sistemi topladım ama açamıyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HsynSmtGrz

HsynSmtGrz

Üye
    Konu Sahibi
sistemi topladım ama açamıyorum
hasan kardesimizin ve diger arkadaslarin tavsiyesiyle bi sistem topladim.
Msi 990fxa gd65
amd fx6000
xfx hd6850
montaj kurulum tamam . Hdd yi eski sistemimden aldigim icin xp pro yuklu. Guvenli mod ile sisteme girebilyrm ama normal olarak acinca windows logosu geliyor ve reset atiyor. Format icin 1st boot u dvd-r yaptim xp pro cdsi taktim bir tusa basin vs yazmadi eskisi gibi direk sistemi acmaya clsti vista home basic taktim yine ayni oldu. Problem nedir ? Yardim..

fnldstntn

Üye
Sistemi açmaya çalıştı ise dvd yi 1. boota getiramamişsindir tekrar bi bak...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
eksık bırsey yokkı...
Boot etmıyorsa cd yı sen bıseyı yanlıs yapıyorsun...dvdyı 1st boot sectıkten sonra bıosta kaydettın mı ??

HsynSmtGrz

HsynSmtGrz

Üye
    Konu Sahibi
eksık bırsey yokkı...
Boot etmıyorsa cd yı sen bıseyı yanlıs yapıyorsun...dvdyı 1st boot sectıkten sonra bıosta kaydettın mı ??
arkadaslar dvd-r surucusu boot 1 de ve kaydettim. Cikip bidaha baktimm kayit etmisim.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
:hmmm az bakle hele bı bakaym.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yahu sımdı ıngılzce sıtelerle fln ugrascm uhuuuu... Yarın ıntrnt kafeye gıdeym ordn araştırrm.
Yada bı bakym bulursam yazarm

HsynSmtGrz

HsynSmtGrz

Üye
    Konu Sahibi
yahu sımdı ıngılzce sıtelerle fln ugrascm uhuuuu... Yarın ıntrnt kafeye gıdeym ordn araştırrm.
Yada bı bakym bulursam yazarm

sen arastrda bende cdyi bir arkdsn pcden kntrl edym. Net snuc alalim ama emnmki sknti yktr dvd r yeni aldm bgn

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yanlış olan hiç birşey yok....
1 tavsiye daha :)

usb bellek üzerinden format at derim....
4 gb flash bellek varsa usb üzerinden windows 7 ultimate kur diyorum başka bişey demiyorum
çünküüüü
yanlış olan birşey yok...

güvenli modda normal olarak XP açılıyor çalışıyor diyorsun.
tek sorun senin dvdrom da bi sakatlık var. yada bişeyi yanlş yapıyosun anlamadım gitti....

keşke kamerayla monitörü görebilsem.

fnldstntn

Üye
Güvenli modda açıldığında eski sistemin driverlerini kaldırıp yeni sisteminkileri kur sonra açmayı dene ekran kartı ses kartı çipset moden falan ne varsa ....

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Güvenli modda açıldığında eski sistemin driverlerini kaldırıp yeni sisteminkileri kur sonra açmayı dene ekran kartı ses kartı çipset moden falan ne varsa ....

:oke:
evet yeni anakartın ve ekran kartının cd lerınden kur

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ayarlarsın bi şekilde.

dvdnin imajını al. sonra windows 7 usb tool diye bi program vardı onunla usb ye yazacaksın imaj dosyasını

Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
KARDEŞ sadece first device u dvdrom etme hepsini dvdrom et ki birini atlayınca diğernde çalışsın. eğer olmuyorsa kasayı aç DVD-ROM un kablolarını kontrol et dvdrom görmüyor olabilir pc. Kolay gelsin

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
KARDEŞ sadece first device u dvdrom etme hepsini dvdrom et ki birini atlayınca diğernde çalışsın. eğer olmuyorsa kasayı aç DVD-ROM un kablolarını kontrol et dvdrom görmüyor olabilir pc. Kolay gelsin
vayy malatyalııı :)
kablolarda sorun yok takma sen kafana :oke:

HsynSmtGrz

HsynSmtGrz

Üye
    Konu Sahibi
Consul9

Consul9

Üye
Nasil hallettin onu da yaz ayni sorunu yaşayanlar olabilir :)

HsynSmtGrz

HsynSmtGrz

Üye
    Konu Sahibi
cddeki boot dosyası arızalıymış. başka bir cd ile denedim xp format attım. sonra win7 ultimate x86 format attım sonrada driverler ve şuan yeni sistemimden yazıyorum herkese teşekkürler hasan kardeş sabrından dolayı teşekkürler :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt