Sony xperia z mi HTC one mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

alperen kutuk

Üye
    Konu Sahibi
Sony xperia z mi HTC one mi ?
Yorumlarınızı bekliyorum

enesrsln

enesrsln

Üye
Kardeş aynı konuda bende kararsızım. Arkadaşların bir fikrini alalım. Haftaya alıcam telefonu. Ama büyük ihtimalle Xperia Z alırım.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
aosp roma geciş izni verilecek olmasindan dolayi htc one yazilim konusunda cok avantajli. Artı olarak ses kalitesi,malzeme kalitesi ve sense5(bana göre en guzel android arayuzu) bana htc one'ı tercih sebebi olarak öne çıkartıyor. Ama aralarında 200TL fiyat farkı oldugunu düşünürsek biraz da sana kaliyor bunun kararini vermek.

Berk E.

Üye
Xperia Z yi su geçirmeme özelliğinden dolayı alıyorsanız almayın forumda bir arkadaşımızın kamera kısmından geçirmiş ve kullanıcı hatası kabul ediliyor her türlü HTC One. :good:

enesrsln

enesrsln

Üye
aosp roma geciş izni verilecek olmasindan dolayi htc one yazilim konusunda cok avantajli. Artı olarak ses kalitesi,malzeme kalitesi ve sense5(bana göre en guzel android arayuzu) bana htc one'ı tercih sebebi olarak öne çıkartıyor. Ama aralarında 200TL fiyat farkı oldugunu düşünürsek biraz da sana kaliyor bunun kararini vermek.

Kardeş malzeme kalitesinde Xperia Z, HTC One'ı geçiyor. Kendim gidip inceledim. Gerçekten çok kaliteli yapmışlar. Telefonun önü ve arkası dayanıklı bir camla kaplanmış ve ekranın çizilmesi de baya bir zor. Çünkü Dragontrail Glass kullanılmış. Ve bu yönden Xperia Z rakiplerini geçiyor. Ses kalitesi konusunda haklısın. Şuan piyasadaki en iyi ses sistemi HTC One'dadır.

Matthe

Matthe

Üye
Böyle bi şansım olsa HTC One alırdım ben

MrExpert

MrExpert

Üye
htc one

Baskentliia

Baskentliia

Üye
xperia z daha iyi ama yine araştır

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Kardeş malzeme kalitesinde Xperia Z, HTC One'ı geçiyor. Kendim gidip inceledim. Gerçekten çok kaliteli yapmışlar. Telefonun önü ve arkası dayanıklı bir camla kaplanmış ve ekranın çizilmesi de baya bir zor. Çünkü Dragontrail Glass kullanılmış. Ve bu yönden Xperia Z rakiplerini geçiyor. Ses kalitesi konusunda haklısın. Şuan piyasadaki en iyi ses sistemi HTC One'dadır.

malzeme kalitesi deyince akliniza cam geliyorsa diyecek bir şey yok. Ama cam telefonlarin en ufak darbede aldiklari hasarlari iphone4&4s'lerden iyi biliyoruz.

fk555897

fk555897

Üye
Ben olsam Xperia Z alırdım.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Kesinlikle HTC One .
Her yönüyle xperia z den ustun bir cihaz bana gore .

4PuNiSHeR

4PuNiSHeR

Üye
Xperia Z'nin arka kısmı cam da plastik bi cam yani zarar görmesi,kırılması filan imkansıza yakın.Bi abimde var kullandım gerçekten çok iyi cihaz gece resim çekimleri filan çok gerçekçi benim s3 ile kıyasladığımda.En iyi özelliği su geçirmemesi sürekli havuza atıp durdum telefonu tabi çok derin yere atmamakta fayda var 1 metreden sonra su geçirebiliyor :)

Invoke

Invoke

Üye
HTC One, alın bence de. Tek kusuru bana göre: Alüminyum kasası. O da nasıl kusur? Kolay çizilir, biraz koruyacaksınız, kılıfla filan kullanacaksınız. Bu kadar. Onun haricinde alüminyum ısıyı daha iyi yayar. 1080p ekranı var ikisinin de ama Z'nin işlemcisi 720pye uygun. 1080p biraz geri de kalacaktır. Bu yıl olmasa önümüzdeki yıl. Çok oyun oynamıyorsanız sorun olmaz ama "oyun oynarız tabi o kadar para veriyoruz" diyorsanız, Z ileri ki oyunlarda daha düşük performans verecektir.
Su geçirmiyor, dayanıklı camı var, filan ama şunu bilin: dayanıklı cam. Kırılmaz cam değil kıran yine kırıyor. Ayrıca ekran demişken HTC One'ın IPS ekranı, Z'nin ekranından daha güzel bir görüntü sunacaktır. Bravia Engine filan fayda etmez. Bir Xperia kullanıcısı olarak söylüyorum bunları.
Sesi de az çıkıyormuş (test etmedim.) ama lüzum yok zaten One'dan iyi ses vermesi imkansız.
Su geçirmeme olayına tekrar gelirsek: internette bazı yerlerde yazıyor z su geçirdi diye. Açıkcası ben inanmıyorum bunlara ama kapakları düzgün kapattığınız da geçirmez. Kapakların kolay kolay kırılacağını da sanmam ama şu var: ne kadar gerekli bir özellik? Evet hoş bir özellik ve biraz cezbediyor, ama üstte yazdıklarıma bakarsak daha kaliteli ekran dedik daha yüksek performans dedik, sizce performans önemli yoksa Z'yi akvaryuma atıp eve gelenlere hava atmak mı? Z eğer qualcomm 600 ile gelseydi o zaman Z derdim. Ama şuan demiyorum.
Z'nin tek artısı geliştirmeye daha müsait olması diye düşünüyorum. Bir de tasarımı daha güzel, bana kalırsa. Kamera konusuna da değinirsek, ben Z'nin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama çok fark yok, ayrıca HTC One da yazılımsal özellikler eklenmiş, kamerasına...
Ayrıca denize de sokabilirsiniz, ama tuzlu su sony tavsiye etmiyor ve şöyle diyor: "kurumadan normal suyla yıkayın."
Denizde gezdirdikleri videosu vardı, Z'nin gayet başarılı iş çıkarıyor. Kutuplarda da vardı. O da güzeldi.

Aslına bakarsan ikisi de pişman etmez... Dediğim gibi Z'nin performansı ilerde daha çabuk düşecektir, donanımı bir tık geride. Geri dediğim dandik değil Nexus 4'ün işlemcisini kullanıyor. Ama fark şu nexus 4 720p, Z 1080p yarın bir gün çıkacak oyunda "vay efendim o kadar para verdik böyle iş mi olur? " diyebilirsiniz. Ha yine açar, çalıştırır, her türlü, ama Oneda High oynarken Z medium oynar. Ya da İkisi de high oynar, One daha performanslı olur? Anlatabilmişimdir, umarım.

Silinen Üye 2381601

Kapalı Hesap
Sonuna kadar Z

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Benim için kamera önemlidir .
Tasarım önemlidir .
Performans önemlidir .

Bunlara baktığım zaman htc one çok daha önde ...

Silinen Üye 2381601

Kapalı Hesap
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
htc one nın kıyaslanacağı cihaz bana göre s4 olur .:)

Jackks

Jackks

Üye
HTC One ın şuan piyasadaki tek rakibi S4 dür ki ; şuan S4 te problemler çıktığı için insanlar HTC One yöneldiler

oguztz

Üye
Her türlü htc one daha iyi,z den ses çıkmaz çok aşırı ısınır tek artısı kamera bizim 4up gündüzleri 1 adım geride z ye göre.

Üst Alt