Püf Noktası Snapdragon 805 vs Snapdragon 801 Farkı Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Snapdragon 805 vs Snapdragon 801 Farkı Nedir?

Arkadaşlar şimdi çoğu firma Prime modellerini yakında piyasaya sürecekler. Şimdi şu anki mevcut modellerde örneğin G3'te snapdragon 801 var bunun prime modelinde 805 kullanılacak. Doğal olarak sorular geldi aklıma:
1-Şimdi S805 kullanılması ile biz oyunları oynarken veya normal telefon kullanımında bu farkı hissedilebilecek miyiz günümüzdeki oyunlarda? Yoksa ilerideki çıkacak oyunlar için mi yatırım yapmış olacağız?
2- Bu fark sadece Benchmark testlerinde puan olarak mı bize yansayacak?
3-Arada illaki bir fiyat farkı olacak daha fiyat değişimi ne olacak bilmiyoruz.Ama illaki bu işlemci için atıyorum 70 euro fark olsun buna değecek mi?

Not: Şimdi birçok Prime modeli çıkacak. Telefon alacak insanlarda çoğunlukla arada kalacaklar. Tabiki en son modeli alma gibi bir zorunluluğumuz yok ama alırsak da en iyisini almak istiyoruz.Bu konuyu kafamızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için açtım aklıma gelen popüler soruları buraya yazdım. Eğer sizinde sorularınız varsa bu konu altında paylaşalım hep birlikte bilgilenelim.

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Bence 801 e bile gerek yoktu. Şuanki haliylede gelecekteki oyunları falan rahat oynatır diye düşünüyorum. Zaten her yeni modelde işlemci ram gibi unsurlar bi tık ileri gidiyo. Uygulamalar aynı. Fazlası gereksiz donanım ve gereksiz masraf diye düşünüyorum. Sadece senin elinde kalan telefon bi önceki nesile düşüyo yani eskidi konumuna geçiyo. Bunada yapacak bişey yok teknolojiye yetişlmez.

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic.
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Başka düşünceler varsa alalım.

lazye

lazye

Üye
Bencede gereksiz hep yeni hep en iyisi olma isteğinden başka birşey değil...

• Beğen
Tepkiler: ARİF MARAŞ
2495243

2495243

Kapalı Hesap
Snapdragon 600 ile snapdragon 800 gibi dusun olayi s4 full hd de snap 600 olmasi bazı sıkıntılara neden olmuştu snaldragon 800 ise akici calismaktaydi 2k ekranda ise 801 olmasi bence biraz sikinti en asagi snapdragon 805 olmalıydı

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Bence 2k ekrana da gerek yoktu

• Beğen
Tepkiler: The SLayeR, Aybin.Kilic, MaxipmaN ve 1 kişi daha
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Snapdragon 600 ile snapdragon 800 gibi dusun olayi s4 fu ll hd de snap 600 olmasi bazı sıkıntılara neden olmuştu snaldragon 800 ise akici calismaktaydi 2k ekranda ise 801 olmasi bence biraz sikinti en asagi snapdragon 805 olmalıydı
Ama g3 testlerinde oyunlarda veya kullanımda bir sıkıntı çıkmıyor ve lg tarafından yapılan açıklamalarda da sorun olmadığı söylendi. Ama hala bunu söyleyenler var bende olayı anlayamadım. Yani şimdi siz 2k ekranda veya olmasada s805 farkını hissedebilirsiniz diyorsunuz. Teşekkürler. :)Ya bana göre 2k erkan ile s801 iyi performans vermeseydi LG koymazdı diye düşünüyorum. Artı olarak şu ana kadar YouTube incelemelerinde oyunlarda veya normal kullanımda sıkıntı çıkarırdı diye düşünüyorum. S801'i bile zorlamayan şu an piyasadaki oyunlar ileride de çok çok büyük grafik değişikliklerine gideleceğini düşünmüyorum. Telefonda oyun oynamayı sevenler olabilir ama en iyisi bence böyle sağlam bilgisayarınız varsa orada güzel oyunlar oynarsınız. En iyisini almak isteyenler alabilirler tabiki, ama zaten her gün grafik kartlarında olsun her şeyde bir gelişim var. Çoğumuz zaten 2.5 senede bir telefon değiştiriyoruz hatta bazılarımız daha da az bile. O yüzden benim düşüncem S801 çok çok yeterli. Eğer işte şu oyunda daha akıcı gibi somut kanıtlarla 2k ekranda bizlerle paylaşılırsa belki tekrar gözden geçirebiliriz. Ha arada atıyorum 150 tl fark olsa çoğumuz verir o parayı. Ama 350-400 tl fiyat farklarını hak edeceğini düşünmüyorum.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
bence iki telefonun da antutu testleri çıksın, eğer arada 4000 den falza bi sayı varsa alınır. yoksa gerek yok s805 almaya

• Beğen
Tepkiler: Microsoft Corporation
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
bence iki telefonun da antutu testleri çıksın, eğer arada 4000 den falza bi sayı varsa alınır. yoksa gerek yok s805 almaya

Bende öyle düşünüyorum hocam.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

fk555897

fk555897

Üye
Snapdragon 805 ile birlikte Adreno 420 dedikoduları dolaşıyor. 805 elbette 801'den hızlı olur. Bence 805 almaya değer. Çünkü; 2k ekranlarda 801'in kasma yapabileceğini düşünüyorum.

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Snapdragon 805 ile birlikte Adreno 420 dedikoduları dolaşıyor. 805 elbette 801'den hızlı olur. Bence 805 almaya değer. Çünkü; 2k ekranlarda 801'in kasma yapabileceğini düşünüyorum.

Teşekkürler...

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

AndroidTR20

AndroidTR20

Üye
aman aman bir fark yok 805 de 800 serisinin başlangıç işlemcisi gibi düşün 800 ve 801 arasındada fark yok ancak 808,810 (64bit) muazzam hızlı olacak belki 3,0 ghz bile görebiliriz

Invoke

Invoke

Üye
810'u beklerdim ben olsam. :zong:
Bence 801 e bile gerek yoktu. Şuanki haliylede gelecekteki oyunları falan rahat oynatır diye düşünüyorum. Zaten her yeni modelde işlemci ram gibi unsurlar bi tık ileri gidiyo. Uygulamalar aynı. Fazlası gereksiz donanım ve gereksiz masraf diye düşünüyorum. Sadece senin elinde kalan telefon bi önceki nesile düşüyo yani eskidi konumuna geçiyo. Bunada yapacak bişey yok teknolojiye yetişlmez.

801 dediğimiz başta 800dü(8974AB-AC) zaten. Sonra bu Z2 ile S5 gelince, isim değişikliğine gittiler, bu modelleri 801 diye isimlendirdiler ki önceki modellerle aynı çipset kullanılıyormuş gibi durmasın diye.

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
810'u beklerdim ben olsam. :zong:

801 dediğimiz başta 800dü(8974AB-AC) zaten. Sonra bu Z2 ile S5 gelince, isim değişikliğine gittiler, bu modelleri 801 diye isimlendirdiler ki önceki modellerle aynı çipset kullanılıyormuş gibi durmasın diye.
Valla hocam nexus 5 olsaydı bende beklerdim de. :D Bakalım artık G3 alırım büyük olasılıkla.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Snapdragon 801 HTC ONE M8 ve Snapdragon 800 Xperia Z1 kullanıyorum. Bu iki chipsette bile bariz bir fark var. O yüzden 801 ile 805 arasında da mutlaka gözle görülür fark olacaktır.

En basitinden daha iyi güç yönetimi, daha iyi wi-fi ve şebeke sinyali, daha az ısınma ve değişen çekirdek yapısı nedeniyle daha yüksek performans.

Gönül ister ki aynı markada bu iki chipseti karsilastiralim ama malesef imkanlar kısıtlı. Şimdilik Sony ve HTC cihazlarda 800-801 karşılaştırması yaptım ve belki de HTC`nın optimizasyonu daha iyi olduğu içindir arada bariz fark var. Bu fark hem hız hem de diğer etkenleri göz önüne aldığımda ortaya çıkıyor.

Bence Snapdragon 805 , Adreno 420 GPU ile de sektörün tartışmasız lideri olur.

• Beğen
Tepkiler: Dede
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Snapdragon 801 HTC ONE M8 ve Snapdragon 800 Xperia Z1 kullanıyorum. Bu iki chipsette bile bariz bir fark var. O yüzden 801 ile 805 arasında da mutlaka gözle görülür fark olacaktır.

En basitinden daha iyi güç yönetimi, daha iyi wi-fi ve şebeke sinyali, daha az ısınma ve değişen çekirdek yapısı nedeniyle daha yüksek performans.

Gönül ister ki aynı markada bu iki chipseti karsilastiralim ama malesef imkanlar kısıtlı. Şimdilik Sony ve HTC cihazlarda 800-801 karşılaştırması yaptım ve belki de HTC`nın optimizasyonu daha iyi olduğu içindir arada bariz fark var. Bu fark hem hız hem de diğer etkenleri göz önüne aldığımda ortaya çıkıyor.

Bence Snapdragon 805 , Adreno 420 GPU ile de sektörün tartışmasız lideri olur.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler Ali Kemal hocam aslında doğru söylüyorsunuz.

Kabız Civciv

Üye
4
805-801=

• Beğen
Tepkiler: Burakkkk250
Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Aradaki farkı 805 den çıkarıp 4 bularak espri yapmış arkadas :D

Üst Alt