Sıvı Temas Esnasında Yapılması Gerekenler

slmky

Üye

ilerletmek isterdim ama bu artık mümkün değil, uzaktan gayet amatör bir ilgi benimki, . teşekkürler yinede
 
Sivi temasi elektronik cihazlar icin en tehlikeli ve belirsiz durumdur. Hersey bozulabilir, hicbirsey bozulmayadabilir. Bilgi istiyorsaniz su kadarini söyliyim; servise goturmeyi tavsiye olarak saymiyorum. bataryayi cikarin, acabiliyorsaniz diş kapaklari sökün (hic zor degildir) iyice kurutun. Ulasabileceginiz ve kirmadan tekrar toplayabileceginiz yere kadar ayirip guzelce silin. Hatta saf alkol (kolonya belki) kuru beze damlatip guzelce silin. Sonra kapaklarini kapatip, pirincte bekletin. ancak bu sekilde kurtarabilirsiniz. Bende birkac markanin yetkili bolge servisiyim ve bu gibi durumlarda genelde astari yuzunden pahali olabiliyor. Sizin parca yada sigorta degistirme sansiniz olmayacagindan daha fazlasini ancak servis yapar.
 

TUKSEDON

Üye
    Konu Sahibi

Arkadşınki farklı bir yaklaşım ama yinede önermiyorum. 1.Ulaşamadığınız yerler ne olacak 2.Şu pirinç olayınada hiç sıcak bakmıyorum.. Bu işten anladığından emin olduğunuz teknik servislere götürün. Ben bir teknisyen olarak bunları öneriyorum arkadaşlar. Uygulayıp uygulamamakta özgürsünüz.
 
Bilgi için tşk. Benim 5800 suda 15-20 dakika kadar kalmıştı sonradan farkettim. Bataryasını çıkarıp araç kaloriferine tuttum yarım saat kadar açtım kullanmaya başladım ve sorun çıkarmadı. Ayrıca saydığın maddelerin hepsinde bataryayı çıkarın yazmışsın. Hepsini tek madde olarak yazabilirdin. Aynı anlamda farklı cümleler kurmuşsn güzel kardeşim) Yine de emeğe saygı
 
valla benim telefon bildiğin akarsuya düştü kuma çakıldı çıkardım kuruttum fön makinesiyle iki üç gün cam kenarında beklettim 6630 canavar gibi hâla çalışıyo servis benim için en son çare dostum yinede bilgiler içn sağolasın =)

----------Eklendi @ 23:53:35 ---------- Yazıldı @ 23:52:42 ----------




aynen katılıyorum =)
 

TUKSEDON

Üye
    Konu Sahibi

Bunun farkındayım merak etme de benim amacım batarya konusunun ne kadar önemeli olduğunu vurgulamak. Sıvı temas bi cihazda batarya takıldığı zaman iş orda bitiyor, yani bu batarya konusu çok çok çok çok çok .... önemli...

BATARYAYI ÇIKARTMAK YA DA ÇIKARTMAMAK İŞTE BÜTÜN MESELE BU...
 

TUKSEDON

Üye
    Konu Sahibi
Konu bilgilendirme amaçlıdır arkadaşlar çarpıtmayalım, normal kullanıcıların suya düşen telefonlara ne yaptığını çok iyi bildiğim için ve en azından bundan sonra o hataları yapmamaları için açtım bu konuyu..
 

debug06

Üye


Pirinç içinde hiç bir elektronik cihaz kurutulamaz bu çok yanlış ve ölümcül hatalardan biridir.
prinç nemi mantık olarak alıp ama bu sırada telefondaki nem miktarı arttıığından dolayı oksitlenme yapar.

Bide su dolu kapta servise götürmek diye bişey okudum asla böyle bişey olmaz.

batarya çıkartılır servise götürülür.elinizden gelecek başka bir nokta yok..
 

mcnpl4

Üye
bilmiyorum arkadasim demisti ama gayet mantikli. Oksitlenmesinden iyidir.
 

debug06

Üye
Oksitlenme hemen 1 kaç saatte olmaz bir kaç günde olur.
Ayrıca oksitlenme su içinde olmaz diye bir kanunda olmaz.bir bardağın içine bir metal at sonra 2 gün sonra rengindeki değişmeleri gör.

***Suda bekletmek cihazdaki hasarı katlar.

Telefon suyamu düştü pilini çıkar kurula doğru servise sonra dua et