Sim Kartın Mesaj gönderilmesine izin verilsinmi ?!?!?!?

Sponsorlu Bağlantılar

kurtmaker

kurtmaker

Üye
    Konu Sahibi
Sim Kartın Mesaj gönderilmesine izin verilsinmi ?!?!?!?
Merhaba,

(Kullandığım hat Türkcell olduğu için ve hatla ilgili olabilir diye konuyu buraya açtım.)

Arkadaşlar, telefonu ne zaman kapatıp açsam biraz bekledikten sonra ekrana şu mesaj geliyor;
"Sim Kartın Mesaj Gönderilmesine İzin Verilsin mi"
Aslında telefonu her kapatıp açtığımda, mesaj gönderirken çıkan ikonu gördüm,
bu yüzden Güvenlik ayarlarından, Telefon ve sim kart bölümünden "SIM servislerini ONAYLA" yı EVET yaptım, bundan sonra bu mesajı vermeye başladı.

Bu mesajı, telefonu her açtığımda neden sorsun veya sormasa bile neden mesaj göndermeye çalışsın anlamadım.

Bu arada, Evet desem bile, gönderilen mesajlar kısmında herhangi bir kayıt gözükmüyor.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,
İyi Forumlar,

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Bende de oluyor aynısı. Benim kart sim128k . Mobil imzaya başvuru yaptıktan sonra bu kartı aldım ve ne zaman açsam aynı şey çıkıyor. Bende hep evet diyorum her hangi bir zararını görmedim. Neden olduğu hakkında da bir fikrim yok.

eemir99

eemir99

Üye
s60 sa telefona format çek en iyisi (*) (#) (3) arama yesleme tışu ve kapatma tuşuna telefon kapalıyken formatting diye yazı gelene kadar basık tut ve format çek gene sorarsa telefoncuya bi bakıt

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
s60 sa telefona format çek en iyisi (*) (#) (3) arama yesleme tışu ve kapatma tuşuna telefon kapalıyken formatting diye yazı gelene kadar basık tut ve format çek gene sorarsa telefoncuya bi bakıt

sakın ha böyle birşey yapma. Telefonla hiçbir alakası yok o işin, tamamen kartdan. Ben sim128k kartımı takınca yapıyor. Herhalde seninkide sim128k.

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Bende olmuyor...Oflurecep'e katılıyorum..O tamamen sim karttan kaynaklanıyor..

__Midas__

__Midas__

Üye
genelde simplus güncellemeleri alındığında gelir bu mesaj ekrana, şüphe uyandırcak bişe ise müşteri hizmetlerini aramak en mantıklısı

kurtmaker

kurtmaker

Üye
    Konu Sahibi
sakın ha böyle birşey yapma. Telefonla hiçbir alakası yok o işin, tamamen kartdan. Ben sim128k kartımı takınca yapıyor. Herhalde seninkide sim128k.

Evet, Kartım SimPlus 128
Bende Mobil imza olayı için değiştirmiştim.

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Dostum, sim kartın gelişmiş düzeyde olduğu için güncellemeleri algılar ve telefonunla uyumlu pozisyona gelmeye çalışır, bırak sen evet de geç ne kntr gider ne de başka bişi hiç bi zararı yok..

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
Arkadaşa katılıyorum hiçbir zararı yok yola devam

dr.akin

Üye
arkadaşlar bu uyarı geldiği zaman telefona ulaşılmıyor malesef . müşteri hizmetlerini aradım benim hattım vodafone sim kart menüsünü sıfırla falan dedi ama yapamadım... sürekli bu uyarı geliyo günde 5-10 kez

malentome

Üye
menüden HAYIR olarak seçmelisiniz.
bu evet olur ise sim kart otomatik olarak şebekeye sms gönderirken telefon size sorar. siz izin verirseniz gönderir sms i izin vermezseniz göndermez. ancak izin vermenizi salık veririrm. zira simkart şebekeye bulunduğunuz yeri, telefonunuzun imei sini vb gibi birçok bilgi yollar.
telefonun ana menüsünden TURKCELL menüsüne girince TURKCELL TELEFON REHBERİM (ücretsiz) den senkronize yaptığınızı düşünün rehberinizdeki her kişinin bilgileri (ad soyad gsm no, e posta vb) TURKCELL serverlarına gönderileceği zaman yüzlerce kere (rehberinizdeki kişi sayısı kadar) evet diyerek onay vermeniz gerekir.

solgun50

solgun50

Üye
normalde bir kez olması lazım ama lanet kartlar bazen arızalı oluyo avea da yapıyo bazan bu hatayı çözüm olarak bir tavsiye telefonun ayarlar bölümünde sim işlemleri onayı bölümünü hayır yapınca sim kart kendi kafasına göre mesaj atmıyo bi deneyin isterseniz...

maleguard

maleguard

Üye
menüden HAYIR olarak seçmelisiniz.
bu evet olur ise sim kart otomatik olarak şebekeye sms gönderirken telefon size sorar. siz izin verirseniz gönderir sms i izin vermezseniz göndermez. ancak izin vermenizi salık veririrm. zira simkart şebekeye bulunduğunuz yeri, telefonunuzun imei sini vb gibi birçok bilgi yollar.
telefonun ana menüsünden TURKCELL menüsüne girince TURKCELL TELEFON REHBERİM (ücretsiz) den senkronize yaptığınızı düşünün rehberinizdeki her kişinin bilgileri (ad soyad gsm no, e posta vb) TURKCELL serverlarına gönderileceği zaman yüzlerce kere (rehberinizdeki kişi sayısı kadar) evet diyerek onay vermeniz gerekir.

gönderse ne olucak ki ? turkcellin bizim ime numaralarımızı bilmediğini mi sanıyorsun yada bulunduğumuz konumu ?:ehe

malentome

Üye
gönderse ne olucak ki ? turkcellin bizim ime numaralarımızı bilmediğini mi sanıyorsun yada bulunduğumuz konumu ?:ehe

burada tartışma yapmıyoruz ki. niçin böyle bir yanıt yazdınız anlayamadım. konu başlığına bir daha bakın.

Üst Alt