Stabil Çalışmayan Sistem İçin Optimizasyon Tavsiyesi (Uzmanlar Buraya)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mr_online

Üye
    Konu Sahibi
Stabil Çalışmayan Sistem İçin Optimizasyon Tavsiyesi (Uzmanlar Buraya)
Sistem Bilgileri

İntel X58 UD5 Soket 1366 Ddr3 2000MHZ Gigabyte Anakart
İnter Core Cpu i7 920 2.66 Mhz
Ocz Ram 2GB X 3 Gold Edition 1600Mhz
HD4890 Vapor-X Gddr3 2 Gb Ati DX10 512 Bit Ekran Kartı
Corsaır 120 Ssd Hard Disk
24’’ H243 HBMID Acer Monitor
Cosmos 1000 Alımınıum Tower Kasa
Thermaltake 775W Toughpower XT Power Supply

Genel Sorunlar

1. Sistem İşlem Yaparken Anlık Donmalar Yaşanıyor, Donma Yaşandığında Mavi Ekran Hatası Vererek Reset Atıyor, Ve Sistem Ciddi Bir Hatadan Kurtarıldı Uyarısı Veriyor.

2. İnternette Dolaşırken Normalde Anında Yanıt Verecek Siteler, Örneğin Donanımhaber Yanıtsız Kalıyor, Adres Barına Tıklayıp Tekrar Enter’a Basmadan Asla Yanıt Alamıyorum, Bu İşlemi Yapmazsam Yanıt Alacağım Yok :(

3. Sistem Özelliklerine Bakılarak Çok Performanslı Değil, Uzman Birinin Sistemi Özelliklerine Menmun Kalacağı Söylenemez.

Sorunlara Karşı Yapılan İşlemler Ve Notlar

Daha Önceden 600W Bir Power’ım Vardı, Bunu Thermaltake 775W Toughpower İle Değiştirdim, Ekran Görüntüsü Alamayınca, HD4890 Vapor-X Gddr3 2 Gb Ati DX10 512 Bit Ekran Kartı Üzerinde Bir Adet 6 Pin’li Bir Ader 8 Pin’li Her İki Yuvayada Güç Kaynağını Bağladım, Ancak Bu İşlemden Sonra Görüntü Alabildim. Her İki Güç Kaynağı Kablosunda Sadece Birini Bağladığımda Görüntü Alamıyordum Bu Şekilde Bağlamak Zorunda Kaldım Bu Sorun Teşkil Edermi Bilemiyorum

İnternet Bağlantısını Wireless’idi Ancak Baze Sinyal Sorunu Yaşanıyordu, Bu Durumdan Ötürü Wireless’den Çıkarıp Lan Üzerinden Bağladım, İnternetin Çok Fazla Yanıtsız Kalmasına Bir Çözüm Olması Açısından Fakat Fayda Etmedi.

Bios’u Güncelledim, Reset Attım Ve Format Atarak Yeni Bir Windows Kurdum, Kurduğum Windows Diğer 3 Makinamda Kurulu Olan, Temiz Bir Windows Vistadır Ve Sorunsuzdur. Tüm Driverları Kendi Resmi Sitelerinde Güncel Sürümlerini İndirip Kurdum. Genel Alt Yapı Açısında Tüm Parçaları Sökülerek Temizlendi, Titizlikle Düzenlenerek Geri Toplandı.

Özellikle Thermaltake 775W Toughpower XT Power Supply Takıldıkdan Sonra Kasanın İçerisinden İnce Bir Tin Sesi Gelmeye Başladı Bu Ses Genellikle Bilgisayarda İnternet Sitelerinde Gezerken Karşılaştığım Bir Ses Örneği Bir Sayfada Bir Yere Tıkladığında Başka Bir Sayfa Açıldığında Pencere Küçültüp Büyültüğünde Bu Ses Geliyor, Sanırım Thermaltake 775W Power Supply’dan Geliyor, Power Değişmeden Önce Böyle Bir Ses Yoktu.

Mavi Ekranda Alınan Hata Aşağıdaki Gibidir.

Sorun imzası:
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
OS Sürümü: 6.0.6002.2.2.0.256.1
Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: 4e
BCP1: 00000099
BCP2: 00000000
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_0_6002
Service Pack: 2_0
Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
C:\Windows\Minidump\Mini032411-01.dmp
C:\Users\WebSite\AppData\Local\Temp\WER-56082-0.sysdata.xml
C:\Users\WebSite\AppData\Local\Temp\WERDE6C.tmp.version.txt

Sistem Ve Bios Görüntüler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt