SOBBE arkadaşının nerde olduğunu bulma sadece turkcell aboneleri yapabilir

Sponsorlu Bağlantılar

prenscin

prenscin

Üye
    Konu Sahibi
SOBBE arkadaşının nerde olduğunu bulma sadece turkcell aboneleri yapabilir
[SIZE=+3][/SIZE]


[SIZE=+3]sobbe™ nedir?[/SIZE]
Neredesin? sorusunun yeni cevabı!
Arkadaşlarınızı bulmanın en kolay yolu!

sobbe™, kayıt olan Turkcell abonelerinin, kendi konum bilgilerini sadece izin verdikleri kişilerle gerçek zamanlı olarak SMS ve Facebook uygulaması üzerinden paylaşmalarına olanak verir.
Kendi cep telefonunuzu kullanarak veya sosyal iletişim sitesi Facebook üzerinden size izin veren arkadaşlarınızın nerede
olduklarını görebilirsiniz.
Eğer telefonunuzun nerede olduğunu hatırlamıyorsanız ve/veya kaybettiyseniz, telefonunuzun konum bilgisini öğrenebilir ve nerede olduğunu bulabilirsiniz.


[SIZE=+3]sobbe™ nasıl kullanılır?[/SIZE]
Kayıt olmak ve arkadaşlarınızı hemen SOBBElemeye
başlamak çok kolay!!

KAYIT yazın 7015’e gönderin, size göndereceğimiz
kısa mesajdaki açıklamaları takip edin.

DAVET yazarak davet göndereceğiniz arkadaşınızın telefon numarasını yazın (Örn: DAVET 05321231234). Daha önce sobbe™
üyesi olmuş arkadaşlarınız için ise EKLE yazın bir boşluk bırakarak arkadaşınızın rumuzunu (Örn: EKLE ECE22) 7015’e gönderin.

SOBBE yazıp arkadaşınız rumuzunu (Örn: SOBBE ECE22)
7015’e gönderin. SOBBElemek işte bu kadar basit!




[SIZE=+3]sobbe™ neden iyi?[/SIZE]
Çünkü sizi arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize bağlar!

sobbe her zaman merak içinde olduğumuz bir soruya, güvenilir bir
biçimde cevap vermektedir. Neredesin?

Görüşme yapamadığınız yerlerde, uzun uzun çalıpta açılmayan çağrılarda, adres tariflerinde, sevimli süprizlerde, kısacası nerede olduğunu merak ettiğiniz bütün sevdiklerinizle kullanabileceğiniz güvenli bir servis.

Sadece kısa mesajla değil, aynı zamanda bilgisayar başından Facebook'a bağlanarak arkadaşlarınızı davet edebilir ve onlarla iletişime geçebilirsiniz

[SIZE=+3]sobbe™ Kayıt[/SIZE]
Kayıt olmak ve arkadaşlarınızı hemen SOBBElemeye
başlamak çok kolay!!
KAYIT yazın 7015’e gönderin, size göndereceğimiz
kısa mesajdaki açıklamaları takip edin.


sobbe™, kayıt olan Turkcell abonelerinin, kendi konum bilgilerini sadece izin verdikleri kişilerle gerçek zamanlı olarak SMS ve Facebook uygulaması üzerinden paylaşmalarına olanak verir.
Lütfen KAYIT olmadan önce ve 'nı okuduğunuzdan emin olunuz.





sobbe™'ye hem davet sırasında hem de arkadaş ekleme sırasında rumuzunuz büyük bir rol oynar. Arkadaşlarınızın sizi tanımayacağı bir rumuz seçmeniz halinde, sizi listelerine eklemekten ve sizinle irtibata geçmekten çekinebilirler.



  • sobbe™ HAKKINDA
    • sobbe™ nedir?
sobbe™, kayıt olan Turkcell abonelerinin, konum bilgilerinin gerçek zamanlı olarak kaydedilmesine ve onlara, üçüncü kişilerle paylaşılmasına izin vermiş olan arkadaşlarının konum bilgilerinin SMS, Wap, Web sayfası ve Facebook yoluyla iletilmesini sağlayan bir servistir.
    • Kimler kullanabilir?
Turkcell abonesi olan ve cep telefonunda WAP bağlantısı ile kısa mesaj özellikleri mevcut olan herkes bu servisi kullanabilir.
    • Nerede çalışır?
sobbe™ servisini, Türkiye sınırları içerisinde ve Turkcell iletişim ağı kapsamındaki her yerde kullanabilirsiniz.
    • Nasıl çalışır?
Arkadaşlarınızın ya da sizin konumunuzu güncellemesine gerek yok, sobbe™ cep telefonu operatör ağı yardımıyla arkadaşlarınızın o anki konumunu bulabilmektedir. Tek yapmanız gereken arkadaşlarınızı sobbe™ servisine davet etmek ve onları sobbeleyebilmek için davetinizi kabul etmelerini beklemek.
    • Çocuklarımı takip etmek için kullanabilir miyim?
sobbe™ bir takip servisi olarak tasarlanmamıştır. Ancak her yaştan Turkcell abonesinin arkadaş, aile ve iş çevresindeki kişilerin karşılıklı izinleri dahilinde konumlarını bulmalarını sağlar. Kimleri listenize ekleyeceğiniz sizin kararınızdır.
    • Hangi operatörler tarafından desteklenmektedir?
sobbe™ servisi Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından desteklenmektedir.
    • Sobbe™ servisinin ücreti nedir?
sobbe™ konum sorgulaması dışındaki tüm işlemlerde Turkcell abonesinin standart tarifesine göre ücretlendirme yapmaktadır. Ancak söz konusu işlem konum sorgulaması olduğunda, servis üyeleri yaptıkları her sorgulama için 2SMS/4Kntr olarak ücretlendirilmektedir.
    • Sobelemeyi başaramazsam herhangi bir ücretlendirme yapılıyor mu?
sobbe™ konum sorgulaması dışındaki tüm işlemlerde Turkcell abonesinin standart tarifesine göre ücretlendirme yapar.

  • GİZLİLİK
    • Arkadaşlarını belirlemek
Arkadaşlarınızı sobbelemek için sadece güvendiğiniz ve sizi sobbelemesinden rahatsızlık duymayacağınız arkadaşlarınızın davetini kabul edin. sobbe™ servisi, güvenilir bir platforma sahip olup, konum bilgisi sadece izin verilen kişilerce - arkadaş olarak davet ettikleriniz ya da sobbe™ davetini kabul ettikleriniz ile - paylaşılır. Konumunuzu kiminle paylaşacağınız sizin vereceğiniz karara bağlıdır.

sobbe™ arkadaşlarınızın kimler olabileceğine karar verirken kendinize sormanız gereken ilk ve en önemli soru, görünür olduğunuzda arkadaşlarınızın nerede olduğunuzu öğrenmeleri sizin için uygun mu? Bunun haricinde aşağıdaki soruları da dikkate almalısınız:
  • Cep telefonu numaralarını biliyor musunuz?
  • Nerede yaşadıklarını biliyor musunuz?
  • Sık sık görüşür müsünüz?
  • Onlara gerçekten güveniyor musunuz?
Arkadaşınızın sobbe™ davetini gönderdiği cep telefonu numarasını her zaman kontrol edin. Davetin arkadaşınızın gerçek cep telefonu numarasından geldiğini mutlaka teyit edin – emin olmak için telefon rehberinizden çift kontrol yapın.
    • Başkalarının yerimi bulmalarını nasıl engelleyebilirim?
Kendi özel konum bilgilerinizi istediğiniz her an geçici olarak bütün kişilere kapatabilir ve yine istediğiniz an bu bilgilerinizi izin verdiğiniz kişiler tarafından alınmasını sağlayabilirsiniz. Görünür olmak istediğiniz zaman GORUN, görünmez olmak istediğinizde SAKLAN yazarak 7015 servis numarasına mesaj gönderebilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman kendi konum bilgilerinizi arkadaşlarınızdan gizleyebilir veya onlarla paylaşabilirsiniz.
Ayrıca kendi özel konum bilgilerinizi sadece istediğiniz kişilerle paylaşır ve daha önce bu bilgilerin paylaşımına izin verdiğiniz birini istediğiniz zaman engelleyebilir veya silerek tamamen ulaşım olanağını ortadan kaldırabilirsiniz. Bir arkadaşınızı engellemek istediğinizde ENGELLE yazıp bir boşluk bırakarak arkadaşlarının rumuzunu, engeli kaldırmak istediğinizde ENGELSIZ yazıp bir boşluk bırakarak arkadaşlarının rumuzunu, tamamen silmek istediğinizde SIL yazıp bir boşluk bırakarak arkadaşlarının rumuzunu 7015 servis numarasına gönderebilirsiniz. Böylece istediğiniz kişileri engelleyebilir, üzerlerindeki engellemeleri kaldırabilir ya da tamamen listenizden çıkarabilirsiniz.

Bütün bu ayarlamaları Facebook sayfanızdan da yapabilirsiniz. Sobbe™ uygulamasını Facebook’unuza eklemeniz durumunda, Ayarlar bölümünden görünmezliğinizi değiştirebilir, Arkadaşlar bölümünden engellemek istediğiniz arkadaşlarınızı seçebilirsiniz.
    • Kim beni bulabilir?
Konum bilgisi sadece arkadaş olarak davet ettikleriniz ya da sobbe™ davetini kabul ettiğiniz arkadaşlarınız ile paylaşılır. Konumunuzu kiminle paylaşacağınız sizin vereceğiniz karara bağlıdır.

Bütün bu ayarlamaları Facebook sayfanızdan da yapabilirsiniz. Sobbe™ uygulamasını Facebook’unuza eklemeniz durumunda, hangi arkadaşlarınızın sizi sobbeleyebileceğini görebilir ve değiştirebilirsiniz.
    • İletilen konum bilgisi ne kadar hassas?
sobbe™, cep telefonu operatörünüz yardımı ile en mümkün hassasiyette konum bilgisi sağlamaya çalışmakla birlikte, bu hassasiyet cep telefonunun kapalı veya açık mekanda olmasında bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.
    • Konumumu herkesten nasıl saklayabilirim?
Kendi özel konum bilgilerinizi istediğiniz her an geçici olarak bütün kişilere kapatabilir ve yine istediğiniz an bu bilgilerinizi izin verdiğiniz kişiler tarafından alınmasını sağlayabilirsiniz. Görünür olmak istediğiniz zaman GORUN, görünmez olmak istediğinizde SAKLAN yazarak 7015 servis numarasına mesaj gönderebilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman kendi konum bilgilerinizi arkadaşlarınızdan gizleyebilir veya onlarla paylaşabilirsiniz.

Ayrıca kendi özel konum bilgilerinizi sadece istediğiniz kişilerle paylaşır ve daha önce bu bilgilerin paylaşımına izin verdiğiniz birini istediğiniz zaman engelleyebilirsiniz. Bir arkadaşınızı engellemek istediğinizde ENGELLE yazıp bir boşluk bırakarak arkadaşınızın rumuzunu, engeli kaldırmak istediğinizde ENGELSIZ yazıp bir boşluk bırakarak arkadaşınızın rumuzunu 7015 servis numarasına gönderebilirsiniz. Böylece istediğiniz kişileri engelleyebilir ya da üzerlerindeki engellemeleri kaldırabilirsiz.
    • Konumumu bir arkadaşımdan nasıl saklayabilirim?
Kendi özel konum bilgilerinizi istediğiniz her an geçici olarak herhangi bir kişiye kapatabilirsiniz ve yine istediğiniz an bu bilgilerinizi daha önce engellemiş olduğunuz bir kişi tarafından alınmasını sağlayabilirsiniz. Bir kişiyi engellemek istediğiniz zaman ENGELLE yazıp bir boşluk bırakarak arkadaşınızın rumuzunu, engellemeyi kaldırmak istediğinizde ENGELSIZ yazıp bir boşluk bırakarak arkadaşınızın rumuzunu 7015 servis numarasına mesaj olarak gönderebilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman kendi konum bilgilerinizi herhangi bir arkadaşınızdan gizleyebilir veya onunla paylaşabilirsiniz.
    • Birinin beni sobbelediğini nasıl öğrenebilirim?
sobbe™ sizleri kimin sobbelediğini göstermek için birkaç farklı yöntem kullanır ve siz dilediğiniz yöntemi kullanarak sizi kimin sobbelediğini öğrenebilirsiniz.
Cep telefonunuzun kısa mesaj bölümüne girerek, SON5 yazıp 7015 servis numarasına gönderdiğinizde, sobbe™ sizi sobeleyen son 5 arkadaşınızın ismini verecektir.

Bununla beraber biri sizi sobbelediği zaman bilgi almak isterseniz MSJ AL yazarak 7015 servis numarasına gönderebilir, böylece biri sizi sobbelediğinde hemen bundan haberdar olabilirsiniz. Bu bilgilendirme mesajını iptal etmek istediğinizde MSJ IPTAL yazarak 7015 servis numarasına gönderebilirsiniz.
    • Şirketim, vermiş olduğu şirket telefonu ile beni sobbeleyebilir mi?
sobbe™ servisi için Turkcell abonesinin öncelikle kendi arzusuyla kayıt olması ya da konum bilgisini paylaşmak istediği arkadaşlarının davetini kabul etmesi gerekmektedir. Bununla beraber, şirketiniz şirket cep telefonlarını sobbe™ için kayıt ettirebilir ve çalışanlarına bu telefonları temin edebilir. Ancak bu şirketinizin sizi her zaman takip edebileceği anlamına gelmez. Çalışan yani cep telefonu kullanıcısı eğer konum bilgisini paylaşmak istemiyorsa, aşağıdaki seçeneklerden biriyle sobbe™ servisini kontrol edebilir:
  • Servisi iptal ederek
sobbe™ servis kullanımdan çıkmak için IPTAL yazıp 7015 servis numarasına mesaj gönderebilirsiniz.
  • Görünmez olarak
Konum bilginizi paylaşmak istemediğiniz durumlarda SAKLAN yazarak 7015 servis numarasına mesaj gönderebilirsiniz.
  • Bilgi mesajları alarak
Bu seçeneği seçtiğinizde sobbelendiğiniz an bir bilgilendirme mesajı alarak kimin sizi sobbelediğini öğrenebilirsiniz. Bunun için MSJ AL yazarak 7015 servis numarasına gönderebilir, böylece biri sizin konum bilginizi öğrendiğinde bundan haberdar olabilirsiniz. Bu mesajı bir kez göndermeniz yeterli.
    • Uygunsuz mesajları ve istenmeyen komutları bildirin
Kullanıcılarımızın büyük çoğunluğu, sobbe™ servisini eğlence ve sosyal amaçlı olarak kullanmaktadır. Ancak, sistemin yapısı itibariyle, gerçek zamanlı konum bilgilerinizin arkadaşlarınız, aileniz veya tanıdıklarınız da dahil olmak üzere diğer kimseler tarafından kötüye kullanılabileceği, istismar edilebileceği ve şahsınız üzerinde aşırı denetime yol açabileceği hususlarını lütfen göz önünde bulundurunuz. İstismar olasılığını en düşük seviyeye indirmek amacıyla sobbe™ servisi kapsamında bulunan mobil ve profil gizliliği seçeneklerinizi sürekli olarak kontrol ediniz. sobbe™’nin eğlence için kullanılması konusunda bize yardımcı olun – rahatsız edici her türlü hareketi [email protected] adresine bildirin.

  • KAYIT ve İPTAL
    • Nasıl kayıt olabilirim?
Turkcell abonesi iseniz ve sobbe™ servisine kayıt olmak istiyorsanız KAYIT yazıp 7015 servis numarasına mesaj gönderebilirsiniz. Mesajınız ulaştıktan sonra 7015 servis numarasından aşağıdaki şekilde bir mesaj gönderilecektir;
“SOBBE’ye hoşgeldiniz! SOBBE arkadaşlarınızın nerede olduğunu konum olarak ve gerçek zamanlı size ileten bir servistir. adresinde bulunan kullanım şartlarını okuduktan sonra onaylıyorsanız, kullanıcı adınızı yazarak 7015’e gönderiniz.”
Seçmiş olduğunuz kullanıcı adını yazıp 7015 servis numarasına gönderdiğinizde 7015 servis numarasından ücretsiz olarak aşağıdaki şekilde bir mesaj gönderilecektir;
“SOBBE üyeliğiniz başlamıştır. Her SOBBEleme için 2SMS/4Kntr, diğer mesajlar için ise standart tarifeniz geçerli olacaktır. Üyeliğinizin iptali için IPTAL yazarak 7015’e gönderebilirsiniz.”

Turkcell abonesinin kullanım şartlarını kabul etmesi ve kendi kullanıcı adını oluşturması ile servis üyeliği başlamaktadır.
    • Nasıl iptal edebilirim?
sobbe™ üyeliğinizi istediğiniz zaman, cep telefonunuzun kısa mesaj bölümüne girerek, IPTAL yazıp 7015 servis numarasına göndererek iptal edebilirsiniz.

İptalle birlikte üyelik bilgileriniz silindiği için servise geri dönmek için tekrar kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
    • Üyeliğimin iptal edildiğine nasıl emin olabilirim?
sobbe™, üyeliğinizi iptaline ilişkin size bir kısa mesajla bilgilendirme yapmaktadır. Üyeliğin iptali durumunda 7015 servis numarasından aşağıdaki mesaj gönderilecektir;

“SOBBE’yi kullandığınız için teşekkürler! Tekrar üye olmak ve arkadaşlarınızı SOBBElemek için KAYIT yazarak 7015’e göndermeniz yeterli! Daha fazla bilgi için: ”
    • Üyeliğimi iptal ettiğim halde sobbe™ kayıtlarımı saklar mı?
sobbe™, üyelik iptali yapıldıktan sonra bilgilerinizi saklamaz, tüm üyelik bilgilerinizi siler. Sisteme geri dönmek için tekrardan kayıt olmanız gereklidir.
  • SOBBELEME
    • Kendimi sobbeleyemiyorum. Neden?
Konum bilginizi öğrenebilmek için Turkcell abonesi olmanız, Turkcell kapsama alanı ve Türkiye sınırları içerisinde yer alıyor olmanız gerekmektedir. Bununla birlikte sobbe™ servisi için kayıt yapmış olduğunuzdan eminseniz görünürlük ayarlarınızı kontrol ediniz. Kendi konumunuzu sorgulayabilmeniz için görünür olmanız gerekmektedir. Görünür olmak için GORUN yazarak 7015 servis numarasına mesaj gönderebilirsiniz.
    • Bir arkadaşımı sobbeleyemiyorum. Neden?
Öncelikle arkadaşınızın Turkcell abonesi olduğundan emin olunuz. Eğer arkadaşınızı sobbeleyemiyorsanız arkadaşınız Turkcell kapsama alanında olmayabilir ya da cep telefonu kapalı olabilir. Bununla birlikte arkadaşınız kendini görünmez olarak ayarlarmış ya da sizi engellemiş olabilir.

Arkadaşınızın konumunu öğrenebilmeniz için kendisinin sobbe™ kullanıcısı olması ve sizin davetinizi kabul etmesi gerekmektedir. Eğer değilse DAVET arkadaşınız için belirlediğiniz rumuzu ve arkadaşınızın telefon numarasını aralarında bir boşluk olacak şekilde yazarak 7015 servis numarasına gönderebilirsiniz. Arkadaşınız davetinizi kabul ettikten sonra onu sobbeleyebilirsiniz.
    • Daha önce listemde yer alan bir arkadaşımı şimdi listemde göremiyorum. Neden?
Arkadaşınız kendi sobbe™ üyeliğini iptal etmiş veya sizi kendi arkadaş listesinden silmiş olabilir.
Üyeliğin iptali durumunda bütün kullanıcı bilgileri sistemden silinir. Dolayısıyla arkadaşınız üyeliğini iptal etmişse arkadaş listenizden silinmiş olabilir.
sobbe™ kişilerin bilgisi olmadan onların konum bilgilerini paylaşmaz. Eğer arkadaşınız sizi arkadaş listesinden sildi ise, size daha önceden vermiş olduğu konum bilgisi görme iznini kaldırmış demektir. Bu durumda arkadaşınız veya siz birbirinizi arkadaş listenize davet edene kadar hiçbir şekilde konum bilgisi paylaşamazsınız.

daha fala bigi için

 
  • Beğen
Tepkiler: Mr.ManLy, sisemen, maleguard ve 1 kişi daha


darülmendep

darülmendep

Üye
konu için teşekkürler
 


Üst Alt