Rıza Soylu
Üye
Snapdragon 805 vs Snapdragon 801 Farkı Nedir?
Arkadaşlar şimdi çoğu firma Prime modellerini yakında piyasaya sürecekler. Şimdi şu anki mevcut modellerde örneğin G3'te snapdragon 801 var bunun prime modelinde 805 kullanılacak. Doğal olarak sorular geldi aklıma:
1-Şimdi S805 kullanılması ile biz oyunları oynarken veya normal telefon kullanımında bu farkı hissedilebilecek miyiz günümüzdeki oyunlarda? Yoksa ilerideki çıkacak oyunlar için mi yatırım yapmış olacağız?
2- Bu fark sadece Benchmark testlerinde puan olarak mı bize yansayacak?
3-Arada illaki bir fiyat farkı olacak daha fiyat değişimi ne olacak bilmiyoruz.Ama illaki bu işlemci için atıyorum 70 euro fark olsun buna değecek mi?
Not: Şimdi birçok Prime modeli çıkacak. Telefon alacak insanlarda çoğunlukla arada kalacaklar. Tabiki en son modeli alma gibi bir zorunluluğumuz yok ama alırsak da en iyisini almak istiyoruz.Bu konuyu kafamızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için açtım aklıma gelen popüler soruları buraya yazdım. Eğer sizinde sorularınız varsa bu konu altında paylaşalım hep birlikte bilgilenelim.
Arkadaşlar şimdi çoğu firma Prime modellerini yakında piyasaya sürecekler. Şimdi şu anki mevcut modellerde örneğin G3'te snapdragon 801 var bunun prime modelinde 805 kullanılacak. Doğal olarak sorular geldi aklıma:
1-Şimdi S805 kullanılması ile biz oyunları oynarken veya normal telefon kullanımında bu farkı hissedilebilecek miyiz günümüzdeki oyunlarda? Yoksa ilerideki çıkacak oyunlar için mi yatırım yapmış olacağız?
2- Bu fark sadece Benchmark testlerinde puan olarak mı bize yansayacak?
3-Arada illaki bir fiyat farkı olacak daha fiyat değişimi ne olacak bilmiyoruz.Ama illaki bu işlemci için atıyorum 70 euro fark olsun buna değecek mi?
Not: Şimdi birçok Prime modeli çıkacak. Telefon alacak insanlarda çoğunlukla arada kalacaklar. Tabiki en son modeli alma gibi bir zorunluluğumuz yok ama alırsak da en iyisini almak istiyoruz.Bu konuyu kafamızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için açtım aklıma gelen popüler soruları buraya yazdım. Eğer sizinde sorularınız varsa bu konu altında paylaşalım hep birlikte bilgilenelim.
Ya bana göre 2k erkan ile s801 iyi performans vermeseydi LG koymazdı diye düşünüyorum. Artı olarak şu ana kadar YouTube incelemelerinde oyunlarda veya normal kullanımda sıkıntı çıkarırdı diye düşünüyorum. S801'i bile zorlamayan şu an piyasadaki oyunlar ileride de çok çok büyük grafik değişikliklerine gideleceğini düşünmüyorum. Telefonda oyun oynamayı sevenler olabilir ama en iyisi bence böyle sağlam bilgisayarınız varsa orada güzel oyunlar oynarsınız. En iyisini almak isteyenler alabilirler tabiki, ama zaten her gün grafik kartlarında olsun her şeyde bir gelişim var. Çoğumuz zaten 2.5 senede bir telefon değiştiriyoruz hatta bazılarımız daha da az bile. O yüzden benim düşüncem S801 çok çok yeterli. Eğer işte şu oyunda daha akıcı gibi somut kanıtlarla 2k ekranda bizlerle paylaşılırsa belki tekrar gözden geçirebiliriz. Ha arada atıyorum 150 tl fark olsa çoğumuz verir o parayı. Ama 350-400 tl fiyat farklarını hak edeceğini düşünmüyorum.
Bakalım artık G3 alırım büyük olasılıkla.