Komünist Şirinler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
Komünist Şirinler
Şirinlerin propagandası yaptığı iddiaları Şirinlerin İngilizce yazılımı olan Smurf'ten türemiştir. Smurf'ün açılımının da halk arasında "Small Men Under Red Flag" yani "Kızıl Bayrak Altında Yaşayan Küçük Adamlar" olduğu söylentisi yayılmıştır. Aynı şekilde Smurf; "Socialist Men Under Red Father" yani "Kızıl Baba Altındaki Sosyalist Adamlar" diye de bilinir.
Ayrıca Şirinlerde görülen yaşam da Komünizm ile yakından ilişkilendirilmiştir. Çizgi dizi ve Komünizm arasındaki şu ortak noktalar Şirinler'in Komünizm propagandası yaptığı iddiasını güçlendirmektedir:
  • Şirinlerde para olmadan komünal bir yaşam sürülüyor. Şirinler köyünde para kullanılmaz, ama herkes kendine gerekli olan şeyleri bedava edinir.
  • Tembel Şirin bile hiçbir iş yapmadığı halde bütün şirinlerle aynı standartlarda yaşamaktadır. Bu da tembellik hakkını ifade eder.
  • Şirin Baba, 'a benziyor ve kızıl şapka giyiyor.
  • Herkes kendi işini yapıyor.
  • Şirinler köyünde bir tek bile ibadethane bulunmaz. Ne kilise, ne cami, ne sinagog, ne de hayali bir tapınak.
  • Şirin çileği tarlaları sadece bir şirine ait değildir, bütün şirinler bu tarlada hak sahibidir.
  • Gargamel, kapitalizmin simgesi olan altın ve para düşkünüdür ve Şirinler’i sürekli yemek ister. Bu isteği de misyonerliği ifade eder.
  • Gargamel'in kedisi ise ABD'nin peşinden ayrılmayan küçük ülkeleri sembolize eder. Türkçe çevirisinde Azman adındaki bu kedinin asıl orijinalindeki adı Azrail'dir.
  • Şirinlerin her birinin temsil ettiği çok farklı unsurlar vardır. Örneğin; Şirine feminizmi, Süslü eşcinselliği, Güçlü Şirin maço erkeği temsil eder.
  • Şirinler çizgi filminin yaratıcısı Peyo, gerçek bir komünistti. Şirinleri ortaya çıkardığı zaman iki kutuplu bir dünya vardı. Bir tarafta ABD diğer tarafta .
  • Peyo, bir çizgi film yapmak, bu çizgi filmle bir mesaj vermek ve emperyalist Amerika’ya karşı bu yolla propaganda yapmak istedi.
Fakat yukarıda yer alan maddeler sadece iddia olmakla birlikte, kanıtlanmamışlardır.



Şirinler, ( : Les Schtroumpfs) çizer 'un oluşturduğu ve dizisinin ortak ismi. 'de Pierre Culliford tarafından olarak ortaya çıktı. 'de gösterilen Şirinler büyük ilgi gördü. Yıllarca 'de de yayınlanan çizgi dizi, başta olmak üzere birçok ülkede, yüksek izlenme oranlarına rağmen gösterimden kaldırılmıştır.
Şirinler'in ingilizce adı olan "Smurf" kelimesinin "Socialist Men Under Red Flag"ın (Kızıl Bayrak Altındaki Sosyalist Adamlar) kısaltması olduğu iddiası bir şehir efsanesinden ibarettir. Çünkü, Şirinler'in yaratıcısı Peyo tarafından Şirinler'e verilen orijinal isim Les Schtroumpfs'tur.[SUP] [/SUP]
2008 yılında, Şirinler'in 50. yılı kutlamaları kapsamında hayrına Avrupa'nın birçok ülkesini kapsayan bir açık artırma kampanyası düzenlenmiş ve 124.700 Euro UNICEF'e bağışlanmıştır.



Amerikada boşuna kaldırılmamış dır zaten
Kaynak Viki.
 


haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Kominizim nedemek, ayrıca o imza bana ait:angry:
 
XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
Komünizm, toplumsal örgütlenme üzerine kuramsal bir sistem ve tüm malların ortak mülkiyetine dayalı politik harekettir. Ortakçılık olarak da bilinir. Sadece üretim araçlarının ortaklaşalığına dayanan Sosyalizmden ayırt edilmesi gerekir. Komünizm, sınıfsız bir toplum yaratma amacındadır. 20. yüzyılın başından beri dünya siyasetindeki büyük güçlerden biri olarak modern komünizm, genellikle 'ın ve ’in kaleme aldığı ile birlikte anılır. Buna göre özel mülkiyete dayalı kapitalist toplumun yerine meta üretiminin son bulduğu komünist toplum gerçektir. Komünizm'in temelinde yatan sebep, sınıfsız, ortak mülkiyete dayalı bir toplumun kurulması isteğidir. Sınıfsız toplumlarda en genel anlamıyla tüm bireylerin eşit olması, karşıt görüşlüleri için "ütopya" olarak atfedilir ve zorla yaşanmaya çalışılırsa kaosa yol açacağına inanılır. , komünist sistem yaşayabilmiş ilk topluluktur. Bunun dışında Mahnovist hareket öncülüğünde Ukrayna ve İspanya iç savaşı sırasında Anarko-komünist hareketle şekillenen (yaklaşık 4 yıl sürmüştür) toprakların kollektifleştirilmesi esasına dayalı olarak komünist topluluklar da kurulmuştur.
Komünizmi savunan akımlar arasında en yaygını (Marksizm-Leninizm)'dir. Marksizm-Leninizm'e göre komünizme giden süreç ortadan kalkmasını sağlayacak olan rejimi başlatılacak ve ardından komünizmin hazırlayıcısı sosyalizm aşamasına geçilecektir. Marksist kuramda son aşama olan komünizmin gerçekleşmesiyle devlet ortadan kalkacaktır.
Leninizm dışında iki komünist akım daha bulunmaktadır. Bunlardan ilki Marksizm'in temel görüşlerini benimseyen fakat modelle komünizm hedefine ulaşılamayacağını iddia eden veya olarak adlandırılan akımdır. Lenin'in "Sol Komünizm: Bir Çocukluk Hastalığı" adlı eserine cevaben yazılan 'in "Yoldaş Lenin'e Açık Mektup", ve 'in "Komünist Hareketin Güneş Tutulması ve Yeniden Ortaya Çıkışı" isimli kitaplar bu akımın takipçilerinin yarattıkları eserlerdir.
Diğer bir komünist akım ise 'dir. Anarşizmin bireyci ve kolektivist akımlarından ayrılan anarşist komünizm fikri, komünizme devlet aygıtını ele geçirerek geçilebileceğini reddeder ve bunu savunan Marksizm'i eleştirir. Peter Kropotkin, Nestor Makhno, Errico Malatesta, Carlo Cafiero anarşist komünizm düşüncesinin temellerini atan düşünürlerden ve eylemcilerden bazılarıdır. Anarşist komünizm, anarşizm'den "sınıf" gerçeğine göre hareket etme ve örgütlenme temelinde ayrılır. Savunucuları komünizmin, bilimsel sosyalizm olmadan gerçekleştirilebileceği üzerinde birleşir. Anarşist komünizm, devlet'in kapitalizm için bir kılıf olduğunu ve bu yüzdende sınıfsız bir topluma gidilecek süreçte kullanılmasının sonucunda "diktatörlük", "devlet kapitalizm"i ya da "bir sözde zümrenin, toplum üzerinde iktidarı'na yol açacağını düşünür.

İmza için özürdilerim şimdi kaldrıyorum
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
:hmmm:hmmm:hmmm
 
XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
Fazla düşünmeye gerek yok Bu bilgiler doğrudur ilkden saçma geliyor ama kanıtlanmış
 
Astrosman

Astrosman

Üye
Vikipedi de okumuştum bunu... Ama yine de :tşk:
 
XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
:rica:
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
biliyordum bunu paylaşım için :tşk:
 
XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
:rica:
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
:hmmm :hmmm :hmmm

:allalla:

:vur:duvar2:

Bizi kandırıyorlar mıydı ben niye kanmadım :D ABD'nin akıl oyunları ama fazla işe yaramamış :islik
 
lolaman

lolaman

Üye
Amerikanın oyunları bunlar daha ne olacak :D
 
gölgee_65

gölgee_65

Üye
Zaten hiç sevmemiştim o şirin babayı. Adam da biraz utanma olsaydı o yaşta kırmızı donla gezmezdi ortalıkta :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede ve XpressMusıcs
kadikoy

kadikoy

Üye
Türk tv lerinde şirinler diye bişey görmedim.
Kominizm bır halta yaramadı,demokrasi en iyisi galiba dediler ve EU girip demokrasinin sanal avantajlarından istifade ettiler.
Şimdilerde sürünüyorlar,
Daha beter olsunlar ,inşallah...
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
:tşk:
 
KayraBey

KayraBey

Üye
Kominizm iyi bir şey olsaydı tüm dünya kominist olurdu :)
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
:hmmm
 
nub

nub

Üye
Küçük çocuk kafamlar bile anlamıştım bunu . Sadece ömrümde 2 kez şirinleri izledim :D
 
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
biliyordum bunu olabilir:)
 
Sofya-

Sofya-

Üye
:hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt