HTC U11 EYEs, Gelişmiş Çift Ön Kamera ile Duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
HTC U11 EYEs, Gelişmiş Çift Ön Kamera ile Duyuruldu
HTC, 2014 yılında piyasaya sunulan HTC Desire EYE modelinden sonra ilk defa selfie odaklı yeni bir akıllı telefon duyurdu. HTC U11 EYEs, çift ön kamerası ile birlikte resmi olarak duyuruldu.



HTC selfie odaklı akıllı telefonlara çok da fazla yabancı sayılmaz. Tayvan merkezli üretici 2014 yılının son aylarında, ön ve arka yüzünde aynı 13 MP kameralara sahip olan ve her biri kendi çift tonlu LED flaşı ile desteklenen üst seviye orta segment HTC Desire Eye'i piyasaya sürmüştü. HTC 10 amiral gemisi ile selfie hayranları, ön kamera için OIS modülü olan daha az bulanık çekim ve vlog için sabit video üreten farklı bir kamera yöntemine sahip oldular.

Şimdi, şirket, HTC U ailesinin yeni bir üyesi olan ve HTC U11 EYEs adı verilen yepyeni bir selfie odaklı akıllı telefonu piyasaya sürüyor. Evet, telefonun adındaki çoğul EYEs, önde çift kamera olduğuna işaret ediyor.



HTC U11 EYEs, şirketin amiral gemisi U11 +'a çok benzer bir tasarımla 1080 x 2160 çözünürlüğe sahip, 18: 9 oranında 6 inç bir ekrana sahip. Arka taraf ise geçen yılki U serisi telefonlara benziyor. HTC, Akıllı telefonu daha cazip hale getirmek için Kırmızı, Gümüş ve Siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuyor.

HTC U11 EYEs teknik özellikleri biraz şaşırtıcı. Yaklaşık önce yıl önce piyasaya sunulan ve Snapdragon 620 olarak da bilinen Snapdragon 652 yonga setinden güç alıyor. Yine de cihazda 4GB RAM'e yer veriliyor ve işlemcinin çok daha enerji tasarruflu olmasına rağmen oldukça büyük sayılabilecek 3.930 mAh bataryaya yer veriliyor.

Kamera özelliklerine gelince, HTC U11 EYEs, U11 ve U11+'daki gibi 12MP çözünürlükte bir ana kamera ünitesine sahip ancak bu kamera aynı sensöre sahip değil. Diyafram açıklığı boyutu bir akıllı telefon için oldukça büyük, ancak U11 ve U11 + 'daki F1.7'den daha küçük olan F1.9 olarak listeleniyor. HTC, aradan geçen bir kaç içinde kamera tarafında önemli gelişmelere imza attı. Bu nedenle HTC U11 EYEs'ın kamerasının da iyi olacağını tahmin ediyoruz.

Ön tarafta ise daha önce de belirttiğimiz gibi çift kamera ünitesi yer alıyor ve bu kameralar 5MP çözünürlükte iki sensöre sahip. Ön kameranın, iddialı selfie çekimleri için derinlik etkisi özelliğine de sahip olduğunu belirtelim.



HTC U11 EYEs şu an için sadece Çin pazarında yaklaşık olarak 510$'lık fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Telefonun diğer pazarlarda satışa sunulması ile ilgili olarak bir açıklama yapılmadı ancak ilk HTC Desire EYE da ilk olarak Çin'de satışa sunulmuş ve daha sonra diğer ülkelerde de satışa çıkmıştı.
HTC U11 EYEs, Gelişmiş Çift Ön Kamera ile Duyuruldu
 


Üst Alt