Lenneth
Üye
Meego nasıl bir işletim sistemi? Her türlü widget mevcut mu? Nokia dışında hangi tellerde var bi yardımcı olur musunuz?
Gelişmiş grafik işlemcisi ? N9'daki PowerVR SGX530 GPU N8'deki Broadcomm BCM2727'den 2 kat zayıf nerdeyse.
iPhone 3GS'te bile PowerVR SGX535 GPU var.
Omap3630 chipset yerine gidip Qualcomm'dan bir MSM8255 chipset alsaydı, 2 Ghz'e overclock edilse bile stabil çalışır, Adreno 205 ile PowerVR SGX530'dan daha iyi bir grafik işlemciye sahip olurdu ama klasik Nokia, donanıma önem vermez.
Android ise kllandığı GPU'yu oyunlarına saklari menülerinde kullanmaz. Bu nedenle N9 ve MeeGo'nun swipe geçişlerdi Android'in 3 katı daha sorunsuz ve takılmasız gerçekleşiyor. Başka itirazın?
Gelişmiş grafik işlemcisi ? N9'daki PowerVR SGX530 GPU N8'deki Broadcomm BCM2727'den 2 kat zayıf nerdeyse.
iPhone 3GS'te bile PowerVR SGX535 GPU var.
Omap3630 chipset yerine gidip Qualcomm'dan bir MSM8255 chipset alsaydı, 2 Ghz'e overclock edilse bile stabil çalışır, Adreno 205 ile PowerVR SGX530'dan daha iyi bir grafik işlemciye sahip olurdu ama klasik Nokia, donanıma önem vermez.
Ek programlarla cozulecek seyler, HDMI olsa guzel olurdu ama kulaklik cikisi ile tv-out imkani var sanirim.
Bende goruslerimi toplayarak yaziyorum
Tasarım güzel, işletim sisteminin geleceğinin belirsiz oluşu kötü , Ram iyi , İşlemci yeterli diyelim , GPU zayıf (PowerVR SGX530) daha güçlü bir tercih yapılabilirdi onu yerine. (PowerVr Sgx540 gibi)
Piyasa çıktıktan 3-4 ay sonra almak lazım en iyi, direk alıp elde patlama ihtimali de var..'' (5800 kasa aciklkgi - ilk seri n8 lerin batarya monte sorunu)
Galaxy S'te kullanılan PowerVR SGX540, HTC Desire HD'de kullanılan Adreno 205 o kadar zayıf(!) ki zaten Oyun şirketleri boşu boşuna oyun çıkartıyorlar..
(PowerVR SGX530, PowerVR SGX535 , PowerVR SGX 540 , Adreno 205 gibi donanım hızlandırma desteği sunan her GPU oyunlar için sorunsuzdur. Gidip araştırmadan donanım hızlandırma desteği bile olmayan zayıf GPU'lu cihaz alıp ben oyun oynayamıyorum demekte saçma)
Telefonlarda hala crysis,Witcher gibi grafik canavarları yokken,Aşırı güçlü bi gpuya ne gerek var? Sadece bataryayı daha hızlı bitirir o kadar..
abi sen kesin nonamex'sin kesin diyorum bak:
Telefon 3 sene öncesinin telefonu. Bırakın da Asphalt 6 zorlasın. Ki portlu yazılım içinde zorluyor.
a aaa 701 ile N8 de aynı işlemciyi kullanıyor, arm 11 ama nasıl oluyor da biri 600 mhz biri 1 ghz? 1 ghz'den çekildi deme gülerim.3 senelik telefon ile aynı GPU'yu kullanıyor N9.. Tek fark 600 mhz yerine 1 ghz ile gelmesi onuda N900 kullanıcıları 1 ghz'e overclock edebiliyordu zaten..
hadi ordan kıvırma, konuşma tarzın, kafayı GPU'ya takman, sürekli nokia konularına gelip gelip android yazan, kendi bölümünde değil de meego bölümünde takılman, her daim iphone 3gs'nin gpu'sunu örnek vermen vs. vs. hepsi tesadüf haaa !??Telefon alırken en ufak detayına kadar araştırırım, herhalde tek araştıran ben olmasam gerek.
MeeGo çok daha iyi kullanabiliyor o GPU yu aralarında fark var, ayrıca N900ün port edilmiş bir android ile asphalt 6 alabilmesi zaten başlı başına çok iyi bir şey. Ki, grafiksel işlemcisini yalnızca oyunlar için kullanan bir sistemde batarya diye birşey kalmaz çoğunu boş yere harcar. N9 ise o işlemcisini tarayıcısında bile kullanıyor. Android efektlerde bile kullanmıyor daha. Ayrıca, MeeGo nun Android kadar sistem kaynağına duymadığı da bir gerçek. Oyunları Galaxy serileri kadar iyi oynatıyor. Menü gemileri de oyunlar kadar seri.3 senelik telefon ile aynı GPU'yu kullanıyor N9.. Tek fark 600 mhz yerine 1 ghz ile gelmesi onuda N900 kullanıcıları 1 ghz'e overclock edebiliyordu zaten..
Bu iyi kullanıyor lafı Nokia'nın düşük donanımları telefonları sattırma taktiği değil miydi ?Millet yemiyor artık boşuna masal anlatmayın
Sgx530'la 535 arasında fark yok yalnız ikisi de 14m üçgen oynatıyor.Bu GPU'yu güçlü yapmıyor ki zaten Android'de swipe geçişi diye bir şey yok. Büyük ihtimalle oyun performansı galaxy s'in bile gerisinde olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?