ponçikEnişte
Üye
-
Konu Sahibi
-
sistemim 3 yıllık, AHCI moda bakıcam tamam da UEFI ne oluyosistemin yeni ise AHCI mod da UEFI kurulum yaparsan en iyisi olur
sistemim 3 yıllık, AHCI moda bakıcam tamam da UEFI ne oluyo
muhakkak paylaşırımVayy hayırlısı olsun. Almak istediğim ssd. On numara tercih yapmışsın. Formattan sonra performansı paylaşırsan sevinirim.
ne biliim heyecandan mıdır stresten midir 3 senedir o kadar çok ssd hakkında şeyler okudum ki yok AHCI yok bilmem ne yok şu test programı yok RAID falan artık kafam jöle kıvamındaHerhangi bi ayar yok
onu biliyorum, içinde klonlama uygulamasıyla geliyor ama zaten ben 3 senedir format atmıyorum PCye (ssd ha aldım ha alacam diye diyeProgramını yükleyince bilgisayarındaki işletim sistemini ssdye atıyormuş. Sorunsuz çalışıyormuş. Muş
aynen öyle yapacam, 300GB torrentler için E var o duracak, C var 150gb yedek alındıktan sonra formatlanacak, bi de D var 120GB ona da basarım formatı bazıı oyunlar yüklü onda. yedekleme ve depolamam için 3TB + 500GB iki tane haricim var. yani ben HDDye doymuşum tatlı olarak SSD şarttı artıkÖzel dosyalarını al bi harddiske. Eski olan harddiskini fu ll formatla D olarak kullan. Ssd ye bas işletim sistemini
RAID modun ne avantajı ve ne dezavantajı var? sadece avantajı varsa tabi ki açarım, ama dezavantajı varsa bilmek isterim, malum bi yerden verirken bi yerden kısarlar geneldeSSD'nin performansı işlemci ve anakarta göre değişkenlik gösterir. Ben de aynı SSD'yi kullanıyorum. Arkadaşlar gereken bilgileri vermişler zaten. Bence işletim sistemini ve önemli programları SSD'ye kur. Yazılımı Samsung Magic gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. O programla raid modu aktif edebilirsin. Bu sebeple okuma ve yazma hızında bir kayıp yaşamazsın. Ancak bu işi yaparken elektrikler gittiğinde çoğu dosya silinebiliyor veya zarar görüyor , o yüzden pek tavsiye etmiyorum. Hayırlı olsun , güle güle kullan.
SSD dolunca okuma veya yazma performansında düşüklük oluyor. RAID modu aktif ettiğinde okuma yazma hızında düşüklük oluyor. RAID modu aktif ettiğinde okuma ve yazma hızı arttığı için bu düşüklük yaşanmıyor. Ancak RAID modu aktif iken elektrik kesilirse verilerin kaybolma payı var.RAID modun ne avantajı ve ne dezavantajı var? sadece avantajı varsa tabi ki açarım, ama dezavantajı varsa bilmek isterim, malum bi yerden verirken bi yerden kısarlar genelde
İstanbul'da elektrik kesilmeyecek? o vakit UPS alana kadar RAID modu kapalı kalsınSSD dolunca okuma veya yazma performansında düşüklük oluyor. RAID modu aktif ettiğinde okuma yazma hızında düşüklük oluyor. RAID modu aktif ettiğinde okuma ve yazma hızı arttığı için bu düşüklük yaşanmıyor. Ancak RAID modu aktif iken elektrik kesilirse verilerin kaybolma payı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?