Evet evet tam olarak böyleaslında insanın kaderi önceden yazılmış onu yaşar aynı zamanda da ufak tefek kararlar kendisine bırakılmıştır.yani hem kendi yaşar hemde kaderini yaşar.çok karışık oldu biliyorum![]()

kesınlıkle öle kaderın önceden yazılmiş ama bazen biz kendı kaderımızı yaşamıyoruz gıdıp ters yollara sapıyoruz
işte insanlar böle sonunu bıldıgı halde o yola yuruyo ve sonunda mutsuz oluyo
sora kadere isyan edıyo saçma
Yazıya baqçok doqru.tam olarak anlatmk istediqm buydu![]()

abi naptın yav hortlatmışındiğer konuyu kitlediler buraya gelcekmişik![]()

abi naptın yav hortlatmışın![]()

Yazıya baq
Teşekkürler bu arada fikrime katıldığın için![]()

aslında insanın kaderi önceden yazılmış onu yaşar aynı zamanda da ufak tefek kararlar kendisine bırakılmıştır.yani hem kendi yaşar hemde kaderini yaşar.çok karışık oldu biliyorum![]()

çok güzel açıklamışsınEN ıyısı ben acıklayayım. YOKSAM anlasılmayacak. bu mevzukader demek ınsanın yazılı olan seylerı uygulaması degıldır. yanı bır kere sızın yazılan bırr seylerı yapmanız demek degıldır. kader demek . YAlnızca allahın ılerıde olacakları bılgıdınden ve sızın ırade nızı( yanı bır seyler yapma ıstegınızı) hesaba katıp kendı katındakı lev-i mahfuz yanı en buyuk kıtaba sızın yapacaklarınızı ıcecegınız su damlalarının sayısını kac kere nefes alıpp verecegınız kac kere harama bakacagınız felan herseyı yazmıstır. yanı sızın yaptıklarınız sızın davranıslarınızın bır sonucudur. sımdı benım ıradem bu acık kadına bak dıyor. sız acıp kader kıtabım bu konuda ne dıyor dıyıp kader kıtabınıza bakmazsınız cunku elınızde oyle bır kıtab yok. bakmak ıstedınız dıye bakarsınız ve netıce olarakta allah sıze baktırır. YANI sız ne yparsanız kendı ıradenızın bır sonucudur. kader allahın ılerıde olacakları bıldıgınden yazdıgı bır kıtabtır. olmus olayları ıceren bir kitab degıldır.