SSD aldım, bilgili arkadaşlardan destek bekliyorum

Sponsorlu Bağlantılar

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşın raid diye bahsettiği konu samsung rapid mode.
Ramlerini ssd onbellegi olarak kullaniyor.
8gb ramin yoksa faydadan cok zarar saglayacak yöntem.
Ups yoksa veri kaybı yaşatır.
ram 4gb, ups de yok, elektrik sık olmasa da malum gittiği günler oluyor (özellikle gece ve sabahları) ben hiç onu aktif etmeyeyim o vakit
açıklamanla veri kaybı yaşanmasının nedenini daha iyi anladım, teşekkürler :good:

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
İstanbul'da elektrik kesilmeyecek? o vakit UPS alana kadar RAID modu kapalı kalsın :)
bak şimdi de UPS masrafı çıkacak :kıskıs:
bu RAID modunu istediğim zaman kapatıp açabiliyor muyum?
Kardeşim pardon karıştırmışım Raid değil Rapid olacak. Raid de yapabilme imkanın var zaten ama çok masraflı olur. Zira 2 SSD alıp okuma yazma hızını 2 katına çıkarabilirsin. Çok extreme işlerle uğraşmıyorsan zaten 840 evo her türlü yeter. Ben After Effect ile uğraşıyorum yetiyor yani.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim pardon karıştırmışım Raid değil Rapid olacak. Raid de yapabilme imkanın var zaten ama çok masraflı olur. Zira 2 SSD alıp okuma yazma hızını 2 katına çıkarabilirsin. Çok extreme işlerle uğraşmıyorsan zaten 840 evo her türlü yeter. Ben After Effect ile uğraşıyorum yetiyor yani.
anladım kardeşim sağol :oke:

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
    Konu Sahibi
Cumartesi bi aksilik olmazsa akşamına ya da Pazara test sonuçlarımla yine burda olurum :cool
evet arkadaşlar kurulum bitti, bunlar da ayar ve test sonuçlarım. ayar kısmını advanced (user defined) olarak bıraktım dokunmadım. normalde 3 ayar mevcut; max. performance, max. capacity, max. reliability. hangisini seçmem gerek? yoksa advanced (user defined) kalsa bu sonuçlar iyi mi?

benim bildiğim yazma okumadan düşük olur bunda ters çıktı sonuçlar :islik

Son düzenleme:
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Bunun okuma yazma performansı senin işlemci ve anakartına göre de değişir.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bence İyi

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
    Konu Sahibi
Diğer ayarlara dokunmama gerek var mı? reliabilty ne oluyor? Hangisini seçersem en sağlıklısı olur? Performansın yanında ssdyi çok yorup ömrünü de bitirmek istemiyorum açıkçası.

Üst Alt