Sizce Kader Mi Yaşanır Yoksa Kaderinizi Siz Mi Yaşatırsınız.?*

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Kader yaşanır !

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bence insan kendi kaderini yazar

Berlin Boleyn

insan kendi kaderini kendi çizer boynu bükükleri oynarsan ezilir hor görülürsün aslan gibi kükrersen sevilmez ama saygı duyulursun anneni babanı dinlersen cennete gidersin sözlerinden çıkarsan kötü kız olursun.esrar içersen tuvalet dibinde can verirsin temiz hava sahasında yaşarsan torununun torununu görürsün,hep şikayet edersen aksilikler peşini bırakmaz pozitif olup şükredersen parayı bulursun saygı duyarsan saygı görürsün ahlaksız insan kılığında tanımlanamayan bir cisim olursan gününü görürsün.

velhasıl kelam ne ekersen onu biçersin bu dünyada..

alixkandemir

Üye
Mevlana Celaleddin Rumi adlı ünlü düşünürümüz sadece bir kelimeyle çok güzel açıklamıştır kader olgusunu.
'' Yolculuğu SEN yaparsın nereye olduğunu KADER belirler.''

Freestyle.Cod

Freestyle.Cod

Üye
kader önceden yazılmıştır insan sadece yaşar

zehircbbb

zehircbbb

Üye
ßu Konuyu cok dusunmeyın Dınden Imandan cıkarsınız ..

zehircbbb

zehircbbb

Üye
Bence yanlış düşünüyorsunuz.Azıcık mantıklı olsanız bulursunuz :)

--------------- Ekleme ---------------

Tabi saygı duyarım :D

minoo

minoo

Üye
bz acaip düşündk bu konuyu arkadaşlarla önceden..içinden çıkılmıyo cidden :D
ama böyle bence..atıyorum bi hırsızlık yaptın ws..bu kaderinde yazıyo diye mi??o zaman qünahı işleyen sen deilsin.mantık olarak byle olmuyo mu?

Godfather

Godfather

Üye
2side :) Kaderimizi yaşarız kaderimizi yaşarkende kader bizi yaşatır :)

• Beğen
Tepkiler: Samsunspor
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bu konuya girersem çıkamayacağımdan korkuyorum :D Vaktinde çok tartışmışlığım vardır.
Hem uzun yazılarım insanları sıkıyor :D

Diyeceğim sadece şu ki:
Bizler hızı belli, yolu belli, gideceği süre belli bir aracın arka koltuğunda oturan bir bebek değiliz.
Bizler o arabayı kullanan kişiyiz. Tamam belki arabanın bazı sınırları var. Yani istediğimizde uçamayız!..
Ama sağ yoldan mı sol yoldan mı gideceğimizi biz seçeriz.

minoo

minoo

Üye
Bu konuya girersem çıkamayacağımdan korkuyorum :D Vaktinde çok tartışmışlığım vardır.
Hem uzun yazılarım insanları sıkıyor :D

Diyeceğim sadece şu ki:
Bizler hızı belli, yolu belli, gideceği süre belli bir aracın arka koltuğunda oturan bir bebek değiliz.
Bizler o arabayı kullanan kişiyiz. Tamam belki arabanın bazı sınırları var. Yani istediğimizde uçamayız!..
Ama sağ yoldan mı sol yoldan mı gideceğimizi biz seçeriz.
çok doqru.tam olarak anlatmk istediqm buydu :D:oke:

zehircbbb

zehircbbb

Üye
:) :)

pelın_

kendi kaderini kendi yazar

Mareşal

Üye
kendi kaderini kendi yazar

mangdaşire

mangdaşire

Üye
aslında insanın kaderi önceden yazılmış onu yaşar aynı zamanda da ufak tefek kararlar kendisine bırakılmıştır.yani hem kendi yaşar hemde kaderini yaşar.çok karışık oldu biliyorum :D

• Beğen
Tepkiler: PhyscoDevil
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
İnsan kaderini kendi belirler.Mehmet arkadasımın dediği gibi bazı şeyler önceden yazılmıstır.Anne-Baba gibi.Ama insan iradesiyle yaşadıgı çevreyle kendinin ne olacağını belirler.Mesala bir kişi dinine bağlı biri olur biride ateist bunları insanlar kendileri belirler.Hani derler ya Allah bunları önceden biliyorduda o zaman neden insanlar bu kadar kötülük yapıp onları cehenneme atıyor diye.Bu sorudan oldum olası nefret etmisimdir zaten:) Hayatta herkes imtihandadır.Herkesin sınavının kendine göre bir zorlugu vardır.Biri zengin bir çevrede doğmustur ilerdede babasının yerine bu işlerin basına geçecektir.İste burada büyük bir sınav verir insan.Ya onun gözünü para bürür vergi kacırır fakiri doyurmaz vs yada tam tersi.Fakir insanda böyle ya hırsızlık yapar yada elindekiyle yetinip Allah'a dua eder.Allah için zaman kavramı yok mesala o bizim hayatımızı bastan sona görüyor.

• Beğen
Tepkiler: mangdaşire
Sandrake

Sandrake

Üye
aslında insanın kaderi önceden yazılmış onu yaşar aynı zamanda da ufak tefek kararlar kendisine bırakılmıştır.yani hem kendi yaşar hemde kaderini yaşar.çok karışık oldu biliyorum :D

:alkis

• Beğen
Tepkiler: mangdaşire
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt