Şırnak’ta askeri araç devrildi: 2 şehit

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
    Konu Sahibi
Şırnak’ta askeri araç devrildi: 2 şehit



Şırnak'ta seyir halindeki askeri aracın devrilmesi sonucu 2 asker şehit oldu.


ŞIRNAK (İHA) - Edinilen bilgiye göre kaza Silopi-Cizre karayolunda meydana geldi. Henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı meydana gelen kazada şehit olan askerler helikopter ile 23’ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, kurum amirleri ve çok sayıda asker katıldı.

Şırnak'ta, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerlerin isimleri belirlendi. Silopi Cizre karayolunda rutin yol kontrolü yaparken henüz tespit edilemeyen bir nedenle kaza yapan askeri araç içinde bulunan Osmaniye nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya ile Gaziantep nüfusuna kayıtlı Piyade Er Adnan Öztürk şehit oldu.

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Çolaklı köyünde oturan baba Kadir Kaya'ya acı haberi, Osmaniye Garnizon Komutanlığında görevli Piyade Albay Salih Taşkın verdi.
Kadir Kaya, oğlunun terörle mücadele etmek için Doğu'da görev yaptığını söyleyerek, "Allah hepimize sabır versin. Vatan sağ olsun. Dostlar sağ olsun" dedi.

Anne Sevim Kaya ise acı haberi alınca fenalaştı. Kaya, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Evli ve 3 çocuk babası şehit Kaya'nın 19 yıllık uzman çavuş olduğu ve emekli olmasına 1 yıl kaldığı öğrenildi.

Yakınları, Kaya'nın 3 yıldan bu yana Şırnak'ta görev yaptığını, mesleğindeki son bir yılını ailesiyle geçirmek istediği için eşi Sevgi ve çocukları 16 yaşındaki Kadir, 12 yaşındaki Betül ve 2 yaşındaki Sera'yı yanına aldığını belirtti.

ŞEHİDİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehidin cenazesi, yarın Osmaniye'de düzenlenecek tören ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

Şırnak’ta askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Gaziantepli Piyade Er Adnan Öztürk’ün baba ocağına ateş düştü.

Şırnak’taki acı haberin ardından Şehit Er Adnan Öztürk’ün Gaziantep’in Güneykent Mahallesinde bulunan baba ocağına ateş düştü. Şehit Er’in yakınları acı haberin ardından hüzne boğuldu. Öztürk ailesinin acısını paylaşan komşuları, evlerinin balkonlarına Türk bayrağı astı. Belediye ekipleri tarafından temizlenen, ardından çadır kurulan mahalle, Türk bayraklarıyla donatıldı. Tezkeresine 90 gün şehit kala oğlunun şehit haberiyle sarsılan anne Fatma Öztürk, uzun süre ağıt yaktı. Şehit Piyade Er Adnan Öztürk’ün üniversite okuyan bir kardeşinin olduğu, 1990 yılında ise babasını kalp krizi sonucu kaybettiği öğrenildi.


Metanetini koruyan şehidin dayısı Fahri Tiryaki, ”Bizde bu haberi komutanlardan öğrendik. Trafik kazası diye bir bilgi geldi. Yapabileceğimiz bir şey yok. Vatan sağ olsun. Günde iki üç kez görüşüyorduk. En son konuştuğumuzda Ramazan’da oruç tuttuğunu söylemişti. Hiçbir sıkıntısı yoktu” dedi.

Şehit Piyade Er Adnan Öztürk’ün naaşının, Ulu Camii'nde düzenlenecek olan askeri törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

 
clawiss

clawiss

Üye
hem mübarek gün hem vatani görev Allah rahmetini şehitlerimizin üzerinden ayırmasın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt