Slm Arkadaşlar Lütfen Bakarsanız Sevinirim . . . ACİL

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bucali0

bucali0

Üye
    Konu Sahibi
Slm Arkadaşlar Lütfen Bakarsanız Sevinirim . . . ACİL
Arkadaşlar Ben Pc yi 10 Gün Önce Toplattım Herşey Yeni Ama Gel Gelelim Pc Cabal Onlinede Kitleniyor Uskoda Pvp de Kitleniyor Sims 2 De Çok Nadir Kitleniyor . . . Oyundayken Ekran Bölünüyor Kitleniyor Maus Ve Klavyede Kitleniyor Res Atmak Zorunda Kalıyorum Ben Bunu Götürdüm Aldığım Yere Adamlarda Sorunu Bulamadı 3 Kere Parçalarını Değiştirdiler Adam Dedi Xp De Sorun Olabilir Ama Xp De Olması İmkansız Cünkü Önceki Pc dede Aynı Xp yi Kullanıodum Aynı Oyunları Oynuyordum Ama Böyle Bir Sorun Yoktu Pc yi Tam 9 kere Aldıgım Yere Götürdüm Adamlar Sorunun Ne Oldugunu Bulamıyorlar Sadece diolar Parçaları Değiştirdik Bütün Parçaları 3 Kere 0 Taktılar Daha 10 Günlü Pc Yani Eve Getirdigim Günden Beri Bu sorunla Karsılasıyorum Ve Artık Bıktım Gerçekten :S En Son Araştırayım Dedim Netten Bu Siteye Denk Geldim Hepiniz Bilgilisiniz İnş. Banada Yardımcı Olabilirsiniz Parçaların Markalarını Yazıyorum Pc Aslında Çok iyi :S Ama Böyle Yapması Kötü Oluyor daha 10 günlük yani :S

4 Gb Ram 4 Çekirdek

1 Trabayt Harddisck Ayriyetten 80 likte var ama Onun Kablolarını Çektim İptal Ettim Yani Onu

Ekran KArtı = Zotac 1 Gb 256 GeForce 9600GT

Ana KArt = Gigabyte Ultra Duarble 3 Çift Bios Çekirdek Amd Ama Tam Markasını Hatırlamıyorum

Kasayı Yeni Aldım Yani Kendi Psu Su da 400 W mış Bende Belki Psu Da Sorun Vardır Die Yeni Psu Aldım Sonradan Farkettim Oda 400 W mış Yeni Aldıgım Psu nun Pervanesi Daha Büyük Eskisinin Daha Kücük Yeni Psu da Satte 1 Kitlenmeye Başlamıştı Ama Bugün Gene 4dk Da Bir Kitleniyor Lütfen Yardımcı Olun Her Cvp Inız için Tşkr . . . Ayriyetten Söylemeyi Unuttum Pc Kitleniyor Bazende Ekran Bölünüyor Misal Ko oynayanlar Bilir Sıkıller Yerde Oluyor Yani Yerde Sıkıllerin Resimleri Oluyor Saçma Saçma Renkler GEliyor Fln Bir Zahmet Yorum Atın Lütfen Şimdiden Çok Çok Tşkr . . .

Perfect!

Üye
Valla bende kilitlenme sorunu yaşıyordum.ramlerin yerini değiştirdim düzeldi.arkadaştada vardı sorun ondada işe yaradı.bi dene istersen ama kesin bişey diyemem yeni bi pc niye böyle olsun ki...

bucali0

bucali0

Üye
    Konu Sahibi
valla kardeş yerlerinide değiştirdim 3 kere tüm parçaları değiştirildi işte :S yeni parçalar taktılar ama hala aynı sorun :( valla yardımcı olursunuz çok sevinirim :(

Perfect!

Üye
neden böyle bişey olur bi fikrim yok

bucali0

bucali0

Üye
    Konu Sahibi
off offf ne yapıcam ya :S :(

Perfect!

Üye
Belki taktığın parçalar anakart ile uyumsuzdur.servis çözemiyorsa bizim yapacağımz bişey yok.

bucali0

bucali0

Üye
    Konu Sahibi
yaw servsini sorma pc den anladıkları yok belli oluyor hareketlerinden emin ol siz daha çok biliyorsunuzdur servisin tek yapabildigi tüm parçaları tekrardan değiştirmek :) başka cvp veremiolar sorunca

--------------- Ekleme ---------------

Perfect!

Üye
Xp yi sp 3 e yükselt sp2 yazıyo.bide yukarda 4gb ram demişin 3gb yazıyo.bi kontrol et bence servis parça kaçırmış olmasın.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Özelliklerine 4 GB Ram yazmışsınız fakat ekran görüntülerinde 3 GB Ram olduğu belli oluyor... İşlesim sisteminiz SP2 bunu SP3 olarak yükseltmenizi tavsiye ederim. Ayrıca bu özellikteki bir sisteme XP kurmanızı tavsiye etmem... Windows 7 Ultimate kurarsanız sisteminiz daha stabil çalışacaktır...

bucali0

bucali0

Üye
    Konu Sahibi
ewt 4 ram ama 3 yazıo benimde dikkatimi çekmişti ama birşey dememiştim Windows 7 Ultimate ve sp3 kurarım o ram işini nasıl yapabilirim peki

psu ----> Frisby fr-ps4012 400W POW

Ekran Kartı ----> 1 GB ZOTAC 9600GT SYNERGY GDDR3 256B

Ana Kart ----> GIGABYTE GA-MA770-UD3 AM2 4DDR2 6SATA PCI-EX

İşlemci ----> ATHLON II X4 620 2.6GHZ AM3 2 MB

Harddisck ----> 160 GB HD161GJ SAMSUNG7200 RPM 8M SATA2 1 tre ve 80 lik takılı deil

----> 2 Tane 2GB KINGSTON 800MHZ DDR2 RAM

PC NİN ÖZELLİKLERİ BUNLAR

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Pardon dalgınlığıma geldi ya... Kusura bakma. 32 Bit işletim sistemleri en fazla 3GB ram görür zaten. Ram' i 4 GB görmek ve kullanmak için 64Bit işletim sistemi kurmanız lazım.

Perfect!

Üye
Kasayı aç ramlere bak biri 2gb biri 1gb ise git servise söyle parça değiştirmişler ya yanlış takmışlardır.eğer ikiside 2gb ise 3 gb göstermemesi gerekir acayip bi durum olur.

bucali0

bucali0

Üye
    Konu Sahibi
peki bakayım :S

Perfect!

Üye
Sadece 2gb yi takıp oyunları öyle dene eğer yine bozulursa başka bi sorun vardır

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Anlaşıldı siz baya baya bi acemisiniz... Burdan anlatma ile olmaz... Aldığınız yere götürüp şikayetinizi dile getiriniz... Onlarda gerekeni yapsınlar... Yoksa siz zararlı çıkarsınız bu gidişle...

bucali0

bucali0

Üye
    Konu Sahibi
gidiyorumda onlarda birşey yapmayı bilmioki :S en fazla parçaların hepsini değiştiriolar yaptıkları bu 3 kere değiştirdiler tüm parçaları

Perfect!

Üye
Bence ramin biri çıkartıp oyunları dene uyuşmazlıktan dolayı bi problem olabilir.daha sonra eğer problem çıkmazsa ikisin takıp wim7 yükleyebilirsin moderatörün dediğini yap yani

franklinda

franklinda

Üye
4 gb ram ve xp 32 bit başlıca bir sorun nedeni göremez ve kullanamaz tamam ama bazı durumlarda bu anakart üzerinde sorunlara neden olur yazdıklarınıza yakın sorunlar ben ilk zamanlar asrock almışım 4 gb ram diyor tabiiki o zamanlar herkesde 512 ve fazlasıyla yetiyor bir lüx 1 gb ram taktım 4 gb ram ve buna yakın bir kaç sorun çıktı ve görmedi. Tabi birazda bilgisizdim o zamanlar şindi ilk önce yapacağınız:
1: 64 bit işletim sistemi ama windows 7 daha iyi olur kur ama kurmadan önce 64 bit linux live cd denilen kendisi cd rom a takılınca çalışan bir sistem edin. Sistemi onunla aç ama 2009 sürümü en kötü 2008 sürümü ve kd4 olsun kesinlikle bir dene hiç bir sorunun yoksa demekki senin sorunun 4gb ram ve 32bit xp kaynaklı win 7 64 bit yada vista 64 bit yükle.
2:xp donanım desteği yetersiz olduğu bir donanım kullanıyor olabilirsiniz. yine üstte dediğim sürümleri yükle (ram 4 gb ve bu olası bir neden)
3:güç kaynağı yeterli güç üretiyormu bir sorununda bu donatılar sistem var oraya gir ve zorlanmış donanımlar bölümünü incele bir şey bulunmayacak orada. ve minimum stabill 600 what güç kaynağını edin eskilerden kurtulunca üste para kalır sana.
4:Aygıt yöneticisinden sorunlu aygıt varmı kontrol et sarı işaret olanları
5:Isı sorunları neden olur kasa ısısını biostan kontrol et ve bios ayarları yapılandırılmışmı emin ol şayet sorun varsa işte bu kötü hemen düzelt ram tam görünmeli burada 4gb ise ve sorun yoksa 2. seçenek güçleniyor demektir
6: Sistemi live cd ile açmadan önce memory test var onu bir dene yada aç direk sorun olursa denersin.
7:Yine sistemden çakışan bir aygıt varmı kontrol et
8:Ekran kartının pcı 2.0 mı yoksa x16 mı olduğunu öğren ve anakartın destekleyip desteklemedinğini öğren
sonuç
1. seçenek sonunda sorun görülmüyorsa 64 bit işletim sistemi yüklemen gerekiyor vista ve windows 7 tercih et 2. seçenekte bu sonuca çıkar
3. seçenek ilk ikisinden sonuç alınamazsa kullanılır. Mümkünse test et almadan olmazsa boşuna almış olmayasın.
4. seçenek sorunlu aygıt driverlerini yükle.
5. seçenek ısınan aygıtın fanlarını değiştir ısınan ekran kartı ise onunda değişebilirsin.
6. ve 7 seçenek sonucu sistem kararsızsa donanım uyumsuzluğu vardır kontrol et tüm donanımını anakart çalıştırırmı diye. çakışma varsa ayarlarını düzelt
8. seçenek geçerli olabilir ekran kartının x16 yuvaya x16 sürüm 2 takılıdır soruna neden olur. yuva x16 ekran kartınız x16sürüm 2 ise x16 sürüm edinin.
ÖNEMLİ NOT:öncelikle ilk iki seçeneği uygulayın ve sonuç ne olursa olsun 64 bit sistem(vista-win7) kurup diğer seçenekleri öyle deneyiniz lütfen

http://www.maxicep.com/yararli-bilg...uclari-arsivi-surekli-yenilenecek-278360.html
burasını incelersen daha fazla faydası dokunacaktır.

ram 2x2 gb olduğu ve birinin yarısını kullanmak zorunda olduğu düşünülürse sorun bu olabilir çünkü ayrı ayrı 1 gb ramda sorun olmaz biri kapanır ama ram yarım kullanılamaz sorun bu bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt