Meegonun geleceği yok. İlk ve son telefon N9. Sonu N900 gibi olucak. Geliştiriciler için güzel ama normal bi kullanıcı için stabilde olsa pek faydalı değil. Belle bildiğimiz symbianın güncellenmiş hali pek bi fark yok, stabil kullanımı kolay işlevsel, orta sınıf bi kullanıcı için en rahatı. İos en stabil ve en verimli çalışan işletim sistemi, ama jailbreaksız işe yaramaz o ayrı konu. Android kişiden kişiye değişir, işlevselliği de kullanılabilirliği de kullanıcının kendisine kalmış, ama linux tabanlı olduğu için herkes biyerden burnunu sokuyo dolayısıyla pek stabil değil, yinede kişiselleştirme ve kolaylık açısından bence gayet iyi. Karmaşık diyenler ne açıdan söylediler hiç bilmiyorum ama bi android cihazı bikaç gün kullandığınızda herşeyin yerini biliyosunuz ve ne var ne yoksa elinizin altında oluyo, bana göre hiçte karışık değil. Ayrıca herşeyin başında işletim sistemi telefona göre değil kullanıcının ihtiyaçlarına göre seçilmeli, eğer ihtiyaçlarınızı karşılayamıycak bi işletim sistemiyse telefon güzel diye almak mantıksız.