Haber Sony Xperia Z5 Premium’un 4K ekran çözünürlüğü neden her zaman kullanılmıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sony Xperia Z5 Premium’un 4K ekran çözünürlüğü neden her zaman kullanılmıyor?
Zaten sürekli 4k çalışsa neler olur neler :ehe

Sony’nin Xperia Z5 modeli sadece gerekli olduğunda 4K çözünürlük sunacak…

Bu sene bazı firmalar için oldukça kötü geçerken, Japonya kökenli Sony de, geçtiğimiz Nisan ve Mayıs ayında sunduğu Xperia Z4/Z3+ amiral gemisi ile hayal kırıklığı yarattı. Bu cihaz özellikle aşırı ısınma sorunları ile boğuşurken, kısa süre önce IFA 2015’de firma yeni nesil amiral gemisi modelini duyurdu.

Sony IFa 2015’de üç yeni akıllı telefon modelini duyurdu. Bunlardan bir tanesi yeni amiral gemisi Xperia Z5 oldu ve diğer ikisi de büyük ve küçük versiyonlar olarak Xperia Z5 Premium ve Xperia Z5 Compact adı ile geldi.

Sony’nin Xperia Z5 Premium modeli 4K çözünürlükte ekran ile gelen dünyanın ilk akıllı telefonu olurken, ayrıca diğer donanım özellikleri ile de göz dolduruyor. 5.5″ büyüklüğünde dokunmatik ekran içeren akıllı telefon Qualcomm’un sekiz çekirdekli 64-bit işlemcili Snapdragon 810 yonga setinden güç alıyor.

3GB sistem belleği ve 32GB dahili veri kapasitesi ile gelen akıllı telefonun arka yüzünde 23MP kamera yer alırken, ayrıca ön kamerası da 5.1MP olmakta.

Gelen bilgilere göre cihaz sadece 4K içeriği 4K çözünürlükte gösterirken, diğer içeriklerde ise 1080p Full HD çözünürlüğü kullanmakta. Bu durum için Sony’nin açıklaması ise batarya ömrü olmakta.

Devamlı olarak 4K çözünürlüğün bataryayı kısa süre içerisinde bitirmesi ve performans açısından Full HD’nin daha iyi sonuçlar vermesinin, 4K çözünürlüğün sadece gerekli olduğu durumda kullanılması kararında etkili olduğu Sony tarafından belirtiliyor.

http://www.maxicep.com/cep-telefonl...gu-neden-her-zaman-kullanilmiyor-h206355.html

karotum

karotum

Üye
Dogrudan düşünmüş. Ama 4 K da iken dehşetli bi görüntü kaydediyor. Boyutunda dehşet :)

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Bence gayet iyi düşünülmüş.Şahsen ben 4k ekran diye önermiyordum etrafıma bataryayı su gibi içer diyerekten.

• Beğen
Tepkiler: santorsawyer
MAERKEK

MAERKEK

Admin
4k ekranı açtığın zaman telefonun sen doldur ben içerim demesi lazım

0MG90

0MG90

Üye
Geçen Mediamarkt'ta kullandım Z Premium'un krom rengini. Gerçekten muhteşem gözüküyor krom rengiyle. Hele yanındaki Xperia yazısı ayrı hava katmış. Albüm uygulamasından fotoğrafları gezdim tek tek, 4K'ya geçince muhteşem bi ekran görüyorsunuz gerçekten.

Üst Alt