sony xperia s ram de sorun var gibi bakarmısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi
sony xperia s ram de sorun var gibi bakarmısınız?
Arkadaslar sony xperia s kullanıyorum.ayarlardan uygulamalara giriyorum 492mb kull. 1.5gb boş yazıyo telefon bellegı yazıyo anlamadım.ramıne nereden bakıcaz bunun?Ve ram booster yukledım ona giriyorum 450mb kullanımda 184mb boş yazıyo ee bunun ramı 1gb degilmiydi?

Xelord

Xelord

Üye
Uygulamalar>Çalışıyor orda ram yazar. Ben de mesela 190küsür kullanılıyor 170küsür boşta diyor. 512mb rami telefonumun. Bunun bir kısmını android kullanılıyor. Boşuna demiyorlar "android, çok donanım istiyor" sömürüyor diye.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Görev yöneticisinden bakacaksın. O 2 gb olan uygulama belleği felandır. Ram 1 gb ama onun dolu kısmını uygulamalar ve sistem kullanıyor. Sorun yok yani.

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi
Görev yöneticisinden bakacaksın. O 2 gb olan uygulama belleği felandır. Ram 1 gb ama onun dolu kısmını uygulamalar ve sistem kullanıyor. Sorun yok yani.

Kardeşim benim telefonun ramı nette 1gb yazıyo ama çalısan hızmetlerde 345mb kull 290mb boş yazıyo ramde toplam 635mb bune byle ya bune :/// :(

- - - Eklendi - - -

Kardeşim benim telefonun ramı nette 1gb yazıyo ama çalısan hızmetlerde 345mb kull 290mb boş yazıyo ramde toplam 635mb bune byle ya bune :/// :(

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici

- - - Eklendi - - -

1000-635=365 ram android sistemi tarafından kullanılıyor. Anlamadığım neden üzülüyorsunki bunun için?

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi

1000-635=365 ram android sistemi tarafından kullanılıyor. Anlamadığım neden üzülüyorsunki bunun için?

Tam yetmez dıye korkuyorum 1gb dıye aldım 635mb cıktı.ama orada kullanılanda var onu android kullanmıyo mu?

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Tam yetmez dıye korkuyorum 1gb dıye aldım 635mb cıktı.ama orada kullanılanda var onu android kullanmıyo mu?
onu uygulamalar kullanıyor. merak etme yeter o ram. o 1 gb ram'i boş kalsın diyemi aldın?

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi

onu uygulamalar kullanıyor. merak etme yeter o ram. o 1 gb ram'i boş kalsın diyemi aldın?

Evet,bu ram yeter demi sıkıntı cıkarmaz demi bide rom yukleyınce ram ı genişletebiliyormuyuz?

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Evet,bu ram yeter demi sıkıntı cıkarmaz demi bide rom yukleyınce ram ı genişletebiliyormuyuz?
ram yeter. rom'dada genişleyebilir ama şöyle, sistem uygulamalarını kaldırırsın arka planda çalışmazlar, böylece kar sağlıyabilirsin :)

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi
Tesekkurler,rom atmasını bilen biri bana en baştan ogretebilir mi

melantiss

melantiss

Üye
Bu konuda bilgili arkadaşlar yanlış anlamayın ama sanki farklı şeylerden bahsediyorsunuz.

Bence de Bu ram olayında bir Sorun var.

Şöyleki:

1GB ram var ama kullanılabilir 635 MB. diyorsunuzki 380 MB ı android kullanıyor, peki teli ilk açtığınızda hiç bir şey yüklemediniz o zamanda boş ram 200 Mb civarı. 3-5 tane uygulama 400 MB mı yiyor?

Yanlışınız var. Neden mi?

Bir kaç gün önce Xperia tablet aldım o da 1GB ram li ama uygulamalar/çalışan hizmetler den baktığımızda kullanılabilir ram 997Mb çıkıyor! Ve sürekli 400Mb boşluk var. Ondada ICS var, o ICS sadece 3 MB mı harcıyor.

Sanki XS te keyfe keder Rami kısıtlıyor gibi.

Tam net bilgisi olan var mı?

anticlock

anticlock

Üye
Sony Xperia S Qualcomm sistemini kullandığından dolayı ramin bir kısmını ekran kartının kullanımına ayırıyor. Bu sebepten dolayı ram in tamamını kullanamıyoruz.

Üst Alt