Sony, Playstation 4 ile 1 ay aradan sonra tekrar zirvede

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Sony, Playstation 4 ile 1 ay aradan sonra tekrar zirvede
ABD’d Kasım ayında Sony’nin PS4 oyun konsolu satış rakamları ile zirvede…



Oyun konsolu pazarında iki büyük firma Sony ve Microsoft’un bir süredir mücadelesi sürerken, her iki firma da benzer teknik özellikler içeren konsol cihazları ile dünya genelinde farklı pazarlarda karşı karşıya gelmekteler.



Sony ve Microsoft geçtiğimiz dönemde IBM’in CELL işlemcisini içeren PS3 ve Xbox 360 modelleri ile pazarda uzun süre mücadele ettikten sonra 2013 Kasım ayında her iki firma da bu sefer x86 tabanlı AMD Jaguar işlemci içeren PS4 ve Xbox One modellerini pazara sunmuşlardı.

İlk başta Sony PS4 399$ olarak satışa çıkarken, Microsoft ise kutuya Kinect’i de koyarak 499$ olarak oyun meraklılarına sunmuştu. Daha sonra ise Microsoft hatırlanacağı üzere Kinect’i kutudan çıkarmış ve PS4 ile aynı seviye oyun konsolunu satmaya başlamıştı.

Her iki oyun konsolu da satış rakamlarını arttırmaya devam ederken, geçtiğimiz ay bir haber gelmiş ve pazar araştırma firmanı NPD üzerinden sunulan bu habere göre de ABD’de Ekim ayında satışa rakamları açısında Xbox One, Sony’nin PS4 oyun konsolunu geride bırakmıştı.

Bu haberin ardından NPD’den yeni bir haber daha gelirken, yeni habere göre de Kasım ayında Sony, PS4 ile Microsoft’tan liderliği tekrar geri aldı.

Eski ve yeni nesil konsollar arasında da bir karşılaştırma yapan NPD’ye göre 25 aylık performanslar ele alındığında PS4 ve Xbox One’ın toplam satış rakamı, PS3 ve Xbox 360’a göre %47 oranında daha iyi oldu.

Sony, Playstation 4 ile 1 ay aradan sonra tekrar zirvede - MaxiCep
 


Rygebin

Rygebin

Üye
Beklenen olmuş diyelim :). Zaten Ps4'ün donanımı ve satış paritesini herkes farkında. Bu yüzden tercih ediliyor.
 
lolaman

lolaman

Üye
Aslında fiyatları en boş PS4 modelinde 1399 Tl'den başlayan rakamlara çekseler çok uygun olacak ama.
 
tayren

tayren

Üye
Sony oldukça sağlam telefonda,televizyonda, vs ürünleri uzun yıllar sorunsuzca kullanılıyor kalite iyi olunca puan yükselir hep
 
phasan

phasan

Üye
En son bizim burda bim mağazasında 1200 flandı ps4 fiyatı
 


Üst Alt