Sony Ericsson Xperia Play İncelemesi (Okumalık :D)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tempestshine

tempestshine

Üye
    Konu Sahibi
Sony Ericsson Xperia Play İncelemesi (Okumalık :D)


Geniş ekranı canlı ve hoş görüntüleme oranına sahipken, arka LED aydınlatmaya, multi-touch gibi özellikleri barındırıyor. 5 MP kameraya, görüntülü arama özelliğine, yüksek ses kalitesinde müzik dinleme gibi özelliklere sahip olan telefon önceden yüklenmiş oyun uygulamalarıyla sunuluyor.

Tasarım ve Boyut

119 x 62 x 16 mm boyutlarına sahip olan Sony Ericsson Xperia PLAY, 175 gram ağırlığa sahiptir. Sırt ve köşe kısımları konik bir yapıya sahip olan cihaz iki elle rahat bir şekilde kullanılacak şekilde tasarlanmış olup, ağırlığı ile de oyun sırasında telefonun dengede durması sağlanıyor. 4.0 inç boyutunda geniş ekrana sahip olan telefonun yana doğru açılan kısmında DualShock denetleyicileri ve özel oyun tuşları yer alıyor. Dört tip kontrol tuşu bulunurken bu tuşlar yön ve eylem tuşları olarak ayrılıyor.
Tuşlar büyük olmasa da oldukça hassas yapıya sahiptirler. Cihazı yan tuttuğunuzda üst kısmında L ve R tetik tuşları bulunurken bu tuşların ortasında ses ayar tuşları yer alıyor. Tuşların genel kullanımı oldukça konforlu olup, rahatlıkla oyun oynamanıza imkan tanıyor. Parlak plastik malzemeden üretilen cihazı yatay şekilde kullanmak işinizi oldukça kolaylaştırıyor.
Yuvarlak üst, alt ve kavisli arka yüzeyi ile dikkat çeken telefonun ekranı altında geri, menü, home ve arama tuşları yer alıyor. Ekranın üzerinde ise video çağrı kamerası, yakınlık ve ortam ışığı sensörleri yer alıyor. Cihazın sağ tarafında ses ayar ve R,L tetik tuşları, sol kısmında ise 3.5 mm kulaklık çıkışı ile microUSB portu yer alıyor. Üst kısmında ise üç butonu ile telefonun şarj olduğunu gösteren Led ışığı yer alıyor. Telefonun parkla siyah kavisli arka yüzeyinde ise sol üst kısmımda flashı ve flash altında kamerası yer alıyor.
[h=3]Kamera[/h]2592х1944 piksel çözünürlüğünde 5 MP kameraya sahip olan Sony Ericsson Xperia PLAY, otofokus ve Led flash desteği ile birlikte sunuluyor. Görüntü sabitleyicisi ve coğrafi etiketleme gibi özellikleri barındıran kamerasının özel bir çekim tuşu yer almıyor. Ancak kamera modunda bazı oyun kontrol tuşları(X Tuşu gibi) deklanşör görevi görüyor ve çekiminizi gerçekleştirmenize imkan tanıyor.
Genel kamera özellikleri dışında set modu, pozlama, çekim modu, renk efekti ve resim boyutu gibi uygulamaları barındırırken ISO ayarlaması yapabiliyorsunuz. Makul gürültü seviyesi, ayrıntı miktarı, iyi renk ve kontrast oranı ile genel olarak iyi fotoğraflar üretebiliyorsunuz.
WVGA çözünürlüğünde 30fps video kaydı yapabiliyorsunuz. Düzgün renk ve kontrast oranına ile biraz düşük detay miktarına sahip video kaydı telefon ve oyunlarınız için yeterli diyebiliriz.


[h=3]Temel Özellikler[/h]Arayüz ve İşletim Sistemi: Sony Ericsson Arc, Neo gibi Android v2.3 (Gingerbread) desteği içeren Sony Ericsson Xperia PLAY hızlı çalışan arayüze ve geliştirilmiş özelliklere sahiptir. Özelleştirilmiş Gingerbread arayüzü, timescape ve Mediascape uygulamasıyla sunuluyor. 5 adet akran bölmesine sahip olan telefonun widget uygulamalarından faydalanarak kendi sayfa yapınızı oluşturabiliyorsunuz.
PlayStation oyunları için yüklenen Pocket widget eklenerek kullanıcıların bu özellikten rahatlıkla faydalanmasına imkan tanınmıştır. Uygulamalar, etkin bağlantılar, indirmeler, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS gibi uygulamalar arasında hızlı ve kolay bir şekilde geçiş yapabilirken, bu uygulamalarında widgetları bulunuyor. Bütün ekran bölmelerinin altında sabit olarak bulunan dört adet kısayol tuşu bulunurken ana menüsü 4x4 düzeninde dönen simgeli ikonlardan oluşuyor. Canlı duvar kağıdı uygulamalarını her ekrana farklı bir şekilde uygulayabiliyorsunuz.
Telefon Defteri: İyi görünümlü ve kullanıcı dostu olan sınırsız depolama kapasitesine sahip Sony Ericsson Xperia PLAY, pratik ve hızlı kullanımı ile beğenimizi kazanıyor. Belirli bir kaydınızın adını kademeli olarak girmeye başladığınızda çıkan ön liste yardımıyla hızlı tarama yaparak kaydınıza erişebiliyorsunuz. Kayıtlarınız için ayrılan bölümlere birden fazla hesap girebiliyor, Facebook, ve Twitter gibi sosyal uygulamaların iletişim bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Kayıtlarınıza özel zil sesi ve fotoğraf ataması yapabiliyorsunuz, sesli çağrıları doğrudan yönlendiremiyorsunuz.

[h=3]Ekran - Display[/h]480 x 854 piksel çözünürlüğünde 4.0 inç boyutunda LED aydınlatmalı LCD ekrana sahip olan Sony Ericsson Xperia PLAY, kapasitif dokunmatik ekranında 16 milyona kadar renk desteği sunuyor. İyi kontrast, renk işleme ve makul parlaklık oranına sahip olan telefonun görüş açısı konusunda bazı sıkıntılar yaşabiliyorsunuz. Ekranında dokunmatik sezgisel oyun tuşlarını da barındırırken, multi-touch ve hareket algılama desteği de yer alıyor.
[h=3]Mesaj Özellikleri[/h]Android tabanlı mesajlaşma bölümünde oldukça etkileyici görünüm sunan Sony Ericsson Xperia PLAY, SMS, MMS, Email, Push Email, IM desteği içeriyor. Bütün ortak mesaj türlerini destekleyen telefon belirli bir mesajı kolaylıkla bulmanıza imkan tanırken, mesajlarınızın silinmemesi kilitlemenize de olanak sağlıyor. Mesaj gönderimlerinizde rehberden hızlı arama yapabiliyor, iletim raporlarını görmek istiyorsanız etkin hale getirebiliyorsunuz.
SMS halindeki mesajlarınıza resim, video ve ses dosyası ekleyerek MMS mesajı şeklinde otomatik boyutlandırma yaparak alıcılara iletebiliyorsunuz. Kolaylıkla e-posta kurulumu yapabiliyor, birden fazla Gmail hesabınızı aynı anda açabiliyorsunuz. Belge görüntüleme desteği sayesinde mailleriniz ile birlikte gelen dosyalarınızı telefona alarak görüntüleme ve düzenleme yapabiliyorsunuz. E-posta işletimcisi için Önizleme bölmesi eklenmiş olup, bu bölmeyi genişletebiliyor, parmak kaydırması yapabiliyorsunuz.
Google Talk Instant Messaging departmanını yöneten telefon Pidgin, Kopete, iChat ve Ovi Contacts gibi popüler uygulamalara erişim sağlayabiliyor. Sanal QWERTY uygulaması barındıran cihaz ekranını yatay ya da dikey moda alarak klavyeden faydalanabiliyor, yeterli büyüklükteki tuşlar yardımıyla metin girişlerinizi gerçekleştiriyorsunuz.

[h=3]Multimedia Özellikleri[/h]Güzel geçiş efektleri, 3D görünüm modu ve geleneksel Droid galerisi ile iyi işlevselliğe sahip olan Sony Ericsson Xperia PLAY, Picasa desteği sunarak albümlerinizi online görüntülemenize imkan tanıyor. Albümlerinizi çeşitli görünüm modlarında düzenleyebiliyor, fotoğraflarınızı tablo ya da zaman çizelgesi şeklinde görüntüleyebiliyor, tarihe göre sıralama yapabiliyorsunuz.
Belirli bir tarihte çektiğiniz fotoğrafınıza kolay bir şekilde ulaşabiliyor, görüntüler arasında parmak kaydırması yaparak ilerlerken varsayılan moda geri dönmek zorunda kalmadan görüntü atlaması yaparak ilerliyorsunuz. Tam ekran halinde fotoğraflar üzerinde yakınlaştırma yapıp, ekran altında yer alan seçenekler butonuna dokunarak döndürme, kırpma ve gerekli düzenlemeleri yapabiliyorsunuz.



Özel bir video oynatıcısına sahip olmayan Sony Ericsson Xperia PLAY, videolarınızı görüntülerken MP4 ve 3GP formatlarından faydalanmanıza olanak sağlarken, DivX ve XviD video format desteği sunmuyor maalesef. 4 inç boyutundaki geniş ekranında videolarınızı keyifle izlerken ekran altında yer alan kontrol tuşları ile videolarınızı yönetebiliyorsunuz.

Dört sekmeden oluşan müzik çalara sahip Xperia Play, tüm parçaları, sanatçıları, çalma listeleri ve albümleri görüntülüyor bu sekmelerde. Standart müzik kontrolleri barındıran telefonun şimdi çalıyor ekranında kütüphane ya da YouTube hızlı erişim sağlayarak istediniz parçaya erişim sağlayabiliyorsunuz. Ses kalitesi bakımından da oldukça başarılı olan telefon ile yüksek seste müzik dinleme deneyimi yaşıyorsunuz. Xperia Play radyo desteği sunmuyor.
50'den fazla oyun sözü veren Sony Ericsson Xperia PLAY, kullanışlı kontrol tuşları ile oyun oynamayı zevkli hale getiriyor. Güzel optimize edilen grafik uygulamaları, canlı ve geniş ekranı yüksek ses kalitesine de birleştirerek oyun meraklılarına hitap ediyor. FIFA 10, PS1, Star Battalion, Bruce Lee(Dragon Warrior), The King of Fighters gibi oyunları cihaz ile keyifle oynayabiliyorsunuz.



[h=3] Hafıza ve Depolama[/h]400 MB dahili hafızaya sahip olan Sony Ericsson Xperia PLAY'in müzik, video ve oyun içeriklerinden daha fazla yaralanarak telefonunuza yüklemek istiyorsanız telefon hafızasını microSD kart desteği ile 32 GB'a kadar arttırabiliyorsunuz.
[h=3]İnternet ve Data Özellikleri[/h]EDGE, GPRS, 3G ve Wi-Fi desteği ile birlikte sunulan Sony Ericsson Xperia PLAY, Gingerbread tarayıcısı ile birlikte sunuluyor. Flash 10.2 desteği içeren web tarayıcısı geniş ekranda sayfaları düzgün bir şekilde oluşturuyor, sekmeli yapısı ile yeni sayfalar açabiliyorsunuz. Sayfa üzerindeki metinler üzerinde kopyalama, yapıştırma ve kesme yapabiliyorsunuz.
En çok ve geçmişte ziyaret ettiğiniz sayfalara kolay erişim sağlayabiliyor, Flash desteği sayesinde YouTube erişerek videoları sorunsuz bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Flash performansı oldukça iyi olan tarayıcısında yüksek çözünürlükteki videoları geniş ekranınızda keyifle izliyorsunuz.
GPS alıcısı ve Maps desteği sayesinde uydu ve arazi haritalarını geniş ekranınızda görüntüleyerek cadde görüntüleme modunda adım adım sesli navigasyon ile yönlendirilirken dijital pusula uygulamasından da aktif olarak faydalanabiliyorsunuz. Sokak görüntülerini 360 derecelik açılarla görüntüleyebiliyor, ekrana çift tıklama yaparak yakınlaştırma yapabiliyorsunuz.
Basit yapıya sahip Android Market uygulamasına erişim sağlayarak uygulamalar, oyunlara ulaşabiliyorsunuz. SNS entagrasyonu desteği sayesinde Facebook, Twitter gibi sosyal sitelere kolay erişim sağlayarak sosyal aktivitelerinizi takip edebiliyorsunuz.

[h=3]Kullanılabilirlik ve Performans[/h]Sinyal alımı konusunda hiçbir sıkıntı yaşatmayan Sony Ericsson Xperia PLAY'in gürültü önleme teknolojisi ile donatılan mikrofonu sayesine görüşmelerinizde ses konusunda sıkıntı yaşamıyor, gürültülü ortamlarda dahi net ses çıkışı elde edebiliyorsunuz. 1500 mAh Li-Ion batarya kapasitesine sahip olan Xperia Play, 8.25 saat konuşma ve 425 saat bekleme yapmanıza olanak sağlıyor. Cihaz ile 31 saate kadar müzik dinleyebiliyorsunuz. Normal kullanımlarınızda Xperia Play'in şarjı 2 güne kadar dayanabiliyor.


Sony Ericsson Xperia PLAY Teknik Özellikleri
Ağırlık:175 g
Genişlik:62 mm
Yükseklik:119 mm
Derinlik:16 mm
Ekran Büyüklüğü:4.0"
Piyasaya Çıkış Tarihi:2011, Mart
Renkler:Siyah, Beyaz
Network:GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 1900 / 2100 / 800
Veri:GPRS, EDGE, Bluetooth, v2.1 with A2DP, USB v2.0 microUSB, HSDPA., Wi-Fi 802.11 b/g
Hafıza:400 MB Dahili Hafıza
Genişletilebilir Hafıza:32 GB
Bağlantı:USB v2.0, Bluetooth, v2.1
Web Tarayıcısı:WAP 2.0/xHTML, HTML
Media ve Müzik:MP4/ H.263/ H.264/ WMV9 video oynatıcı, MP3 / eACC+/ WAV/ WMA9 müzik oynatıcı
Kamera:5 MP, 2592х1944 piksel, LED flash, otofokus
Mesajlaşma:SMS, MMS, E-mail, IM, Push E-mail
İşletim Sistemi:Android, v2.3 (Gingerbread)
Genişletilebilir Hafıza:microSD
İşlemci:1 GHz
Melodi:Titreşim, MP3
Diğer Özellikler:Organizatör, atanmış oyun mağazası, SNS entegrasyonu, aktif gürültü önleme teknolojisine sahip mikrofonu, dijital pusulası, Google search, Maps, Gmail, takvim, G-Talk, TrackID, belge görüntüleme/düzenleme, Flash Lite 10.2
Batarya:1500 mAh Li-lon
Konuşma Süresi:505 dakika (2G) - 385 dakika (3G)
Bekleme Süresi:425 saat (2G) - 413 saat (3G)
Sar Değerleri:Baş: --- Gövde: ---


[h=3]Artı ve Eksileri[/h]
  • Artıları: Oyunlar için özel denetim tuşları, Led aydınlatmalı 4.0 inç boyutundaki LCD dokunmatik ekranı, Android v2.3 Gingerbread işletim sistemi, 1 GHz işlemcisi, Led flash destekli otomatik odaklı 5 MP kamerası, WVGA çözünürlüğünde 30fps video kayıt özelliği, ön kamerası, Wi-Fi ve 3G desteği, ekranın hareket algılama, yakınlık ve ortam ışığı sensörü, 3.5 mm kulaklık çıkışı, microUSB portu ile etkin şarj, Adobe Flash 10.2 desteği, atanmış oyun mağazaları.
  • Eksileri:CPU ve GPU o kadar iyi değil,ekranı izleme açısından yetersiz,telefon tek elle kullanım için büyük kalıyor,FM radyo desteği ve akıllı araması bulunmuyor,deklanşör tuşu yok,3G üzerinden video araması bulunmuyor.

    Kısacası;
    Sony Ericsson Xperia PLAY
    ,oyun odaklı bir telefon olarak karşımıza çıkıyor.Arka aydınlatmalı 4.0 inç geniş ekranı oyun oynamayı,video izleyip müzik dinlemeyi eğlenceli hale getiriyor.Android v2.3 işletim sistemi ve geliştirilmiş eğlenceli arayüzü ile kullanıcı dostu olan telefon,hızlı internet erişimi sağlayan bir web tarayıcısına sahip.Sosyal ağ entegrasyonu ile Facebook, Twitter gibi sitelere erişim sağlayan telefon belge görüntüleme gibi extra özellikleri barındırıyor. Bunun dışında görüntülü arama, 5 MP kamera ve WVGA video kaydı yapabiliyor, yüksek ses deneyiminde müzik dinleyebiliyorsunuz. Telefonun Yurt dışı satış fiyatı 500 Eur düzeyinde bu rakam Ülkemizde 1500 TL ve üstü seviyelerde olacaktır.

 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet_Selim, Jrcan1 ve JBelieber


CorbyW

CorbyW

Üye
kurban olurum ben sana =D muhteşem bir telefon ya. Ama 50 oyun sözü veriyor derken onun haricinde android marketten oyun yüklenmiyor mu ki.
 
tempestshine

tempestshine

Üye
    Konu Sahibi
kurban olurum ben sana =D muhteşem bir telefon ya. Ama 50 oyun sözü veriyor derken onun haricinde android marketten oyun yüklenmiyor mu ki.


Türkiye’ye gelmesini merakla beklediğimiz cihazlar arasında olan ile oynanabilecek oyunların sayısı şu anda pek de istenen seviyede değil. Yine de, cihaz buralara geldiğinde oyun sayısının biraz daha tatmin edici seviyelere çıkmasını bekliyoruz. Sony Ericsson da bu beklentimizi destekleyecek şekilde Xperia Play için optimize edilmekte olan yeni oyunların adlarını verdi.
Listeye baktığımızda Minecraft, Rainbow Six: Shadow Vanguard, Battlefield Bad Company 2 gibi oyunları görüyoruz. Bu üç oyundan son ikisi bir süredir iOS cihazlarında da oynanabiliyor. Aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde tüm oyunların listesi yer alıyor. Ayrıca Sony Ericsson 7-9 Haziran tarihleri arasında Los Angeles’taki E3 oyun fuarında yer alacak ve bu yeni oyunları oynama fırsatını standına ziyarete gelenlere sunacak. Bu arada Xperia Play Sony NGP ile ilk rekabeti bu fuarda yaşayacak gibi görünüyor.

Sonraki bir haberde de yükleyebileceğimiz yazıyor.. :blink: hangisi doğru emin değilim :blink:

 
CorbyW

CorbyW

Üye
Baktım internetten oynana biliyor markettekiler. Üstelik bazıları play'e optomize edilmiş. Çığlık atmak istiyorum. Ama alamayacağım için bişi diyemiyorum. Gitti güzelim telefon =(
 
tempestshine

tempestshine

Üye
    Konu Sahibi
Baktım internetten oynana biliyor markettekiler. Üstelik bazıları play'e optomize edilmiş. Çığlık atmak istiyorum. Ama alamayacağım için bişi diyemiyorum. Gitti güzelim telefon =(

Neden durumun mu yok ??
 
JBelieber

JBelieber

Üye
Güzel İnceleme :oke:
 
mstf_l

mstf_l

Üye
android 2.3 mu varmıs ben 2.1 sanıyordum
 
CorbyW

CorbyW

Üye
Var var. Arkadaşım söyledi. Vatan Computer'da varmış. Yarın gidip bakacağım. =D
 
yakup_281

yakup_281

Üye
şu neo neo v ve playin arka kapak ve ywn tarafları çok dandik bende ses gelmeye başladı bile bi haftalık telde
 
CorbyW

CorbyW

Üye
şu neo neo v ve playin arka kapak ve ywn tarafları çok dandik bende ses gelmeye başladı bile bi haftalık telde
Almışsın telefonu o zaman. Hayırlı olsun. Aldığın yere danış. Fabrika çıkışlı bir hata olabilir.
 
tempestshine

tempestshine

Üye
    Konu Sahibi
CorbyW

CorbyW

Üye
Elimdekini elden çıkarmadan alamam. Of ama çok pahalı ya.
 
Türe

Türe

Üye
Oyun için telefon almak çok da mantikli gelmiyor bana açıkçası
 
lolaman

lolaman

Üye
Görünüm olarak oldukça berbat.
 
CorbyW

CorbyW

Üye
Mesaj+oyun+facebook ihtiyacını karşılıyorsa alınır türe :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt