Sizce Kola Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jackalmami

jackalmami

Üye
çoğu sarhoş eden şeyin azıda haramdır, çok kola içince sarhoş oluyormusun, hayır :D o zaman sorun yok :ehe

"çoğu sarhoş edenin azı da haramdır" bu bir dini hükümdür. Bu hüküm; kolayca anlaşılacağı üzere alkol ve benzeri sarhoş eden maddeler için konulmuş bir hükümdür. Yani demek istediğim; kola nın içinde alkol var ise kolayı içmek haramdır. çünkü içinde azda olsa alkol var ve kolayı içince doğal olarak alkol içmiş oluyorsun. Söz konusu hüküm burada kola için örnek gösterilemez. Kapiş...

Ayrıca; crazy_oruc, senden hiç beklemediğim bir yorumda bulunmuşsun. Hayal kırıklığı yaşattın bana:D

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

"çoğu sarhoş edenin azı da haramdır" bu bir dini hükümdür. Bu hüküm; kolayca anlaşılacağı üzere alkol ve benzeri sarhoş eden maddeler için konulmuş bir hükümdür. Yani demek istediğim; kola nın içinde alkol var ise kolayı içmek haramdır. çünkü içinde azda olsa alkol var ve kolayı içince doğal olarak alkol içmiş oluyorsun. Söz konusu hüküm burada kola için örnek gösterilemez. Kapiş...

Ayrıca; crazy_oruc, senden hiç beklemediğim bir yorumda bulunmuşsun. Hayal kırıklığı yaşattın bana:D

neden ki :oha:

alkol hadi Olsun kolanın içinde. Niye kafa yapmıyor bu. Ayrıca bazı meyvelerin içerisinde de alkol var onlar da haram mı.

Hadi bunları geçtim kola da haram ama içiyoruz neden. Hayatımızın bi parçası vazgeçilmez. Yani haram falan ama içiyoruz neden :ağlarım:

jackalmami

jackalmami

Üye
meyvelerle ilgili bilr bilgim yok. Kola nın içindeki alkol yapılan araştırmalara göre çok az miktardaymış. Bu kadar az olan bi alkolünde sarhoş yapması için çok tüketilmesi gerekir. O kadar çok tüketmeye de kalkamayız. Ama sonuçta çoğu sarhoş edenin azı da haramdır bunu inkar edemeyiz.

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
meyvelerle ilgili bilr bilgim yok. Kola nın içindeki alkol yapılan araştırmalara göre çok az miktardaymış. Bu kadar az olan bi alkolünde sarhoş yapması için çok tüketilmesi gerekir. O kadar çok tüketmeye de kalkamayız. Ama sonuçta çoğu sarhoş edenin azı da haramdır bunu inkar edemeyiz.

sen içiyor musun kola.

jackalmami

jackalmami

Üye
bende içiyorum ama bu aralar bir arkadaşımdan şunu öğrendim; alkol içenin 40 gün namazları kabul olmuyormuş. Bunu iyice araştıracağım eğer dediği gibiyse hiç acımadan bırakıcam. Dediği gibi değilsede bırakmak isterim ama bırakamıyor insan

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
evet kola vazgeçilmez birşey. Ama içki vs konusunda kola alkol var fakat bunda içkideki gibi mayalama yapılmıyor. Yani ne kadar içersen iç kafa yapmaz. 40 gün namaz kabul olurmu olmazmı bilmem bunu isin ehline sormak lazım.

jackalmami

jackalmami

Üye
benim takıldığım nokta; insanca konuşur şakalaşırız dedin. Buradan konuşup şakalaşmayan insan değil manası bile çıkar. Bende şunu diyorum; zaten konuşup şakalaşmaları yanlış. Mecbur kalırsın o ayrı ama şakalaşmak falan yanlış şeyler

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
o bazılarıyla hatta bazılarıyla bile değil biriyle çok çalışkan biri. Insanla konuşur şakalaşır ama ben fazla hatta hiç konuşmam akıldan çatlak çünkü. Psikolojik sorunları var her ne kadar farketmese de.

Xelord

Xelord

Üye
benim takıldığım nokta; insanca konuşur şakalaşırız dedin. Buradan konuşup şakalaşmayan insan değil manası bile çıkar. Bende şunu diyorum; zaten konuşup şakalaşmaları yanlış. Mecbur kalırsın o ayrı ama şakalaşmak falan yanlış şeyler

Konuşup şakalaşmaları neden yanlış olsun ki?

jackalmami

jackalmami

Üye
ama seninle konuşmayanları baya taşladın.
Aslına bakarsan bana kalsa ben kız çocuklarının erkek-kız karışık olduğu için okumalarını yanlış görüyorum ki zaten yanlış. 2.2:4 tür bunun sence si bencesi olmaz.:D en fazla taş çatlasın 5 e kadar okuturum ben kızımı.

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
taşlama değil de ne biliyim biz oraya eğitim için gidiyoruz.(her ne kadar kaytarsakta :ehe) yani sorduğumuz hiçbir soruya adam akıllı cevap vermiyorlar zaten ayda yılda bir soruyoruz cevap verse bile somurtarak veriyorlar. Senin dediğin gibi en uygunu kız erkek ayrı ayrı ama Günümüz şartları buna elvermiyor

jackalmami

jackalmami

Üye
elvermiyor değil... Benim ablalarım mesela hiç biri orta okulu görmedi. Ama senden benden iyi okuma yazma ve konuşmaları vardır. Hepsi kurslara gittiler. Ama şöylede bir şey var; ablam çocuğunu okula göndermeyecekti sübyan kursuna falan vermişlerdi. Eve tebligat gelmiş. Kızınızı okula yazdırmazsanız şu kadar hapis yatarsınız. Bu ne yaa :s

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
benim ablalarımda 8inci sınıftan sonra okumadılar. Okuma yazma vs çok iyi hatta devamını okusalardı çok iyi iş elde edebilirlerdi çok çalışkanlardı ama okumadılar Işte.

jackalmami

jackalmami

Üye
sözde özgür bir ülkede yaşıyoruz ama okumak zorunlu:hmmm

- - - Eklendi - - -

sende pc yok mu.....

Abin nereye gitti:hmmm

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
ülkenin geleceği için okumak zorunlu kendi geleceğin için de fakat ortam buna uygun değil. Bende bilgisayar yok. Abim den kastın bu hesabın asıl sahibi mı :hmmm

jackalmami

jackalmami

Üye
ortamı uygun bir hale getiremeyecekleri için okumanın zorunlu olmasına ben karşıyım. Ben kızımı 12 yıl boyunca erkeklerin gözü önünde başı açık bir şekilde okula gönderemem arkadaş. Benim dinim buna karşı çıkıyor. Benimde dinime sahip çıkmam gerekiyor.

- - - Eklendi - - -

evet. Bir yerde görmüştüm bu hesap abimin o bir yere gitti bende hesap açamadım onunkini kullanıyorum gibi birşeyler söylüyordun. Bende abinin nereye gittiğini merak ettim:D

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
sonuçta din özgürlüğü de var fakat buna karşı çıkıyorlar. Sende 4+4+4 sistemi çıktı o sistemle ilkokulda imam hatiplere girilebiliyor. Oraya yollarsın 5. Sınıftan itibaren imam hatipte okur.

- - - Eklendi - - -

yok abim biryere gitmedi ya takılmaz o buralarda fazla :D işiyle gücüyle uğraşıyor :D

jackalmami

jackalmami

Üye
ben bu düşünceleri taşıyan insanlara tercüman oldum yoksa benim çocuğum olacakta o yaşa gelene kadar oooo çok şey değişir:D

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
oda doğru :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt