Snapdragon S3 yongasetli HTC One S satışa sunuldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Snapdragon S3 yongasetli HTC One S satışa sunuldu
Bildiğimiz gibi orijinal/ilk parti One S'ler Snapdragon S4 yongaseti ile geliyor. Bu yongasetinin bütünleşik LTE bağlantısı içermesinden ötürü talibi çok bol. Haliyle de tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

İşte bu sebeple de HTC Qualcomm'dan sağladığı Snapdragon S4'leri tepe seviyesi One XL'e ayırıp, iki numarasında da bir önceki nesil olan S3'leri kullanmaya başladı.

S3 doğal olarak her bakımdan S4'ten geride. Üstelik aralarında sadece performans açısından değil, güç tüketimi açısından da büyük fark var:

Snapdragon S4 28nm üretim teknolojisi ile üretilen ve bütünleşik Adreno 225 GPU'su ile gelen bir yongaseti iken, S3 45nm üretim teknolojisinin ürünü olmasının yanında Adreno 220 GPU'su ile geliyor.

Gerçi HTC Snapdragon S3'ün varsayılan saat hızını yükselterek 1.5GHz'dan 1.7GHz'a çıkarmış ama bu artış netice itibarı ile performansa küçük bir ölçüde olumlu katkı yapacak olsa da diğer yandan da bataryaya olumsuz etkisi olacak.

İşte ilk olarak Tayvan'da ortaya çıkan bu kırpık model şimdi de Hindistan pazarında satışa sunulmuş. 590 dolar ila 650 dolar arasında bulunabildiği belirtiliyor.Yani gördüğümüz kadarıyla fiyatında da bir değişiklik yok. S4 versiyonu da aynı fiyata satılıyor ne de olsa.

Önümüzdeki günlerde diğer bazı ülkelerde de satışa sunulacağı belirtiliyor. Açık olarak bu ülkelerin hangileri olduğu belli değil ancak LTE bağlantısı olmayan tüm ülkeler potansiyel bir pazar. Ki ülkemiz de bu gruba dahil.

Velhasıl eğer alışveriş sepetinizde varsa bizim tavsiyemiz almamanız yönünde. Artık ya ilk partilerden bulabilirseniz onlardan birini alın ya da doğrudan One X alın. Yurtdışından getirtecekseniz de LTE ağına sahip ülkelerden (Amerika, G.Kore, Japonya vb.) birisinden getirtin.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
bilgi için sağol.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
1.7ghz s3 1.5 S4 işlemcinin performansini veremez arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

sataer

Üye
ben olsam one s i piyasaya sürmem

cyber

cyber

Üye
sizce s4 lü one s alınır mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt