Soslu PAtlıcan [Yapılışı / Malzemeler / Hazırlanışı]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Soslu PAtlıcan [Yapılışı / Malzemeler / Hazırlanışı]
MALZEMELER
3 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet dolmalık veya çarliston biber
1 kahve fincanı sirke
1 adet kesmeşeker
Kızartmak için yeterince sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır, küp küp kesilerek tuzlu suya atılır. Biberler ince ince doğranır. Domatesler ayrı bir kapta rendelenir. Öte yandan yağ kızdırılır, tuzlu sudan çıkarıp iyice kuruladığımız patlıcanlar hafifçe kızgın yağda fazla yakmadan kızartılır ve bir gazete kağıdı üzerine ya da havlu peçeteye fazla yağının süzülmesi için alınır. Doğradığımız biberler aynı yağa atılır. Çok hafif kızartıldıktan sonra yağdan çıkarılır ve aynı kağıdın üzerine konur. Rendelediğimiz domatesler bir tencereye konur, 2-3 dakika pişirilir. Yağdan çıkardığımız patlıcan, biber, domateslerin içine katılır. Bir kesmeşeker ve sirke ilave edilip 2 taşım kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alındıktan sonra arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilebilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
6K
kezban yenge
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
441
Haydar
Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
709
hikmet366


Üst Alt