Karşılaştırma Sony M4 Aqua vs Asus Zenfone 2

Sponsorlu Bağlantılar

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Sony M4 Aqua vs Asus Zenfone 2
Bu ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim? Amacım internet, sosyal medya ve nadirde olsa oyun. Zenfone 2'nin cezbeden tarafı 4gb rami olması multitasking olayı çok hoşuma gitti. Adalet bölümü okuyorum bir sürü not birikiyo büyük ekranda camscanner gibi programla biriktirmek büyük ekranda daha rahat olur diye zenfone 2 var aklımda. Ama iki modeli varmış 1.8ghz işlemcili olanı ve 2.3 olanı. aralarında ne gibi farklar var?

0MG90

0MG90

Üye
M4 Aqua'yı ne kadara alacaksın? Fiyatlar farklı her yerde. Dün Mediamarkt'ta çoğu cihazı kullandım ama C4 ve C5 Ultra çok hoşuma gitti. Ekranı da büyük daha iyi olur sanırım sizin için.

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
M4 Aqua'yı ne kadara alacaksın? Fiyatlar farklı her yerde. Dün Mediamarkt'ta çoğu cihazı kullandım ama C4 ve C5 Ultra çok hoşuma gitti. Ekranı da büyük daha iyi olur sanırım sizin için.

1000lira m4 aqua. ya bütçe 1000 aslında ama zorlarsam biraz zenfone 2 32gb olabilir. c5 ultra 1400 beni aşıyo maalesef :(

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Bende zamanında sormuştum bana fiyat perfonmans olarak m4aqua önermişlerdi .

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Bende zamanında sormuştum bana fiyat perfonmans olarak m4aqua önermişlerdi .

Zenfone 2 de performans olarak çok iyi ama tasarımı kafamı karıştırıyor. çok kalın diyorlar.

0MG90

0MG90

Üye
1000lira m4 aqua. ya bütçe 1000 aslında ama zorlarsam biraz zenfone 2 32gb olabilir. c5 ultra 1400 beni aşıyo maalesef :(
Zenfone 2'nin 4GB RAM avantajı var. Kullanmıştım ekranı iyi değil kamerasını da hatırlamıyorum iyi mi kötü mü. M4 Aqua'yı Z3'ün orta sınıflısı düşünebilirsin, güzel telefon.

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Zenfone 2'nin 4GB RAM avantajı var. Kullanmıştım ekranı iyi değil kamerasını da hatırlamıyorum iyi mi kötü mü. M4 Aqua'yı Z3'ün orta sınıflısı düşünebilirsin, güzel telefon.

ona da hafıza sorunu var diyorlar. sence almalı mıyım?

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
smh60

smh60

Üye
Zenfone 2 çok kaba tuşların konumu ayrı mesele c5 ultra aşıyorsa c4 e de bakabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: nanotex
smh60

smh60

Üye
m4 aqua dan daha mı mantıklı olur?
Bence daha mantıklı ekran kalitesi çok iyi tasarım olarak da gayet şık çoğu Sony modellerinde olan o aşağıdaki boşluk da yok ama c4 alıp sorun yaşayanlar da baya fazla hepsi yazılımsal tabi ama ben hiç bir sorun yaşamadım :)

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Bence daha mantıklı ekran kalitesi çok iyi tasarım olarak da gayet şık çoğu Sony modellerinde olan o aşağıdaki boşluk da yok ama c4 alıp sorun yaşayanlar da baya fazla hepsi yazılımsal tabi ama ben hiç bir sorun yaşamadım :)

hiç incelemedim c4ü bi inceleyelim hocam teşekkür ederim

GodMode

GodMode

Üye
Zenfone 2 de performans olarak çok iyi ama tasarımı kafamı karıştırıyor. çok kalın diyorlar.

32 Gb ROM'lusu 1300 TL. Telefonun kenarları gayet ince kalın falan değil. Sadece ortası kalın fakat elinize aldığınızda hiç te hissettirmiyor. Türkiye'ye geldiği ilk günden beri kullanıyorum kesinlikle en ufak sıkıntısını görmedim. Ama Asus birkaç bozuk güncelleme göndermişti, daha doğrusu güncelleme cihazda bazı fonksiyonları bozmuştu. 1 hafta sona yeni güncelleme geldi ve düzeltildi. Bunun dışında yaşadığım bir sorun hatırlamıyorum.

Asus mobil pazarda yeni evet doğrudur. Yalnız şu kalitede bir telefonu 1300 TL'ye vermek akıl işi değil.

Kamerasını merak ediyorsan akşama resim atabilirim.

Onun dışında sormak istediğin ne varsa (teknik özellik, görünüş vs.) sorabilirsin cevaplarım.

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
32 Gb ROM'lusu 1300 TL. Telefonun kenarları gayet ince kalın falan değil. Sadece ortası kalın fakat elinize aldığınızda hiç te hissettirmiyor. Türkiye'ye geldiği ilk günden beri kullanıyorum kesinlikle en ufak sıkıntısını görmedim. Ama Asus birkaç bozuk güncelleme göndermişti, daha doğrusu güncelleme cihazda bazı fonksiyonları bozmuştu. 1 hafta sona yeni güncelleme geldi ve düzeltildi. Bunun dışında yaşadığım bir sorun hatırlamıyorum.

Asus mobil pazarda yeni evet doğrudur. Yalnız şu kalitede bir telefonu 1300 TL'ye vermek akıl işi değil.

Kamerasını merak ediyorsan akşama resim atabilirim.

Onun dışında sormak istediğin ne varsa (teknik özellik, görünüş vs.) sorabilirsin cevaplarım.

Ekran kalitesi olarak nasıl peki zenfone 2? birde 16gb olanını alsam 32likten farkı ne olur? işlemci farkı var diye biliyorum

GodMode

GodMode

Üye
Ekran kalitesi olarak nasıl peki zenfone 2? birde 16gb olanını alsam 32likten farkı ne olur? işlemci farkı var diye biliyorum

Ekran kalitesi olarak derken cihazın ekranı Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Ekran parlaklığı da ortaya getirildiğinde güneşin altında az biraz okunuyor. Maximuma çıkarıldığında yada %70-80'ler seviyesine getirildiğinde güneşin altında yazılar rahatlıkla okunabiliyor. Ekranı mat falan değil kesinlikle.

16 GB ROM'lu cihazın 32 GB olandan 3 farkı bulunuyor.
- Hafızasının düşük olması. (16 GB)
- İşlemcisinin 500 Mhz düşük olması. (İkisinin de 4 GB LPDDR3 RAM'i var)
- Hızlı şarj adaptörünün kutu içinde bulunmaması. (Normal şarj adaptörüyle geliyor)

Zenfone 2'ler Quick Charge olayını destekliyor. Fakat buna uygun adaptör yalnızca 32 ve 64 GB'lik telefonlarda kutu içerisinde geliyor. 16 GB'lık ta destekliyor fakat kutuyla birlikte gelmiyor. Onu da arzu edersen ayrıca alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Peocawe
nanotex

nanotex

Üye
hiç incelemedim c4ü bi inceleyelim hocam teşekkür ederim
Aynen C4 kullanıcıları olarak seni de aramızda görmek isteriz dostum :D Ekran büyük ve performans iyi :D
Ama kullanıcı kulübü konumuza göz atıp ön inceleme yapmanı öneririm.
@smh60

• Beğen
Tepkiler: Peocawe ve smh60
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
listeye z2 de ekledim ama 1500 diyor her yerde. 1250 diyenler vardı forumda nerede bulabilirim 1250 liraya?

GodMode

GodMode

Üye

Bu siteden alabilirsin yalnız stokta yok şuan. Ayrıca ZenPower hediye ediyorlar şimdi :) Biz boşuna 60 lira verdik :)
1500 TL'ye 64 GB ROM'lusu satılıyor. 32 GB olan 1300 TL.

Buraya da bakıver.

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi

Bu siteden alabilirsin yalnız stokta yok şuan. Ayrıca ZenPower hediye ediyorlar şimdi :) Biz boşuna 60 lira verdik :)
1500 TL'ye 64 GB ROM'lusu satılıyor. 32 GB olan 1300 TL.

Buraya da bakıver.

z2 den kastım sony z2 :ehe

Takipçi Satın Al

Üst Alt