Geçtiğimiz ay Microsoft Xbox One’ın en iyi satış rakamına ulaştığı ay oldu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Geçtiğimiz ay Microsoft Xbox One’ın en iyi satış rakamına ulaştığı ay oldu
Aralık ayında Sony, oyun konsolu pazarında liderliğini sürdürüyor…



Oyun konsolu pazarında uzun süredir özellikle iki firmanın birbirleri ile mücadelesini görüyoruz. Dünyanın en büyük iki teknoloji devlerinden olan Sony ve Microsoft, bir süre IBM’in CELL işlemcisine sahip PS4 ve Xbox 360 modelleri ile pazarda etmiş ve sonrasında da her iki firma da x86 mimarisine sahip AMD Jaguar işlemci içeren PS4 ve Xbox One modellerini pazara sunmuştu.



Her ne kadar iki firma da birbirlerine rakip olsa da, Sony ve Microsoft’un cihazları tasarım dışında benzer olarak geliyor. Bu yeni nesil oyun konsolları geçtiğimiz 2013 senesi Kasım ayında ark arkaya pazara sunulmuştu.

Kısa bir süre önce ZDNet’ten Mary Jo Foley, Microsoft’un şimdiye kadar 18 milyon Xbox One satışı gerçekleştirdiğini kaydetmişti. Bu bilgi henüz doğrulanmış değil, ancak diğer taraftan Sony’den ise şu ana kadar 36 milyon PS4 sattığına dair resmi açıklama gelmişti.

Aylık satış rakamları hakkında da bilgiler gelirken özellikle tatil sezonun içine alan Aralık ayı firmalar için çok önemli ve pazar araştırma şirketi NPD’den gelen açıklamaya göre Microsoft’un şu ana kadar ki en başarılı satış rakamlarına ulaştığı ay Aralık 2015 oldu.

Ancak PS4 ile Sony’nin yine de Microsoft’un Xbox One oyun konsolunun önünde olduğu kaydediliyor. Kesin satış rakamlarının ne olduğu konusunda ise açıklama gelmediğini de belirtelim. Bakalım 2016’da Xbox One ve PS4 arasındaki bu mücadelenin kazananı kim olacak?

http://www.maxicep.com/oyun/konsol-...-satis-rakamina-ulastigi-ay-oldu-h215287.html
 


Üst Alt