2013 ocak ayı itibarıyla ilk atak SONY'den Xperia Z ve ZL modeli telefonlar.
Bazı Özellikleri şöyle sıralanıyor ;
Ebatlar : 139 x 71 x 7.9 mm 146 gr
IP57 sertifikalı - toz ve suya dayanıklı
1 metre ve 30 dakika kadar su geçirmez
Ekran : TFT kapasitif dokunmatik ekran 16milyon renk
1080 x 1920 piksel, 5.0 inç (~ 441 ppi piksel yoğunluğu)
Sony Mobile BRAVIA Engine 2
Hafıza : 16 Gb 2 Gb Ram 32 Gb MicroSD
Camera : 13 Mp 2.2MP ön kamera
İşletim sistemi : Android JB 4.1.2 yükseltme 4.2
Chipset : Qualcomm MDM9215M / APQ8064
CPU : Dört çekirdekli 1.5 GHz Krait
GPU : Adreno 320
çıkarılabilir Li-Ion 2330 mAh pil

Bana görede Nokia işi götürür
Gelelim android davasına o androidden o dalvik kalkmadığı sürece o 6 çekirdegler 3gb ramler göz boyar anca eğer gercekten birşey yapmak istiyorsa dalvik kalkmalı şimdi göz boyamacayı şöyle açıkliyim bir sistemde sonanım oldugu kadar yazılımda önemlidir 6 çekirdek hatta 8 çekirdek diyen olmuş cidden 2çekirdek kullanan uygulama sayısı yok denecek kadar az o kadar çekirdeği napcaksınız ? 3 gb ram demişler 2 gb ram var note 2 de ve gayet kullanışlı fazlası tabi artı ama para tuzağından başka birşey değil bence bu donanım göz boyamalarına aldanacağımıza telefonun verimliliğine bakmak gerekir çünkü sadece donanımla çalışmıyor bu telefonlar bence samsungun yapcağı şey mali 400 ü bırakmak olmalı çünkü grafik kalitesi gerçekten o donanıma göre baya sönük kalıyor bir arkadaşın dediği gibi artık şu donanımla uğraşmayı bırakıp bataryaya çalışmalılar bnce öyle daha etkili olur ayrıca yanlış bişey söylemek istemem ama geçenlerde bir video izledim (fakemi bilmem ama değil %80) adam lumia ile akıllı evini yönetiyor sıcak oldu diyor vantilatör açılıyor falan eğer gerçekse sizin dediğiniz o multiwindow muş s penmiş bilmem neymiş hikaye ama apple danda büyük bi çıkış bekliyorum
ip5 ile ne yenilikler getirdi ki 4s'e göre yazılımsal ? hiçbirşey sadece donanım ve ekran 

Multiwindow Androidin 3.parti uygulamalarla tam multitask desteklediğinin kanıtıdır.Nasıl hikaye oluyor anlamadım
S-Pen zaten başlı başına apayrı bir olay

Öyle demedim ali demiş ya bi arkadaş yenilik yenilik diye diyorumki adam evini yönetiyor telefonla multieiwindow spen bilmem ne demiş bi arkadaş dediğim şeyden sonra ben multiwindow u fala yenilikten saymam![]()
ama bak sen şunu biliyormuydun ben de emin değilim fake falan olabilir yalan konuşmayayım adam gidiyor samsung telefonundan evindeki diğer samsung cihazları wi-fi üzerinden yönetiyor aynı benzer olay yani icraatı görmek lazım lafla peynir gemisi yürümüyor malesef 
Nokia keşke alabilse diyorum. Ben ciddi manada bu çöküşüe çok üzülüyorum. Nokia bu şekilde erimemeli inşallah bu lumia çizgisinden hızlı bir çıkış yakalayacak...
geçtiğini düşünsenize Lumia kasa purewiew teknolojileri ve Android
dehşet güzel olur vallaha tabi donanım sony gibi olursa küfür ederler orası ayrı
ama eğer geçerse samsung'u ezer gibime geliyor 
Bence de not3 olacak

x peria z - not 3 - s4

gayet giriş seviye cihazlar![]()
![]()