şok haber diye buna denir!!! umudumuz soneday :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
melgklay

melgklay

Üye
    Konu Sahibi
şok haber diye buna denir!!! umudumuz soneday :)
soneday'ın sitedeki yazısından alıntıdır..

Herkez bilir IPhone'nin delice birşey olduğunu en çok uygulamaları göz önünde tutuluyor.
Qt'ninde IPhone'ye verdiği destek sayesinde IPhone için Qt tabanlı bir sdk üretildi.Pek yakında bu sdk'yı incelemeye alarak birkaç port denemesi yapacağım,eğerki başarılı olabilirsem,eyvah eyvah 3 filmini ben çekeceğim :)

link:

apobaba1234

apobaba1234

Üye
linke girmio

cabal21

cabal21

Üye
peki bundan symbian kullanıcılarına ne. Burası symbian ^3 destek bölümü.

sh0ck

sh0ck

Üye
peki bundan symbian kullanıcılarına ne. Burası symbian ^3 destek bölümü.

Ahhh.. Ahh.. :)

Ne demek symbian kullanıcılarına ne ?..

Bizim hatamız bu zaten. :) Bizim kullandığımız şey en iyisidir düşüncesi hakim bizim milletimzide.. :)

QT İle Neredeyse çoğu platfroma port edilebiliyor tek bir kodla..Bunun sunduğu seçenekler çok fazla tabiki.

Düşünsenize, bir şirketiniz var, QT ile geliştriyorsunuz oyunlarınızı/uygulamalarınızı, daha sonra 2-3 Tıkla, Android'e, iOs'a, Windows'a, Linux'a......, ve Symbian'a port etmiş oluyorsunuz.. Tabi ki gerekli Framework'lerden sonra..

Siz olsanız QT'yi seçmezmiydiniz ? :)

Ben olsam seçerdim, Az kod, çok iş.

Daha çok Türkçe kaynak çıktıkça, bende bu dili öğrenmeye çalışıcam..

Oradaki arkadaşa destekleri sunarız umarım.. :)

AYNA

AYNA

Üye
yani iphoneye üretilen programlardan symbianada çevirilebilecek mi oluyor yani?

webplayer

webplayer

Üye
@AYNA, aynen öyle :)
@sh0ck, sonuna kadar katılıyorum mükkemmel bir haber bu :) ancak tek tereddütüm böyle haberler daha önce de çıkmıştı hala somut bir sonuç göremedik, umarım ilerde somut bir sonuç görürüz. Symbian'dan desteğin çekildiği, sistemin yavaş yavaş sahipsiz kalacağı yani sonuç olarak da yazılımcıların da destek vermeyeceği şu zamanlarda mükkemmel bir haber, gerçekleştirilirse Symbian'a ilac olur! ilaç

sh0ck

sh0ck

Üye
@AYNA, aynen öyle :)
@sh0ck, sonuna kadar katılıyorum mükkemmel bir haber bu :) ancak tek tereddütüm böyle haberler daha önce de çıkmıştı hala somut bir sonuç göremedik, umarım ilerde somut bir sonuç görürüz. Symbian'dan desteğin çekildiği, sistemin yavaş yavaş sahipsiz kalacağı yani sonuç olarak da yazılımcıların da destek vermeyeceği şu zamanlarda mükkemmel bir haber, gerçekleştirilirse Symbian'a ilac olur!

Somut kanıtlar var :).. Kim demiş yok :).

Şekil A. :)..

turntable_v1_2_2_s^3.sis Symbian
turntable_v1_2_2_maemo.deb Maemo
turntable_v1_2_2_windows.zip Windows
turntable_v1_2_2.zip Project

Görüldüğü üzere 3 Platform için derlenmiş.. :) QT DLL'leri Windows sürümünün içinde, Windows için olanı indirip deneyebilirsin. :) SIS Olanıda indirip N8'inde deneyebilirsin :)..

QT'den gerçekten bende umutluyum. Zaten, Android ve iPhone için desteği Nokia boşuna vermedi. Daha çok geliştirici çekmeye çalıştılar.

QT İle yazılan uygulamalar iOs ve Android'e port edilebilyior. Tek bir kod ile oynamadan hatta...

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Tüm AppStore Symbian'ın hizmetinde... Vooov olaya bak:aha:

sh0ck

sh0ck

Üye
Yani WP 7 Telefonunda QT desteğinin olmayacak olması pek bi önem ifade etmiyor, Sonuçta Android ve iOS'a port edilebiliyor. Yani Bir Nevi Sigortası oluyor Symbian'ın.. :)

Tek bir kodla 3 platform :).. Yanlız yanlış anlaşılmasın, Uygulamanın QT ile yazılamsı gerekiyor, yani AppStore'daki uygulamalar direk olarak port edilemez.

webplayer

webplayer

Üye
Somut kanıtlar var :).. Kim demiş yok :).

Şekil A. :)..

turntable_v1_2_2_s^3.sis Symbian
turntable_v1_2_2_maemo.deb Maemo
turntable_v1_2_2_windows.zip Windows
turntable_v1_2_2.zip Project

Görüldüğü üzere 3 Platform için derlenmiş.. :) QT DLL'leri Windows sürümünün içinde, Windows için olanı indirip deneyebilirsin. :) SIS Olanıda indirip N8'inde deneyebilirsin :)..

QT'den gerçekten bende umutluyum. Zaten, Android ve iPhone için desteği Nokia boşuna vermedi. Daha çok geliştirici çekmeye çalıştılar.

QT İle yazılan uygulamalar iOs ve Android'e port edilebilyior. Tek bir kod ile oynamadan hatta...

Nokia Qt tabanlı uygulamayı yazdı diğer sistemlere port etti bile yani :) Çok güzel çok güzel. Umarım iyice geliştirirler de yazılımcılar artık Qt tabanında yazmaya başlarlar. İş yine yazılımcılarda bitiyor, Qt tabanına geçmesi lazım şirketlerin. Microsoft anlaşmasından sonra, bu iş için Microsot'un yazılımcıları ve bağlantıları kullanılabilirse daha çabuk ve etkili bir şekilde yayılır diye düşünüyorum. Umarım Nokia halleder şu işi, diğer yazılımcılar da kabul eder, bir devrim olur bu mobil dünyada :)

one2one2

one2one2

Üye
birde biz n8 lilerin durumu bellli olsaydi wm7 mi symbianmi :S su telefona bi android yukleyebilsek uzaya cikicaz :D:

webplayer

webplayer

Üye
Utku

Utku

Üye
n8 in kendi uygulamaları yeter bize:bye2:

apobaba1234

apobaba1234

Üye
yetmez :)

AYNA

AYNA

Üye
bencede yetmez.

melgklay

melgklay

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar eğer qt çalışmaları çoğalır ve soneday bu işi başarırsa zaten tüm app store elimizde olacak.. o yüzden şimdilik sakin olalım ve bekleyelim.. bide sonedaya destek verelim.. kimseden maddi bişe beklemeden sadece destek bekleyerek ve sevdiği için yapıyor bu işi.. sitesinde destek verebiliriz..

AYNA

AYNA

Üye
arkadaşlar eğer qt çalışmaları çoğalır ve soneday bu işi başarırsa zaten tüm app store elimizde olacak.. o yüzden şimdilik sakin olalım ve bekleyelim.. bide sonedaya destek verelim.. kimseden maddi bişe beklemeden sadece destek bekleyerek ve sevdiği için yapıyor bu işi.. sitesinde destek verebiliriz..

bu soneday hakkında biraz bilgi verebilir misin bana ben tam anlayamadım bu olayları?

melgklay

melgklay

Üye
    Konu Sahibi
Soneday yani soner çakır.. Ilk yazıya bak link var orada

AYNA

AYNA

Üye
yani bu kişi iphone uygulamalarını symbiana uyumla hale getirecek kişi mi? eğer bu bahsettiği olay olursa? siteye girip baktım.

mustafa

mustafa

Üye
sonedayın çok projesi var ama ortada web tarayıcıdan başla elle tutulur bi şey yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...