Sony Ericsson Xperia Pro(MK16İ) Custom Rom'lar

Sponsorlu Bağlantılar

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
    Konu Sahibi
Sürekli rom yüklemek denemek sabır işi. O yüzden bekleriz sen merak etme. :D

Bu arada bir şey soracağım.
Ben bu romları hafıza kartına atıp cwm ile wipe data factory reset gibi işlemleri uyguladıktan sonra install zip from sd card seçeneği ile romları yükleyemez miyim ?
Bazılarının içinde kernelleri oluyor boot.img biçiminde onu flaşlıycan ilk kernel yüklenir. Sonra wipe data-wipe cache- install zip from sd kart aşamalar böyle ama bazılarında kernel olmuyor buda overclock olmıycak anlamına geliyor mesela bugün denediğim romda kernel yoktu yani rom orjinal kernelini kullanmıyordu. Bu yüzden direk cwm ile yükledim ama overclock desteği yoktu. Onuda buttermilk romun kernelini kullanarak çözmeyi çalışacağım çünkü buttermilk romun kerneli 2.0 ghz'ye kadar destek sağlıyor. Riyal kernel kullanıyor

acemi01

acemi01

Üye
Bazılarının içinde kernelleri oluyor boot.img biçiminde onu flaşlıycan ilk kernel yüklenir. Sonra wipe data-wipe cache- install zip from sd kart aşamalar böyle ama bazılarında kernel olmuyor buda overclock olmıycak anlamına geliyor mesela bugün denediğim romda kernel yoktu yani rom orjinal kernelini kullanmıyordu. Bu yüzden direk cwm ile yükledim ama overclock desteği yoktu. Onuda buttermilk romun kernelini kullanarak çözmeyi çalışacağım çünkü buttermilk romun kerneli 2.0 ghz'ye kadar destek sağlıyor. Riyal kernel kullanıyor

Anladım. Bunu bilmiyordum. İndirdiğimiz romu hafıza kartına atıp cwm ile yükleme işlemi gerçekleştirdiğimizde kernel o romlu zip dosyasının içinde olduğu için rom ve kernel birlikte yükleniyor diye biliyordum. O zaman hafıza kartına attığımız romun içindeki kernel dosyasını çıkartacak mıyız ya ? Sonuçta onu ilk başta yüklüyoruz.

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
    Konu Sahibi
Bu linkteki resime bak ordaki boot.img kernel zip dosyasının içindedir ilkönce bu atılır sonra zip dosyası cwm den :oke: ayrıca cwmden atarken kernelin zipin içinde durmasının bir mahsuru yok

acemi01

acemi01

Üye
Şimdi daha iyi anladım. Artık sorunsuz bir şekilde romu yükleyebilirim. :tşk:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
CM9'u güncellemişsin, mümkün olduğunda indireceğim, sabırla romları denediğin için teşekkür ederim :oke:

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
    Konu Sahibi
CM9'u güncellemişsin, mümkün olduğunda indireceğim, sabırla romları denediğin için teşekkür ederim :oke:
Rica ederim, evet ön kamera sorunu düzeltilmiş ve performansı artırmak için kernelde düzeltmeler yapılmış :)

acemi01

acemi01

Üye
Rom atmadan önce imei numaramızı yedeklememiz gerekiyor mu çünkü rom atarken imei numarası değişebiliyor silinebiliyormuş. efs klasörünün yedeklenmesi ile imei numarası yedekleniyormuş. ama bu imei numarası kaybolma yedekleme olayı sadece samsunglarda mı gerçekleşiyor ? yani bizim gibi xperia kullanıcıları bunu yapması gerekiyor mu ?

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
    Konu Sahibi
Rom atmadan önce imei numaramızı yedeklememiz gerekiyor mu çünkü rom atarken imei numarası değişebiliyor silinebiliyormuş. efs klasörünün yedeklenmesi ile imei numarası yedekleniyormuş. ama bu imei numarası kaybolma yedekleme olayı sadece samsunglarda mı gerçekleşiyor ? yani bizim gibi xperia kullanıcıları bunu yapması gerekiyor mu ?

Konuda gördüğün romların hepsini denedim hiç imei değişmedi sadece sık rom değişiştirdiğim için uygulamaları yedekledim yani o sadece samsunglarda ben hiç bir yerde böyle bir şey okumadım yabancı forumlar dahil

acemi01

acemi01

Üye
Konuda gördüğün romların hepsini denedim hiç imei değişmedi sadece sık rom değişiştirdiğim için uygulamaları yedekledim yani o sadece samsunglarda ben hiç bir yerde böyle bir şey okumadım yabancı forumlar dahil

Rom atmadan önce yapılması gerekenler nedir diye bir araştırma yapmıştım da orda görmüştüm. Neyse telefonuma ilk kez rom atma işlemine başlamaktayım şu an :D

- - - Eklendi - - -

cyanogenmod 9 rc 1 v3 romunu yükledim. bazı hatalar gördüm. bu hatalar;
-video oynatmıyor
-video kayıt etmiyor
şimdilik gördüğüm hatalar bunlar. bu hatalar sizde de var mı ?

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
    Konu Sahibi
Rom atmadan önce yapılması gerekenler nedir diye bir araştırma yapmıştım da orda görmüştüm. Neyse telefonuma ilk kez rom atma işlemine başlamaktayım şu an :D

- - - Eklendi - - -

cyanogenmod 9 rc 1 v3 romunu yükledim. bazı hatalar gördüm. bu hatalar;
-video oynatmıyor
-video kayıt etmiyor
şimdilik gördüğüm hatalar bunlar. bu hatalar sizde de var mı ?

Maalesef var videoda sorun çıkartıyor cm9 da problem xperia neo ya yüklendi sorun çıkarttı başka versiyonları denerim sorunu çözmeye çalışırım
Edit: Bir dosya buldum onu telefonuma yükliycem büyük ihtimal çalışır gibime geliyor şu an şarjda şarj olunca denerim olursa dosyayı upload ederim :oke:

acemi01

acemi01

Üye
Maalesef var videoda sorun çıkartıyor cm9 da problem xperia neo ya yüklendi sorun çıkarttı başka versiyonları denerim sorunu çözmeye çalışırım
Edit: Bir dosya buldum onu telefonuma yükliycem büyük ihtimal çalışır gibime geliyor şu an şarjda şarj olunca denerim olursa dosyayı upload ederim :oke:

Heyecan içinde bekliyoruz :alkis inş o sorun düzelir :hmmm

acemi01

acemi01

Üye
İnternetten mi telefonun kendi hafızasından mı?

telefonda kendi çektiğim ve hafıza kartımdaki videoları açmıyor. videoyu galeriden açarken maalesef bu video oynatılamıyor diyor.

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
    Konu Sahibi
telefonda kendi çektiğim ve hafıza kartımdaki videoları açmıyor. videoyu galeriden açarken maalesef bu video oynatılamıyor diyor.
onada bakıyım birşeyler bulmaya çalışcam

acemi01

acemi01

Üye
onada bakıyım birşeyler bulmaya çalışcam

şimdi xda forumundan bulduğum bir rom yükledim cm9 rc2 FXP130. onda video çekme sorunu düzeltilmiş, fm radio gelmiş ve de dediğim video oynatma sorunu da düzeltilmiş. şu an biraz inceledim telefonu başka bir hata bulamadım yani en sorunsuz cm9 romu bu bence istiyorsan linkini sana mesajla göndereyim konuya eklersin :oke:

• Beğen
Tepkiler: Never_Back_Down

Üst Alt