Şirinler çizgi karakterinin 50. doğum günü Belçika'da kutlandı

Sponsorlu Bağlantılar

dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
Şirinler çizgi karakterinin 50. doğum günü Belçika'da kutlandı
Belçika'nın dünya çapında üne kavuşmuş çizgi roman karakterleri 'Şirinler'in 50. doğum günü, bu hafta sonu kutlandı.
70'lerde sinema perdesinde, 80'lerde ve 90'larda televizyonda çizgi film olarak karşımıza çıkmış bir fenomen olan Belçika'nın övünç kaynağı Şirinlerin telif hakkına sahip vakıf, Şirinlerin 50. yıldönümü sebebiyle UNICEF yararına Belçika'da oyuncak ve kitap satışı yaparak 100 bin euronun üzerinde yardım topladı. Şirinlerin çizgi roman olmaktan çıkıp televizyonda yayınlanmaya başlanmasının ardından, Şirinler karakterlerinin komünist yaşam biçimine ve idealine gönderme yaparak küçük çocukların beyinlerini
yıkadığı yolunda ciddi bir söylenti çıkmıştı. Şirinlerin yiyecekleri için toplu hasat yapıp, çıkan hasadı herkesin eşit pay etmesi, yani herhangi bir ticaretin söz konusu olmaması, bunun yanı sıra komünal düzende yaşayarak bireysel özelliklerine rağmen hepsinin eşit muamele görmesi ve hepsinin komünde yapacakları iş özelliklerine göre tayin edilmesi yorumlardan sadece birkaçı.
Çizgi filmde Öfkeli Şirin, Akıllı Şirin, Çalışkan Şirin, Uykucu Şirin gibi her Şirin kendisine biçilen rolü kabul etmiş ve bunu değiştirmek için hiçbir girişimde bulunmadan kendisiyle barışık ve toplum tarafından ona biçilen role uygun şekilde yaşıyor. Şirinlerin söyledikleri tüm şarkılar birlikten güç doğacağı ve beraberliğin önemi hakkında. Komünde yalnızca lider görevinde Şirin Baba isimli yaşlı bir Şirinin bulunmasının, uzun beyaz sakalı ile Karl Marx'ı temsil ettiği iddiası da mevcut. Mücadele
verdikleri ve direndikleri düşman büyücü Gargamel ise bireyciliği ve kapitalizmi simgeliyor.
50. yılı kutlanan Şirinlerin Brüksel'deki sergisini gezen 39 yaşındaki Benedict Jacobs, Şirinleri çok sevdiğini ve ilk sinema perdesinde izlediğini belirterek, "Hiçbir zaman politik bir mesaj olduğunu düşünmedim. Ben Ten-Ten'i de izlerdim ve bu tip teoriler onun için de yapılırdı. Ararsanız her şeyin içinde politik gönderme bulursunuz. Oysa benim için bunlar sadece çizgi roman" şeklinde konuştu.
29 yaşındaki Tierry Demour da, Şirinleri çok sevdiğini ifade ederek, konu hakkında çok düşünmediğini ve fazla bir yorum yapmaya gerek olmadığını söyledi. 54 yaşındaki Belçikalı Annie Vurkrause ise, bunun kendisi için sadece bir çizgi roman olduğunu, fakat bu söylentileri duyduktan sonra bu teori ışığında yeniden göz atmanın faydalı olabileceğini dile getirdi.

Exalans

Exalans

Üye
şirineden şirin bi konu ; nice yıllara :D

Solamente

Üye
ne izlerdik küçükken ya :) paylaşım için saol dreamnurse :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:dgunu::pasta::dance:

En sevdiğim çizgi filmlerdendi :)
Hakkındaki spekülasyonlar umrumda bile değil :) Hala seviyorum!..

POWER

POWER

Üye
Benim de çok sevdiğim bir çizgi film idi. Bi ara poster vermişlerdi stickerlarla doldurmuştum :) Hey gidi günler :)

Yasminozz

Yasminozz

Üye
nerde o güzelim eski çizgi filmler...şimdi ki nesil çizgi film izlemiyolar yaa... :ss :ss

vallaa ben hala izliyorumm...tom&jerry,şirinler,taş devri,mickey mouse,donald duck,sevimli hayalet casper vs..vs.. çok güzeller yaa...saçma kadın programlarına saçma sapan dizilere bakcağıma çizgi film ya da eski türk filmlerini izlemeyi tercih ediyorum (süt kardeşler vs...;) :) :)

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Şirinler bile 50 sine basmış:)

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Şimdi Bile İzlemekten Büyük Zevk Aldığım Bir Çizgi Film..

Onların Dünyasını Hep Kıskanmışımdır..

Spekülasyonlar da Beni Bağlamıyor Ayrıca..

Üst Alt