Starbucksın saçma çalışma stratejisi.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Starbucksın saçma çalışma stratejisi.
Bildiğiniz gibi amerikanın kahve dükkanları zinciri olan starbucks çoğu kahvesini plastik bardakta veriyor ve 20 tl'ye sattığı kahveler var bunun tek sebebi artık isim yapmış olması...

Peki starbucksın dünyaya olan zararını biliyormusunuz ? Günde tam 23 milyon litre su. Bu suyu nasıl harcadığına gelinirse dünya genelinde 10 bini aşkın starbucks bayiisi var ve şirket stratejisi olarak çeşmeler 24 saat açık kalıyor. Çeşmeleri kapatmak yasak. Bunun bilincinde olan bir tüketici şikayet ediyor ve starbucksın gerekçesi ise tesisat borularının temiz kalması oluyor. Neymiş borular sular açık kaldığında temiz kalıyormuş. Sonrada küresel ısınıyoruz 23 milyon litre su ne demek resmen kaynakları tüketiyorlar.
 


nefsele

nefsele

Üye
Hiç bir kahve satan starbucks tarzı kafelerde ne kendim nede arkadaşlarımla kahve içerim yada otururum 5-10 liraya kahve içerek para kazandırmam onlara statü belirlesin diye öyle yerlere girmeye karşıyım düşününce çok saçma geliyor zaten insanlar küçük şeylerin peşinden küçük mutluluklar aramak için gidiyor
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Kahve dedinmi Türk kahvesi olacak çeşitleri var sade sütlü orta şekerli şekersiz hatta tuzlu :D bunlarda yok amerikan bilmem ne aroması yok bilmem yabancı özenti.özenti isimler sonra neymiş elit kesim takılıyomuş falan filan sırf tarz yaratmak için işte:)
 
theseusx

theseusx

Üye
Amacım starbucks ı falan savunma değil ben de çok hazzetmem kendilerinden ama orada 1 sene kuzenim çalıştı ve çıktı bahsettiğiniz gibi asla öyle bir politika yok. Çeşmeler gerekince açılıyor gerekince kapanıyor. Bu konuyu görünce özellikle sordum ona.
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
yazık :hmmm
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Bende birinden duydum ve araştırdım haber 7'de falan çıkmış.
 
kinng

kinng

Üye
yemişim starbucks'ını yaparım Türk Kahve'mi hiç olmadı alırım bi nescafe keyfime bakarım
 
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Filtre denen bi icat var!.
 

KarakayA67

Dök tuz ruhu temzlensn :-D israfa bk ya
 
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Bende Starbucksta çalışacaktım Bursa Kent Meydanı'nda.. İki üç gün görüşmeydi sohbetti derken oranın ortamında bulundum yani tezgahın diğer tarafında ama öyle bir şey görmedim :hmmm
 
night_jack

night_jack

Üye
Tamam borular temiz kalır ama şirketlerin böyle bir israf hele ki bu Türkiyedeyse,lambayı gereğinden fazla yakma diye not asan yerlerin olduğu bir düşünceden giderseniz hiçte mantıklı gelmiyor,tabi şu aklıma geliyor.
Pazar stratejisi diye bir olay vardır,a firmasına verip veriştirir onu baltamak için elinden geleni yapar,ayağına dolanan diyer firma.
Çünkü b firması can çekişiyordur onun yüzünden,bunlara nasıl bir darbe yapsam diye haliyle yanıp tutuşur sonrada böyle alakasız fikirler gelip etrafa yaymaya başlar.
Starbucks,gloria j. coffe vs bir çok o tür dükkana gittim ama suyu açma olayını ilk kez duyuyorum kaldı ki kahveniz 2mt ötenizde hazırlanıyor zaten su açık olsa ya göremicekmisiniz veya sesini duyamıyacakmısınız?
Tek duyduğum ses benim,mikser sesi ve hazır denmesini duyardım,başka bir ses hatırlamam.
 
tempestshine

tempestshine

Üye
Kahve sevmem ben :s bu kadar çok su harcadığını da bilmiyordum.
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
haklısın ben zaten bunu birinden duydum araştırdım haberlerde falan bazı yerlerde rastladım şaşırmıştım :hmmm
 
dready112

dready112

Üye
haklısın ben zaten bunu birinden duydum araştırdım haberlerde falan bazı yerlerde rastladım şaşırmıştım :hmmm
Haberlerde gördüklerinin hepsi doğru mu sence ? Basit bir kaç örnek; Futbol konusunda gazetelerin ve televizyon kanallarının, özellikle transfer konusunda yazdıkları. Geçenlerde Samsung'un, Apple ile davasını kaybetmesinden sonra Samsung için yapılan "1 milyar doları 5 cent olarak 30 kamyon ile apple'a gönderdi" tarzı haberler falan.
Bunlar rakiplerin çıkardıkları haberlerdir. Sana hiç mantıklı geliyor mu ? Farz ediyorum ki mantıklı geliyor, git bir Starbucks'a çalışanlara sor, hem gülmüş de olurlar :)
Adamlar zaten isimden para kazanıyorlar.
 
night_jack

night_jack

Üye
Şu devire geldik artık,adamın başına önemli bir dert geliyor firmalardan gidipte yetkili merciilere şikayet ediceğine tutup,blog sayfası açıyor,beni böyle rezil etti rezil firmalar falan diyor.
Hayır Tüketici hakları bazen neden kuruldu diyorum,5 dakikalık dilekçe yazacağına üşenmiyorda,internette ferman yazıyor.
Yaz tamam ama sen asıl yetkililere baş vurmadıktan sonra ilk onlardan çağre alamazsan ozaman internet,kaymakamlık,hatta bakamlık bölümüne git,git ki haklarını sonuna kadar kullan,tutupta sen daha ilk dakikadan firma şöyle,böyle dedin mi eyer elinde resmi hiçbir belge yoksa ozaman başın bile yanabiliyor.
Kolayına kaçıyor bazıları.
Şimdi bu kahve olayında da sadece bölgesel olarak bakılmamalı,duyarlı bir vatandaşsa,ilk önce o esnaf lokantası diye tabir ettiğimiz yerlerde ki, yanık yağların lavaboya döküldüğünde neler yaptığını düşünmesinden başlıyabilir.
 
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Kolalardaki fare kanı meselesi gibi efsane olmaya aday bi haber.
Kahve seven birisiyim canım çektiginde gidip normal sıradan bi kafede ihtiyacımı görürüm.Önemli bi misafir ya da arkadas olmadıgı sürece 2-3 liraya içtigim kahvelere 20-30+ lira vermek saçma
:dry: Kesin bu yolla da hava yapan ergenler vardır ama Allahtan yasadıgım yerde yok bu zımbırtı mekandan :trip:
Staj yaptıgım firmada makine vardı.1 liraya latte,mocha,macchiato,cappucino,sütlü kahve,Türk Kahvesi vs. istemediginiz kadar espresso çesidi vardı sömürürdük bunları o mekandan alsan hesap ödeyemezsin ben 4-5 kisiye ısmarlardım cay aralarında
:ehe
Gerçekse boykot edin gençler alısveris yapmayın buralardan ayran için hepiniz.Cevre koruma dernekleri is basına :pokey:
Belediyeler de ton basına normalin 2 hatta 3 katı fazla fiyat çeksinler suya görelim bakalım starboku :kirbac:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım Türkiye'de yok çünkü tüketiciler şikayet etmiş olup olmadığıda kesin değil ama bencede amerikanın olduğunu düşünürsek ve belkide maliyeti 2 lira olan kahveleri 20 tl'ye satması bile protesto etmeye değer ama kimse zorla iç demiyor Gökhan'ında dediği gibi hava olsun diye burda takılanlar var lisedeyken çok görmüştüm kendileri elit sanıyorlarmış oraya gidince bir çocuk kızla gitmişti hatta 2 kahve bi su içtik 60 tl verdim diye isyan ediyordu :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt