları dile getirmek istedim.İşin bir diğer boyutu konuya müdahil olsanızda aslında bilgilendirici bir içerik var.Kızdığım hususda sadece işin bahanesi sizsiniz.Farkedilir tarafına bakacak olursak biraz üzerinize alınmışsınız.Tamamen kişiye özgü bir art niyetim yok keza kalbinizi kırdıysam kusura bakmayın.Gerçekler biraz acıdır.
Ben türk malı demedim ? Sadece burada adını vermek istemediğim bir sitede okumuştum. Telefon çin de üretiliyor ama yazılım ekibinin tamamı türk deniliyordu.

Bende bu habere nazaran bu konu da görüşümü dile getirmiştim.

heathrow

heathrow

Üye
GMD kullandım. Daha önce de dediğim gibi fiyatına göre güzel cihaz.

Ama abartılmasından rahatsız olduğumu dile getirdim.

Forumlarda firma çalışanlarının cirit atmasından, firma çalışanlarının ürünü forumlarda pazarlamasından da rahatsızım.

Telpa teknik servisinin cihaz ile ilgili sorunları garanti kapsamı dışında değerlendirmeye çalışması çalışması olayı var bir de. Ortada kullanıcı hatası yok ama sorunu müşteriye kilitlemeye çalışıyorlar. Bizim bir tanıdık var. GMD almıştı. Adam asgari ücretle çalışıyor. Şarj soketi bozuldu. Söke söke 50 TL aldılar. Kaç hafta telefonun servisten gelmesini bekledi.

DonanımHaber forumda ne diyorlar? Kutudan çıkan şarj aletini kullanmayın, diyorlar. Böyle saçmalık olabilir mi? Zor girip çıkıyormuş, soketi bozuyormuş, Samsung şarj aleti kullanın falan diyorlar.

Neyse, hayırlısı olsun...

• Beğen
Tepkiler: AndroidTR20
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Ben türk malı demedim ? Sadece burada adını vermek istemediğim bir sitede okumuştum. Telefon çin de üretiliyor ama yazılım ekibinin tamamı türk deniliyordu.

Bende bu habere nazaran bu konu da görüşümü dile getirmiştim.

Şayet bende kesin bir dille Türk malı demedim.Türk markası gibi görmenizden bahsettim.Belirttiğiniz üzere Türk yazılımcılar devrede adı var ama kendisi olmayan.Şunuda anlamak lazım.Telefon Çinde üretiliyor ama bunun 2 yanı var.Biri tamamıyla Çin'in yerli malı olan bir Firmanın ürününe,kendi ürettiği bir telefon gibi marka basıp devreye sokmak.Diğeri telefonun patentlerinden tutda dizaynına kadar sen sahip olur Çin'de ki düşük işciliği kullanır sadece modifiye ve parçaların birleşimi için kullanırsın.GM birinci seçenekde yer alıyor güvensizliğin sebebinin başlıca nedenide bu.Verilecek paranın yararına mı ,zararına mı olacağını kestirmek güç.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
fk555897

fk555897

Üye
1.300 TL'yi General Mobile Discovery'e vereceğime gider Note 3 alırım. Bu telefon 1.300 TL etmez.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
G2 ve Nexus 5 1.400 civarlarında e hadi G3 çıktı diyelim yine G2 gibi 1.600-1.700 gibi bi fiyattan giris yapıp ilerleyen zamanlarda fiyatı düsecektir g2 ile aynı seviyeye keza nexus 6 çıkınca da aynı senaryo olacak Gm kendini dev aynasında görmüs olacak ki böyle bi fiyatlandırmaya gitmis.Eline kagıt kalem alıp arastıracak bu chipset ne kadar bu ekran ne kadar bu hoparlör vs herseyi hesaplıycak kaç tuttu ham maliyet 600 lira mı üste az bi kar 800 lira fiyat biçecek.Fiyatı buna göre verecek Note3'e Z2'ye bakıp ucuz çıkardık diyemezler onların fiyatları zaten fahis ve bunlar dünya markası.Sözü geçen Cihazların ederi en fazla 1.000 lira en uygun fiyatlısı N5 ve G2'dir.Çıksın biri bana desin note 3 ile n5 arasında G2 arasında 1.000 lira fark var diye..

Uzun lafın kısası Gm böyle yüksek modellere hiç bulasmamalıydı eskaza bulastı müsteri kitlen belli senle kimse 1.000 lira civarları bi paraya yüz göz olmaz olmuyor da..

• Beğen
Tepkiler: Invoke ve muhammettvurucu
Seglopsi

Seglopsi

Üye
GM kalite olarak lg, htc, samsung gibi markaların gerisinde olan bir firma olduğu kesin. Nokia'yı söylememe gerek yok. Klasik bir laf var "kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim" diye. Performans olarak daha üst olabilir ama herşey performans da değil. Alınca 2-3 ay sonra bir problem olduğunda sorun yaşanmayacağının garantisi yok, bu her telefon için geçerli ama marka GM olunca daha tedirgin oluyor insan. Benim arkadaşım samsung'da teknik servis olarak çalışıyor, ne telefonları tamir edip müşteri memnuniyeti olduğundan fiyat almadıklarını biliyorum. Bu birçok üst düzey firmalar içinde böyledir. Ayrıca fiyatı da 1300 lira, ki hiç ucuz da değil. Buna verilecek parayla nexus5 ve g2 almak daha mantıklı. Arada 100 lira oynuyor. 1300 lira bu telefona verecek olan nexus5 veya g2'de alabilir kanaatindeyim.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
arkadaşlar niye bu kadar sorun ediyorsunuz ki sonuçta adamlar 2 tane cihaz tanıttılar biri 1000 tl diğeri 1300 tl isteyen istediğini alsın evet ucuz olsaydı daha iyiydi ama çokta pahalı değil cihazlar bu parayı edermi bunu önceki modelleri kullanan arkadaşlara sormak lazım ne gibi sorun yaşadılar diğer markalara daha yüksek paralar veriyoruzda ne oluyor sıfırı 700 lira olan 16gb modelli gmd nin 2. eli 500 tl ye alıcı buluyor şimdi 1300 tl ye alınan elit modelde 2. ele düştüğünde 1000 tl ye alıcı bulacaktır merak etmeyinayrıca benim dezavantaj olarak gördüğüm fiatı değil..yanılmıyorsam çift hat desteği yok ve sd kart takılmıyor ayrıca ekranı 5.5 inç benim için 5 inç ideal

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
0MG90

0MG90

Üye
Madem 1300 almayın arkadaşlar Lite 999 galiba onu alın özellikleri aynı değil mi zaten?

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi

Üst Alt